Om de knopen uit mijn blog “Bondage Knopen” te kunnen oefenen heb je bondage touw nodig. Er zijn verschillende soorten bondage touw met elk hun voor en nadelen.

Hennep touw 

We hebben henneptouw van 5 meter en van 10 meter.
Hennep is het fijnste materiaal voor bondage. Het is geschikt voor verschillende soorten en ingewikkelde knopen. Voor de ingewikkelde knopen heb je wel veel touw nodig. Het is zacht voor de huid en brand niet zoals nylon dat kan doen. Hennep touw heeft veel draagkracht, tot wel 200 kilo. En het is natuurlijk van hoge kwaliteit en heeft een goede afwerking.

Voordelen:  Er zit geen rek in en het brand niet. Het kan in de wasmachine gewassen worden.
Nadelen: Je moet het opgespannen laten drogen. Mag absoluut niet in de droger.

Nylon touw

Nylon touw

Nylon touw is heel geschikt voor decoratieve bondage. Het is ook goed bondage touw om je partner aan het bed te binden. Maar ook om de polsen en/of enkels bij elkaar te binden. Een fijn touw voor bondage beginners, omdat je er makkelijk ingewikkelde knopen mee kan oefenen. Het is wel wat lastiger om een stevige knoop te maken met nylon touw.

Voordelen: Mooi glad touw, geschikt voor beginners.
Nadelen: Er zit rek in. Minder geschikt voor stevige knopen. Nylon kan “branden”.

Bondage tape

Bondage tape

Er is ook nog Bondage tape. Tape is een stoere, makkelijke en snelle manier om je partner vast te binden. Er zijn geen knopen nodig. We hebben rollen van 20 meter. Met een lengte van 20 meter kun je heel veel doen. De tape is verkrijgbaar rood en in zwart. Mijn advies is wel altijd een schaar bij de hand te houden. Als er dan iets mis gaan dan kun je de tape snel losknippen.

Voordelen: Plakt niet op de huid alleen op elkaar.
Nadelen: Het is voor eenmalig gebruik.

Bron: Euphoria-Erotiek.nl