Rukken, sjorren, fappen, aftrekken, handjobs – allemaal woorden voor het met de hand plezieren van het mannelijk geslachtsdeel. Een simpele handeling zou je misschien denken… Toch is het heel persoonlijk wat een man fijn vindt. Er zijn veel verschillende manieren om de man te plezieren met je hand(en). Onderstaande tips voor aftrekken kan je vaak zowel alleen gebruiken tijdens het masturberen, maar ook wanneer je iemand anders aftrekt. Allemaal opletten dus!

Penis - Aftrekken, masturberen en tips

Het idee van aftrekken is eenvoudig: de penis vastpakken en met je hand de penis stimuleren. Dat kan door bijvoorbeeld de voorhuid (indien aanwezig en ruim genoeg) over de eikel heen en weer te bewegen of je hand over de eikel of tot net onder de eikel op en neer te bewegen. Maar de uitvoering, daar gaat het allemaal om! Let goed op, probeer nieuwe dingen uit en wissel af! Doe je het bij iemand anders? Vraag dan achteraf of tijdens het aftrekken wat er beter kan. Dus – wil jij geïnspireerd worden qua aftrekken? Blijf vooral lezen!

Verschillende soorten penissen

Elke man heeft een andere penis. En bij aftrekken loop je dan soms tegen iets nieuws aan. Niet alle methodes zijn even goed te gebruiken bij elke penis. Het is heel normaal dat bij sommige penissen de voorhuid te krap is om tijdens een erectie achter de eikel te glijden. De eikel blijft daardoor grotendeels bedekt en je hebt dan minder tot geen ruimte om met die voorhuid te spelen.

Het kan ook de andere kant op: besneden mannen of mannen met gewoon een kortere voorhuid kunnen deze niet of nauwelijks over de eikel krijgen tijdens een erectie. Ook dan heb je dus geen mogelijkheid om de voorhuid te gebruiken tijdens het aftrekken.

Voor beide gevallen geldt dat je soms net wat creatiever moet omgaan met bijvoorbeeld glijmiddel. Maar aftrekken is met vrijwel elke penis mogelijk op wat voor manier dan ook. Wees dus lekker creatief. En nu verder met de tips!

Bouw het op – plaag hem en maak hem gek

Je kunt natuurlijk in alle haast zijn broek van z’n billen trekken en die penis als een seksmaniak in je handen nemen – kan ook leuk zijn! Maar voor een uitgebreide handjob is het advies toch wel: opbouwen van de spanning. Een lichaamsmassage is altijd een goed idee om de spanning op te bouwen. Gebruik hierbij bijvoorbeeld een heerlijke massageolie of Pjur Original Bodyglide. Zoek steeds plagerig wat erogene zones op. De zones die bijna altijd werken zijn bijvoorbeeld de oren, nek, tepels, binnenkant bovenbenen, billen. Kom af en toe gewoon zo dicht mogelijk bij de penis – maar raak hem (nog) niet aan!

Als je het goed doet zal zijn gaan penis stuiteren van plezier. Laat hem er zelf ook vanaf blijven – bind hem desnoods vast met een van onze bondage-sets. Een blinddoek maakt altijd alles intenser. Je neemt het zicht weg en daardoor gaat je lichaam zich focussen op je andere zintuigen. Horen, voelen of zelfs proeven (ook leuk – gaan we het ook nog een keer over hebben). In dit soort situaties zijn kriebelveertjes ook een welkome vriend. Kietel zijn hele lichaam en kom steeds dichterbiij zijn billen, ballen, penis.

Stevige grip of zacht aanpakken?

Sommige mensen vinden het spannend (op de verkeerde manier) om een penis vast te pakken. Doet dat geen pijn? Hoe stevig moet je ‘m vasthouden? En hoe hard moet je op en neer bewegen? Als je zelf geen penis hebt is het nou eenmaal lastig om voor te stellen hoe het voelt. Maar zelfs als je wel een penis hebt of ervaring hebt met aftrekken: geen enkele man is hetzelfde. De ene man houdt van een verfijnde aanpak terwijl de andere man een ruwe aanpak prefereert.

Penis vastpakken en trekken - Aftrektips van Euphoria

Het enige dat je hier fout kunt doen is eigenlijk veel te ruw of veel te voorzichtig zijn. Ons advies: begin ergens halverwege qua stevigheid van je grip en let op zijn reactie. Of beter nog: vraag hem gewoon of je het misschien wat ruwer (of zachter) moet doen. En zo kun je dat natuurlijk bij alles doen – gewoon af en toe vragen: ‘Vind je dit lekker?’ of ‘Wil je het zus of of wil je het zo?’

Op die manier leer je zijn voorkeuren beter kennen. Dat hoeft allemaal niet binnen 1 dag. Maar probeer zoveel mogelijk te onthouden en nog belangrijker: wissel af. Daarover straks meer.

Glijmiddel gebruiken is fantastisch!

Glijmiddel wordt te vaak gezien als iets dat je ‘nodig’ hebt of iets dat ‘handig’ is. Maar het is ook gewoon heel erg leuk om glijmiddel te gebruiken. En dat geldt dubbel voor bij aftrekken. Probeer het maar eens! Je kunt zowel siliconenbasis of waterbasis glijmiddel gebruiken. Siliconenbasis glijmiddel is meer een olie-achtige substantie. Dat is fijn omdat je er ook mee kunt masseren. Maar waterbasis glijmiddel voelt meer als een soppende gel. Dat is juist ook een geile toevoeging bij het aftrekken!

Dus smeer die genotstaaf eens goed in met een glijmiddel. Niet te zuinig, maar lekker veel! Het grote voordeel: je kunt nu, zelfs bij heel gevoelige eikels, de hele penis inclusief ontblote eikel met je handen en vingers stimuleren. Je hoeft niet meer per sé de voorhuid te gebruiken en kan minder voorzichtig zijn. Bovendien geeft het voor de man ook een zeer andere en zeer fijne sensatie! (Trust me, I know!)

Het gevoeligste plekje van de penis: Het toompje (frenulum)

Het gevoelige toompje - Frenulum - Aftrektips

Net als de vulva is de penis een net zo bijzonder geslachtsorgaan. De gevoeligheid ervan verschilt per man, maar de eikel is (al dan niet onbloot) het gevoeligste deel van de penis. En in het bijzonder het toompje. Als het mogelijk is om de voorhuid tijdens een erectie naar beneden te trekken zit tussen de aanhechting van de voorhuid en de eikel een klein peesje. Daar komen veel zenuwen samen en dat is dus ook een extra fijne plek om te stimuleren. Met glijmiddel kun je dit erg goed stimuleren met bijvoorbeeld je duim. Dus pak die joystick vast met twee handen en stimuleer met je duim dat toompje.

De schacht is meestal een stuk minder gevoelig. Die kun je daarom vaak iets steviger aanpakken dan de eikel of ballen. Ook dit verschilt natuurlijk per man. Communicatie is altijd the key – bij alles wat je in bed doet.

Gebruik verschillende handtechnieken

Je kunt die penis op allerlei manieren stimuleren. Alleen wat op-en-neer bewegen met je hand is leuk, maar er is gewoon nog veel meer mogelijk. Ik heb sommige zelf maar een naam gegeven. Ik hoop dat de omschrijvingen duidelijk zijn. Gebruik van glijmiddel is bij vrijwel allemaal een must:

Aftrekken - handtechnieken - Tips over aftrekken

Stevige basis: Pak de schacht aan de onderkant beet en gebruik de andere om op en neer te bewegen over de eikel. Ondertussen kan je misschien aan zijn ballen likken.

Je linkerhand: (of rechterhand) Gebruik eens niet je go-to hand maar kies eens voor je andere hand. Dit geeft een andere sensatie voor mannen alleen, maar ook als iemand anders het doet. Heb je je rechterhand vrij voor iets anders (ballen, anus of?)

Namaste: Het heeft vast een andere naam, maar ik vond deze leuk :) Leg je handen tegen elkaar en laat zijn penis ertussen glijden van je polsen naar je vingertoppen. Speel met de druk tussen je handen en draai af en toe een beetje rondom zijn schacht.

Roteren: Gebruik een of twee handen om de hele schacht + eikel af te gaan door je hand volledig om de penis te leggen en zowel op en neer als rond te draaien. Wissel de richting met twee handen af. Je kunt misschien zelfs de eikel nog oraal bevredigen.

Vuurtje maken: Je kunt ook je handen vlak tegen elkaar leggen en doen alsof je een vuurtje maakt met een houten stuk. Dit kun je zachtjes doen, maar je kunt ook wat meer druk geven. Beweeg onder het draaien op en neer over de schacht en eikel.

De joystick: Pak die schacht stevig vast en leg je duim op zijn toompje. Met je duim kun je nu rondjes draaien om hem te stimuleren. Gebruik je andere hand en/of je mond voor zijn ballen of …?

Polijsten: Gebruik je hele hand om de eikel eens even goed op te poetsen tot hij mooi glanst. Je houdt de schacht vast met de ene hand en legt je handpalm volledig over de eikel (van bovenaf) en begin te poetsen :)

En misschien kun jij nog veel betere dingen bedenken? Of misschien hij zelf wel. Plaats in de reacties jouw tips! Wat ook kan helpen om gewoon een samen te masturberen. Bekijk hoe hij zichzelf het liefst bevredigt en onthoud dat voor een volgende keer. Nogmaals, laat hem dan wel glijmiddel gebruiken – want dat opent veel deuren!

Afwisselen is winnen! Vergeet zijn ballen niet

Masturberen kun je leren - Afwisselen is leuk!