Ik hoop dat vrijwel iedereen de clitoris weet te vinden. En ik mag er vanuit gaan dat inmiddels ook de g-spot (gräfenbergplek) voor velen bekend is. Maar de A-spot is vaak nog iets minder bekend. Terwijl dit voor veel vrouwen juist de plek is waar ze vaginaal orgasme van kunnen krijgen. Hoog tijd om iets te leren over deze (voor veel mensen) geheime plek! En nee, het heeft niets met anaal te maken. Hier het antwoord op de vraag: Waar zit de A-spot?

De A van A-spot is afgeleid van de Latijnse benaming van de plek waar het over gaat. We hebben het over de anterior fornix. Een plek diep in de vagina, aan de voorzijde, waar de vagina omkrult naar de baarmoedermond (cervix). In de ruimte tussen de wand van de vagina en de baarmoedermond ligt een gevoelige plek die voor zeer intens plezier kan zorgen. (De posterior fornix is de vrouwelijke P-spot en kan ook zeker voor seksueel plezier zorgen, maar dat is dus níet de A-spot.)

A-spot - Waar vind ik de A-spot?
Waar zit de A-spot? De A-spot ligt diep in de vagina. Tussen de baarmoedermond en de vaginawand. Lekker vachtje ook…

Maar de A-spot voelt bij mij / mijn partner erg oncomfortabel of zelfs pijnlijk als we te diep gaan…

Waar vind ik de A-spot & Het vaginale orgasme
Waar zit de A-spot? Als je de weg naar A-spot eenmaal weet te vinden…

Dat kan! Je zit dan waarschijnlijk tegen de baarmoedermond te stoten of te vingeren. Dat vinden (de meeste) dames dan weer een heel ónplezierig plek. En het kan dus zelfs pijn doen. De truc om de A-spot te vinden is om de baarmoedermond te omzeilen en die plek tussen de baarmoedermond en de vaginawand te stimuleren.

Dus flink diep en omhoog richten als je van voren stimuleert / penetreert en juist omlaag als je van achteren penetreert. Voor sommige standjes komen omhoog of omlaag gebogen piemels echt goed van pas! Je bekken op de juiste manier kantelen is hier erg belangrijk.

Met je vingers kun je overigens ook gewoon de A-spot vinden. In opgewonden toestand kan de vagina iets groter worden, maar meestal kan je zelf of in elk geval een eventuele partner met de vingers prima tot de a-spot komen.

Doet het nog steeds pijn of voelt het als “oempf” of “poeh”? Dat kán. Veel dames ervaren dat het genieten van je A-spot vaak een fijne grens is tussen pijn en genot. Probeer met het kantelen van je bekken, wisselen van standjes en de hoek van penetratie te spelen tot het fijne overheerst.

Speciaal ontworpen voor de A-spot – De Lady Bi

Fun Factory Lady Bi - perfect gevormd voor A-spot, G-spot én cllitoris.
De Fun Factory Lady Bi is krachtig en perfect gevormd!

Zeker als je dit plekje in je eentje probeert te vinden (zeker aan te raden!) is het makkelijk om daar een speeltje bij te gebruiken. Als je zelf deze plek hebt ontdekt, kun je later je eventuele partner(s) de weg naar je A-spot wijzen. Een van de best verkopende toys en ook zeker een vibrator die wij van harte aanbevelen is de Lady Bi van Fun Factory. De Lady Bi is gemáákt voor de A-spot! Én de G-spot. Én de clitoris! En driemaal is scheepsrecht…

Zoals je kunt zien is de Lady Bi een lange vibrator. Met zijn relatief slanke punt kan hij zonder moeite de A-spot in je vagina vinden. Terwijl hij aan de basis dikker is, zodat je G-spot niets van het plezier hoeft te missen. Tel daarbij op de extra clitorisvibrator… Die zevende hemel komt zo wel erg dichtbij!

De Lady Bi vibrator heeft een handig handvat met een ring. Dankzij deze ring is het zowel voor solo als voor samen een comfortabel en handig te bedienen vibrator. Hij is voorzien van 2 krachtige motoren die je afzonderlijk van elkaar kunt bedienen. Elk in 6 verschillende standen, waardoor maar liefst 36 verschillende combinaties mogelijk zijn. De Lady Bi is leverbaar in 3 verschillende kleuren en je krijgt er maar liefst 2 jaar garantie op.

Fun Factory Lady BI - Perfect voor samen
Waar zit de A-spot? Met de Lady Bi kom je er achter! De Lady Bi is perfect om samen te gebruiken

Andere toys voor de A-spot: Als ze maar een beetje lang zijn!

Njoy Pure Wand voor G-spot én A-spot
Dit is de Njoy Pure Wand. Geniaal voor de G-spot, maar ook de A-spot!

Sommige (lang niet alle) vrouwen hebben een voorkeur voor een lange penis. En dat is vaak omdat die lange penissen de A-spot heel goed raken. Dit is hetzelfde met toys. Kies voor het vinden van de A-spot in elk geval een toy met een inbrenglengte van minimaal 11 tot 12 cm. Op onze website kun je op de productpagina bij de specificaties van elke vibrator en dildo zien hoever je de toy daadwerkelijk in kunt brengen.

Fun Factory Patchy Paul
Patchy Paul – lang genoeg en relatief slank gevormd. Perfect!

Om het makkelijkste en meest comfortabel de juiste plek te vinden, kun je soms beter kiezen voor de iets smallere, langere dildo’s en vibrators. Zoals de dunne kant van de Njoy Pure Wand of een slanke realistische dildo. Ook de Patchy Paul van Fun Factory is een aanrader.

Een dikker toy kan natuurlijk ook lekkerder voelen. Maar dan heb je meer kans dat je de baarmoedermond teveel raakt. Juist dat maakt het misschien weer oncomfortabel. Maar natuurlijk is het ook bij een dikkere toy een kwestie van wennen en de juiste plek v