Anaal – het is iets wat veel mensen aantrekt én tegelijkertijd veel mensen afstoot. De één denkt waarom zou je dat in godsnaam doen: “het is een uitgang en geen ingang” en een ander denkt: “Anaal? Spannend! Yes please!” Onze metafoor is:

“Anaal is als zuurkool, je houdt er van of je houdt er niet van” – Mark van Euphoria – Lust wel zuurkool zo nu en dan

Een anale ervaring delen met z’n tweeën is vaak iets heel intiems. Veel mensen beschouwen het als intiemer dan vaginale seks – het vergt vertrouwen, vaak wat meer tijd en je doet het niet altijd zomaar met iedereen. Maar of je het wat vindt, weet je pas zeker als je het (in verschillende recepten) hebt geproefd. In dit uitgebreide artikel duiken we lekker diep in anaal (pun intended). Er is namelijk van alles te doen met deze zeer erogene zone. Maar er zijn ook heel veel vragen en taboes over anaal: zowel bij mannen als bij vrouwen. Alles komt aan bod: van speeltjes, neuken en vingeren tot ongemakken, pijn en ontlasting. Wij zijn niet zo van de taboes, dus we zullen alles lekker duidelijk omschrijven. We laten je weten hoe je het veilig kan doen. Hoe je het (zo) schoon (mogelijk) kan doen en hoe het geen pijn doet.

Iedereen is anders, maar zeg nooit nooit tegen anaal

Tips voor anaal bij hem en haarLaten we voorop stellen dat niemand hetzelfde is. En als je een vinger in je kont wel fijn vindt, hoef je niet gelijk alles leuk of lekker te vinden. Ook wil ik bij voorbaat al zeggen dat je als man van een vinger, buttplug, dildo, vibrator of whatever in je kont NIET homo bent of wordt. Homo’s worden vaak geassocieerd met anale seks. En ja, veel homomannen hebben anale seks – maar echt niet allemaal en zéker niet all-the-time. Bovendien zijn er meer hetero’s die af en toe aan anaal doen (±50%) dan er überhaupt homo’s zijn (± 5-10%). Gelukkig niemand het alleenrecht op anaal. Iedereen mag het doen!
Ben jij nou iemand die nooit iets anaal zou doen? Haak dan niet gelijk af – wie weet begrijp je iemand anders of zelfs je partner beter. En héél misschien kunnen we je overtuigen om het toch eens te proberen.

De anus: Een erogene zone of een uitgang?

Anaal Toys - Voor hem & haarNiemand kan het ontkennen –  de anus is gevoelig voor aanraking. Heel veel mensen (vrouwen én mannen) worden er bijzonder opgewonden van wanneer er een vinger of iets anders in de buurt komt tijdens de seks of een massage. Wanneer je dat stimuleert met een speeltje, vinger of tong voelt dat heerlijk! Het is dus zéker een erogene zone. Maar ja – het is ook een uitgang van je lichaam. Er komt af en toe poep langs. Is dat dan niet vies om aan te raken? Nou: alles kan vies zijn, maar je kunt je gewoon wassen van te voren. Dus wil je iets proberen – stap dan eerst (samen) onder de douche en was je goed tussen je billen.

Iets anaal inbrengen. Dan krijg je toch ‘stront aan de knikker’?

Allereerst: breng alsjeblieft geen knikkers anaal in. Daarover straks meer. Voor heel veel mensen is dit de grootste angst bij anale seks: Er zit poep in je lijf en dat verlaat je lichaam door de endeldarm en anus. 1 en 1 is 2 zou je denken. Maar nee, dat is lang niet altijd het geval. Bovendien zijn er ook stappen te nemen om het te helpen voorkomen.
Laten we het eerst over poep hebben. Leuk hè… Maar het moet gewoon even! Er zijn mensen die 1x of een paar keer per dag poepen en ook mensen die 3x per week poepen. Iedereen kent dat geweldige gevoel wel dat je hebt gepoept en zo’n eureka moment hebt wanneer je eigenlijk niet eens had hoeven vegen. Als je je daarna tussen de billen wast en je weet redelijk zeker dat je die dag niet opnieuw hoeft te poepen… Dan durf ik te zeggen dat je zonder poep op je speeltjes, vingers of penis anale seks kunt hebben. Maar als je de vorige dag Mexicaans hebt gegeten en je poep is bijvoorbeeld plakkerig en dun, dan is er kans dat er binnenin ook wat aan de strijkstok is blijven hangen. Lekkerrrrrrr…
Je hoort het: wij zijn niet zo van de taboes. En ontlasting is iets waar je met anale seks nou eenmaal mee te maken hebt of tenminste over na moet denken.

Anaal spoelen – soms of altijd – wat jij fijn vindt.

Anaal spoelen - Intiem doucheMaar laat je vooral niet tegenhouden door plakkerige ontlasting of twijfel. Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, kan je namelijk altijd je endeldarm spoelen met een intiem douche. Sommigen doen het nooit bij anale seks, anderen altijd. Ook zeggen sommige mensen claimen dat het ongezond is. Maar als je het niet te vaak doet en je verstand gebruikt, kan het geen kwaad.
De meeste intiem douches werken zo: je hebt een reservoir en een tuitje/spuitmond. Je laat het reservoir volzuigen of vollopen met een beetje lauwwarm water (niet warmer dan 37ºC). Breng met een beetje glijmiddel het tuitje anaal in en knijp het reservoir zo leeg mogelijk. Doe dit gewoon rustig, het hoeft niet snel. Je hebt zojuist je endeldarm gevuld met water. Dat moet er nu weer uit. Daarvoor ga je naar de wc en daar poep (of meer plas…) je het weer uit. Eventueel kan je dat een aantal keer herhalen totdat je alleen nog maar schoon water in je toilet ziet verschijnen.
Sommige systemen of tuitjes/spuitmonden kunnen ook aan de doucheslang, maar omdat je dan geen idee hebt hoeveel water je gebruikt is het niet aan te raden voor beginners. Dat is handiger voor als je bijvoorbeeld een diepere (hogere) spoeling wilt dan alleen de endeldarm. Terwijl dat laatste bijna altijd genoeg is. Sommige mensen vinden het spoelproces een vervelend iets dat je even vlug moet doen, maar er zijn ook mensen die het heel lekker vinden om te doen.

Heb er gewoon schijt aan

Het biedt in elk geval meer zekerheid op een proper kontje. Maar let op: er is nooit 100% garantie dat het helemaal schoon blijft. Je darmen zijn nou eenmaal altijd aan het werk. Een ongelukje kan heel soms toch gebeuren – soms is het gewoon wat slijm, maar het kan alsnog ook zeker ontlasting zijn. Het is de kunst om daar (samen) ‘schijt aan te hebben‘ (ja… dat staat er echt). Onderbreek je sessie, spoel nog een (paar) keer, was jezelf en ga weer verder!

Anale seks doet pijn – even doorbijten of …?

Pijn bij anaal? Nergens voor nodig!Hier kunnen we vrij kort over zijn: Als jij of je partner pijn hebben bij anale seks gaat er iets niet goed. Doorbijten of pijn ondergaan voor je partner is een slecht idee. Misschien heb je wat aan deze tips:

  • De anus is normaal altijd aangespannen, het vergt oefening/ervaring om die te leren ontspannen op het juiste moment
  • Je rekt de anus niet op – je laat het lichaam wennen aan het feit dat er wat in gaat en dat je de kringspier dus bewust gaat ontspannen
  • Gebruik een goed glijmiddel en wees niet te zuinig. Te veel glijmiddel bestaat niet. En spuug werkt nooit zo goed als een goed glijmiddel.
  • Het kan helpen om een beetje te persen bij het inbrengen
  • Als je het samen doet, breng dan eerst zélf een vinger, het speeltje of zijn penis in – zo kun je makkelijker ontspannen dan wanneer iemand anders tegen je anus loopt te drukken
  • Het gaat eigenlijk nooit zo snel als in de porno. Neem er de tijd voor! Begin klein met bijvoorbeeld een vinger, plugje of anal beads
  • Breng je iets bij je partner anaal in? Laat hem/haar het ook eens bij jou proberen! Zo heb je een idee hoe het voelt voor die ander. Dit is echt een goede tip voor heel veel mannen die hun partner anaal willen nemen, maar zelf geen ervaring hebben.

“I asked my wife to try anal. She said sure… you first!” – Robert Schimmel, comedian

Praat erover: vóór maar ook zeker tíjdens de seks

Overleg dit met je partner en luister goed naar je lichaam. Een nare, pijnlijke ervaring maakt het vaak lastiger om te ontspannen – omdat je opnieuw pijn verwacht. Maar geloof me: het kan volledig pijnloos. Zolang je maar rustig aan doet, een shitload (pun intended) glijmiddel gebruikt en als het wel pijn doet – even gas terugneemt en/of dit zegt tegen je partner.

Kietelen, likken, vingeren, buttplugs, strap-ons

Anaal bij mannenBen je er nog? Best knap van je. Want na al dat poeppraat, tips en voorbereidingen moeten we niet vergeten dat anale stimulatie heel fijn voelt. Als je (beide) schoon bent kun je beginnen met spelen! Voor de een is dat alleen kietelen of het inbrengen van een vinger. Voor de ander is dat een voorbinddildo (strap-on) of een vibrator om samen mee te spelen. Vergeet niet dat je bij de meeste dingen het best glijmiddel kunt gebruiken Je kunt heel veel dingen (samen of alleen) doen:

  • Met een natte vinger kietelen (glijmiddel is ook hierbij fijn)
  • Een vinger inbrengen (perfecte extra tijdens een blowjob, beffen, penetratie of eigenlijk altijd)
  • De anus likken (ook wel rimmen genoemd)
  • Spelen met anaalkralen (anal beads)
  • Buttplug(s) inbrengen
  • Spelen met dildo’s en vibrators
  • Je laten nemen door je (vrouwelijke) partner met een voorbinddildo
  • Je partner anaal penetreren met je penis

Al deze dingen zijn voor ons bij Euphoria dagelijkse koek. En dan bedoel ik niet dat we dit elke dag doen. Nee, wij geven hier vaak advies over en verkopen erg veel anaaltoys. Benieuwd naar “wat voor mensen” dit allemaal kopen bij Euphoria? Net als alles in onze winkel: jong, oud, man, vrouw, hetero, homo, singles en stellen. Seks is voor iedereen en iedereen heeft een anus (yay!). Natuurlijk blijft het een kwestie van persoonlijke voorkeur of en wat je ermee doet.

Glijmiddel, vertrouwen en geduld

Anaal glijmiddel - Analyse MeBij alle anale bezigheden heb je het volgende nodig: (goed) glijmiddel en geduld. Doe je het met een partner? Vertrouw elkaar dan en communiceer – ook tijdens de daad – over wat je fijn vindt en wat niet. Een goed glijmiddel is vaak ietsje duurder dan het huismerk van de drogist. Maar er zit ook een groot kwaliteitsverschil in. Bovendien blijven ze langer glad waardoor ze langer meegaan. In principe kun je alle soorten glijmiddel gebruiken voor anaal. Er zijn echter ook geoptimaliseerde glijmiddelen voor anaal. Deze zijn vaak dikker voor een zachter gevoel en zodat ze makkelijk op speeltjes blijven zitten. Een ‘normaal’ glijmiddel is vaak wat dunner om het realistischer te doen aanvoelen. In sommige anale glijmiddelen zitten toevoegingen. Bijvoorbeeld om te helpen ontspannen of om de huid te hydrateren en soepel te houden. Dit kan bijdragen aan een fijnere ervaring. Wij hebben bij al onze glijmiddelen de ingrediënten vermeld. Op deze lijst lees je per stofje wat het doet.

Neem ook de tijd voor anaal. Als je erg bedreven bent, merk je dat je het ontspannen steeds beter gaat, maar doe gewoon lekker rustig aan. Begin klein en eindig groter. Alles tot een diameter van 4,0 cm zou prima moeten passen. Er komt immers ook wel eens eens wat groters uit! De kunst zit hem echt in het leren ontspannen van de kringspier. En dat gaat makkelijker met iets kleins dan iets groots. Vergeet ook niet de tip om zelf zijn penis of het anaalspeeltje in te brengen. Het is makkelijker om zelf de controle te nemen dan iemand anders tegen je kringspier te laten drukken.

Anaaltoys uitgelegd – hoe gebruik je ze (veilig)?

Veiligheid voorop: Niet alle toys en voorwerpen zijn geschikt om anaal in te brengen. Mensen zijn nieuwsgierig en we kennen allemaal van die verhalen… Mannen en vrouwen gebruiken bananen, komkommers, (bier)flesjes, deodorantbussen, schrijfgerei en wat niet al om anaal in te brengen. Doe dat nooit! Doe je het wel? Stop ermee en koop iets veiligs voor in je kont. Met veel van deze voorwerpen loop je kans op interne beschadigingen of dat je het zelfs kwijtraakt in je darmen. Sommige voorwerpen kunnen afbreken, scheuren of zelfs knappen (denk aan glas of plastic). Wil jij echt naar een arts om te vertellen dat er een deodorantbus in je endeldarm zit die je er niet meer zelf uitkrijgt?
Maar ook niet alle toys zijn geschikt voor anaal gebruik. Waar je vooral op moet letten is de vorm van een toy. Een simpele, rechte vibrator is daarom niet veilig om te gebruiken. Door je bekkenbodemspieren aan te spannen (je plas ophouden) trek je zo’n toy misschien per ongeluk helemaal naar binnen! Er moet een duidelijke, significante verbreding op zitten die ervoor zorgt dat een toy niet zomaar naar binnen kan floepen. Zo’n verbreding kan zijn: een voetje van een buttplug, een balzak of zuignap op een dildo, een clitorisvibrator op een duovibrator of iets dergelijks. Sommige fabrikanten maken zelfs onveilige anaaltoys. Laat je daarom altijd goed voorlichten.

Anaalkralen / Anal Beads / Anaalketting

AnaalkralenAnaalkralen zijn leuke manier om samen of alleen mee te spelen. Meestal zitten er aan zo’n anaalketting meerdere bolletjes die in diameter toenemen. Een perfecte manier om eraan te wennen dat er iets ingebracht wordt en om de diameter langzaam op te bouwen. Het leuke van anaalkralen is dat je ze speels en langzaam kunt inbrengen en er weer uittrekken. Als je ze in een keer snel naar buiten trekt wanneer je bijna je hoogtepunt bereikt zal je orgasme véél intenser aanvoelen! Perfect voor iedereen dit het spannend vindt om te beginnen met ontdekken. En (zoals alle anale toys) geschikt voor hem & haar.

Wat is nou de lol van een buttplug?

Anaal Plug - ButtplugButtplugs zijn er in verschillende vormen en formaten. Soms vragen mensen zich af wat nou de lol is van zo’n ding in je kont. Allereerst kan een buttplug het makkelijker maken om te beginnen met anale seks. Door eerst een (kleine) buttplug in te brengen en een tijdje te dragen tijdens de seks, wordt het daarna makkelijker om een wat grotere toy of penis in te brengen. Bovendien zorgt het dragen van een buttplug voor een extra gevuld gevoel tijdens de seks. Voor vrouwen een soort dubbele penetratie, voor mannen een extra sensatie.
Je kunt veel buttplugs ook discreet dragen onder kleding zodat je boodschappen kunt doen met stiekem een spannende toy in je kont. Voor iemand anders is het juist alleen leuk om een buttplug te dragen tijdens het masturberen of seks. Zie het als een extra spannende toevoeging op seks/masturbatie of als voorbereiding op wat groters. Populair: dat zijn ze in elk geval!

(Voorbind)Dildo’s & vibrators

Pegging - Anale penetratie bij man door vrouwEen dildo is doorgaans een piemelvormig ding dat er soms realistisch en soms wat minder realistisch uitziet. Een dildo trilt niet, maar je kunt er wel gevoelige plekken mee stimuleren in je lichaam. Bovendien kun je zo’n ding heerlijk naar binnen laten glijden. Ze zijn er van klein tot gigantisch en van verschillende materialen. Veel dildo’s kun je in een universeel harnas als voorbinddildo gebruiken. Zo kun je je wagen aan vrouw-vrouw of vrouw-man penetratie. Het tweede wordt ook wel ‘pegging’ genoemd. Je draait de rollen in de slaapkamer om. Als man voel je jezelf zo meestal kwetsbaarder en minder in controle. En als vrouw juist het tegenovergestelde. Spannend, intiem en daarom natuurlijk leuk.
Een vibrator geeft daarnaast ook nog trillingen. Veel mensen genieten heel erg van trillingen tegen of in hun anus. Denk erom dat je vibrator een veilige vorm heeft voor anale seks. Bij alle vibrators op onze webshop staat of wij ze geschikt vinden voor anaal gebruik. LET OP: sommige fabrikanten brengen anale speeltjes op de markt die wij niet veilig vinden vanwege hun vorm. Gebruik je verstand en kies voor een veilige toy of vraag ons om advies.

Een intens orgasme door anale seks

Orgasme door anaalIs het mogelijk? Ja! Er zijn zowel mannen als vrouwen die klaarkomen van anale seks, zonder aan hun penis of clitoris te zitten. Dat wil niet zeggen dat ook jij of je partner zal klaarkomen van anale seks. En dat is ook helemaal niet erg – als het allemaal maar fijn voelt. Bij veel mensen speelt het ‘foute’ aspect van anale seks een grote rol. Je bent bezig met iets wat eigenlijk ‘niet hoort’ en toch ongelooflijk lekker voelt. Je voelt je op een spannende manier stout en dat kan voor veel mensen bijdragen aan het wel of niet krijgen van een orgasme. Maar anale stimulatie met daarnaast stimulatie van penis, vagina/g-spot of clitoris zal absoluut zorgen voor een intenser orgasme dan zonder anale stimulatie. Dat is een ding dat zeker is.

Verschil tussen man & vrouw?

Natuurlijk is er een verschil tussen mannen en vrouwen. Bij mannen is het mogelijk om via de endeldarm de prostaat te stimuleren. Dit kan zorgen voor aanmaak van extra voorvocht (Google eens op prostate milking) maar kan ook leiden tot één of meerdere (!) intense orgasmes. Lees voor meer info ook ons blog over prostaatstimulatie.
Vrouwen hebben geen prostaat. Maar dat neemt niet weg dat ook zij kunnen klaarkomen van anale seks. Er wordt wel eens gesuggereerd dat je via de endeldarm alsnog gevoelige plekjes in de vagina zoals de g-spot of de a-spot (bij de baarmoedermond) stimuleert. Tel daarbij op de extra lichamelijke en mentale sensatie die anale seks met zich meebrengt en je hebt perfecte ingrediënten voor een intens orgasme.
Let wel: een orgasme is een fijne kers op de taart na de seks. Er zijn genoeg mensen die moeite hebben een hoogtepunt te bereiken. En zelfs dan kan je gewoon genieten van seks. Zo gaan er wel meer fabels rond over orgasmes.

Nog even een paar voetnoten – Anaal is normaal, maar geen must

Anale seks - Doet het pijn? Is het vies?Het is tegenwoordig niet weg te denken uit de hetero-porno: eerst dat kutje neuken en vrijwel altijd daarna ook nog FLOEP in haar kont. Bedenk je goed dat het echt niet zo makkelijk gaat. En vrijwel iedereen in de porno doet anaal, maar het is natuurlijk geen “must” in je eigen slaapkamer. Wil je dit heel graag met je partner doen, maar je partner niet? Praat erover, probeer elkaar te begrijpen. Waarom wil de één het wel en de ander niet. Verdiep je er in en probeer onzekerheid bij elkaar weg te nemen.
Wil het nog steeds niet? Laat het dan los – je moet het wel allebei willen. Uiteraard vinden wij dat je nooit iets helemaal moet uitsluiten, maar we kunnen ons best voorstellen dat iemand het niet wil doen. Een nee is een nee.

Anaal is niet gay

Wat is ook opvalt: Er zijn ontzettend veel hetero-mannen die denken dat anaal bij mannen alleen voor homo’s is. Maar diezelfde mannen willen vaak wel hun eigen partner anaal nemen! Als die vorm van anaal niet ‘homo’ is, waarom zou dat dan wel zo zijn als zij iets bij jou doet? Of jij iets bij jezelf? En maakt het überhaupt uit? Voor veel mensen wel. Maar laat ik je vertellen dat je er niets aan hebt wom er een stickertje op te plakken. Als je maar geniet! En dat kan als man zeker! Dus – koop eens een goed speeltje en ga er zelf of samen mee aan de slag.

Word je incontinent van anaal?

Hier zijn meerdere onderzoeken naar gedaan. En onderzoekssite VICE deed zelfs onderzoek naar de onderzoeken. De conclusie is: Voor je alledaagse anale seks heb je niets om bang voor te zijn. Doe je intens aan veel extreme anale dingen: extreem grote toys, dubbel fisten etc. dan heb je een verhoogde kans op problemen op latere leeftijd. Maar zelfs dan lijkt het nog mee te vallen. Er is geen causaal verband tussen anale seks en incontinentie.
Wat wel uit veel onderzoeken bleek is dat ervaren anale ontvangers een lagere anusdruk hadden (gemeten door een ballon in de anus te laten vollopen met water… alles voor de wetenschap). Maar dit kan ook heel goed te maken hebben met het feit dat ervaren mensen de kringspier tijdens het onderzoek beter konden ontspannen. Anale liefhebbers zijn gewoon wat relaxter :) De anus is een spier – onbewust altijd aangespannen, maar als je ervaren bent kan je gewoon beter ontspannen op het juiste moment.

Als je het doet, doe het veilig. Denk om jezelf!

Speel je tot nu toe vooral met alledaagse voorwerpen? Dat is doorgaans niet zo fris en laat staan veilig. Google maar eens op ‘foreign body rectum‘ – daar zie je prachtige röntgenfoto’s van gereedschap tot colaflesjes die in z’n geheel naar binnen zijn gefloept. En daar lig je dan… in het ziekenhuis. Sommige dingen kunnen afbreken of knappen en dat kan levensgevaarlijke bloedingen veroorzaken. Er moet soms zelfs geopereerd worden! STOP DAAROM MET GEKKE DINGEN IN JE KONT TE STOPPEN! En koop gewoon iets wat ervoor gemaakt is. Voelt veel fijner, speelt fijner (want veilig) en na dit hele schrijven ten overvloede: je hoeft je er niet voor te schamen.
Doe ook rustig aan. Je kunt je lichaam beschadigen als je te snel wilt. Pijn is een teken van je lichaam – luister ernaar!

Lees je nog steeds mee? Nieuwsgierig? Weet je niet waar je moet beginnen? Heb je nog vragen?

Dit was me het verhaal wel. Een eerlijk verhaal over van alles wat er bij anaal komt kijken. Anale speeltjes zijn naast vibrators onze populairste productgroep voor zowel mannen als vrouwen. Toch ligt er nogal een taboe op. Soms hebben klanten moeite om erover te beginnen of durven niet al hun vragen te stellen. Zoals je hebt kunnen lezen gaan wij geen vraag uit de weg. Gewoon doen dus. Van vragen over hoe je de boel schoonhoudt tot extra grote anaaldildo’s – wij zijn het wel gewend.

Stel je vragen online. Je krijgt snel antwoord.Kom langs in onze winkel. We helpen je graag met al je vragenBekijk direct ons online assortiment anaaltoys