Geschatte leestijd: 11 minuten

Flexibele siliconen cockring

Flexibele siliconen cockring

In deze post leggen we je kort uit waarom een cockring gebruiken leuk(!) en zelfs nuttig kan zijn. Er heerst veel onwetendheid en bij sommige mannen zelfs een beetje angst voor het gebruik van een cockring. Zo denken sommige mensen dat het pijn doet om een cockring te dragen of dat het erg ongezond is. Niets van dat al! Als je weet wat je doet…!

Waarom een cockring dragen? Wat is een cockring en waar zorgt het voor?

Zwellichamen penis

Een cockring wordt ook wel penisring genoemd. Ze bestaan al jaren en in allerlei vormen en maten. Maar waar zorgt zo’n cockring nou voor? Daarvoor moet je eerst weten wat er gebeurt als een penis stijf wordt. Wanneer een man opgewonden raakt vullen de zwellichamen in de penis zich met bloed. Daardoor groeit de penis meestal in lengte en dikte en spreken we van een erectie. Het bloed in de penis wordt met elke hartslag ververst. Nieuw zuurstofrijk bloed blijft door je penis stromen.
Een cockring dragen zorgt ervoor dat de afvoer van het bloed uit de penis een beetje wordt afgeknepen. Hoeveel precies is afhankelijk van de strakheid en materiaalkeuze (hierover straks meer).  Hierdoor blijft er meer bloed in de penis en blijven de zwellichamen voller. Dat zorgt voor dikkere, langere en hardere erecties. Wil je dat? Ja! Dat wil je! Jij en je eventuele partner zullen versteld staan van die extra manpower. Je erectie krijgt meer ‘oempf’ en dat voel en zie je allebei.

Wat voor invloed heeft een cockring op je orgasme?

Het effect van een cockring: Extra intense orgasmesNaast deze extra dosis manpower voor je penis ervaren heel veel mannen extra veel uithoudingsvermogen tijdens de seks. Meer controle over hun orgasme. Zoals je misschien wel weet is het in de wereld (gemiddeld) oneerlijk verdeeld – mannen komen vrij snel klaar terwijl vrouwen er vaak langer over doen. De gemiddelde man kan daarom wel een steuntje in de rug gebruiken voor wat extra uithoudingsvermogen.
En daar blijft het niet bij! Omdat de zwellichamen in je penis extra opzwellen wordt ook de plasbuis wat krapper. Hierdoor krijgen orgasmes een nieuwe dimensie! Naast dat een cockring je orgasme uitstelt (wat ook al goed is voor de intensiteit) voelt het nog intenser aan. Dat belooft dus heftig klaarkomen!

Hoe draag je een cockring?

Vier manieren om een cockring te dragenDat mag je helemaal zelf weten! Veruit de meest gekozen en de meest comfortabele plek (vinden wij) is om hem zo dicht mogelijk tegen je lichaam te dragen achter zowel ballen als penis. Op die manier profiteer je ook het meest van de verbetering van je uithoudingsvermogen.
Maar je kunt een penisring ook alleen om je penis dragen, vlak achter je eikel of zelfs meerdere verdeeld over de schacht. Je kunt sommige cockrings ook goed als ballstretcher dragen. Dan druk je de ballen een beetje omlaag. Ook dat doet niet zeer maar geeft een extra sensatie tijdens je orgasmes. Bovendien wordt het spelen met de ballen extra makkelijk en fijn. Je moet uiteraard wel zorgen voor een goede maat voor de juiste plek. Hierover verderop meer!

Verschillende materialen: wat zijn de voor- en nadelen?

Mister B RVS cockring

Mister B Stainless Steel cockring

Oxballs UltraBalls cockringen van TPR

Oxballs UltraBalls – set van 2

Er zijn verschillende materialen cockrings: Siliconen, TPR, TPE, roestvrij staal, verchroomd zilver, plastic, rubber, leer etc. De twee grootste categorieën  zijn: Flexibel en Hard (Solide) – maar de ene ring is flexibeler dan de andere. Zo is TPR meestal mega-flexibel en toch ook strak. Zo kan het zijn dat een heel klein ringetje voor iedereen geschikt is. Een TPR ring, bijvoorbeeld de Oxballs Ultraballs, is dan ook perfect om mee te beginnen: het is goedkoop, geschikt voor vrijwel elke maat penis en dus ook elke plek om te dragen.
Bij alle soorten cockrings kan het belangrijk zijn om rekening te houden met de maat. Bij een harde ring komt de maat preciezer dan bij een flexibele. Een (te) kleine flexibele ring past vaak alsnog, maar wordt iets sneller oncomfortabel. Een te kleine harde ring krijg je niet eens om of zelfs niet meer af.

Hoe doe je een cockring om?

Bij een flexibele ring kun je de ring omdoen als je al stijf bent. Rek hem op tot een handige grootte en plaats hem over de penis en/of ballen. Laat vervolgens weer voorzichtig los en je bent klaar om te gaan! Afdoen gaat bij een flexibele ring net zo makkelijk.
Een harde ring achter ballen en penis is een ander verhaal. Deze doe je om als je nog slap bent. Trek eerst de huid van je balzak en je ballen er 1 voor 1  zover mogelijk door heen. Daarna prop (ja, proppen) je de slappe penis ook door de ring en trek je de ring zo dicht mogelijk tegen je lichaam. Een harde/solide ring knelt pas af als je een erectie krijgt.
Afdoen is alles in omgekeerde volgorde. Dus je zult even moeten wachten tot je penis weer slap is. Dan kun je de penis er weer uit trekken en daarna je ballen en balzak. Klinkt ingewikkeld? Is het niet, na 1x oefenen lukt het je voortaan binnen 5 seconden.

Bereken de juiste diameter voor jouw ring

Diameter penis opmeten

Nadat je hebt bepaald waar je de cockring wilt gaan dragen kan het handig zijn om je zaakje op te meten. Maar dit is niet noodzakelijk want vaak helpt het inschatten net zo goed! De maat ring die je vervolgens kiest hangt sterk af van het materiaal. Het meten van je zaakje kun je het best zo doen:
Zorg dat je goed hard bent. Leg vervolgens (niet te strak) een touwtje of veter om de plek waar je de ring wilt dragen. Om de omtrek van je zaakje op te meten is het belangrijk dat je weet waar het touwtje met zichzelf kruist. Je kunt deze plek bijvoorbeeld markeren met een stift. De afstand tussen die 2 punten van je veter of touwtje is de omtrek van je zaakje.
Om de diameter te berekenen deel je de omtrek door het getal π (± 3,14). Voor de maat van een harde cockring haal je daar nog maximaal 2 à 3 mm van af. Een flexibele mag nog krapper zijn, maar is ook weer afhankelijk van hoe flexibel je bent.
LET OP: Op school leer je: meten = weten, maar dit is nog altijd geen waterdichte methode. Het is namelijk sterk afhankelijk van waar je meet, hoe hard je bent en hoe strak je het touwtje hebt. Maar het kan je wel een handig inzicht geven in de grootte van je zaakje.

Wat is de perfecte cockring om mee te beginnen?

Flexibele cockring Oxballs Do-Nut 2

Oxballs Do-Nut 2

Ieder zijn meug uiteraard, maar wij vinden de Do-Nut 2 van Oxballs echt een perfect startpunt om een cockring uit te proberen. Voor een klein prijsje heb je een cockring die flexibel genoeg is om iedereen te passen.

De Do-Nut 2 zit comfortabel en geschikt voor élke penis! Je kunt hem op verschillende manieren dragen: alleen om de penis, achter ballen en penis of als ballstretcher. Wil je eens experimenteren met drie tegelijk? Dat kan ook met deze voordelige set van 3 ringen: De Oxballs Ringer 3-pack.

Dorcel Power Clit, vibrerende penisring

Dorcel Power Clit

Ook populair is een vibrerende cockring zoals deze Dorcel Power Clit. Naast het effect van een cockring is deze ook nog gericht op haar plezier. Je voorziet je eigen penis namelijk van een clitorisvibrator. Leuk! We hebben nog meer vibrerende cockrings in ons assortiment. Wat ons betreft zijn de We-Vibe Pivot of Verge de beste qua vibraties. Ook is de NŌS van FunFactory een topper, met zijn diepe vibraties en extra lange armpjes. Deze cockringen zijn wel een stuk duurder.

Tot slot: Wat zijn de risico’s? Moet je bang zijn?

Oxballs Cocksling - 3-in-1 cockring

Oxballs Cocksling – 3-in-1 cockring

Nee, zolang je jouw verstand maar blijft gebruiken kan een cockring geen kwaad. Net zoals bij autorijden of eten koken moet je wel blijven opletten. Het verschilt heel erg per persoon hoe lang een cockring comfortabel en veilig gedragen kan worden. Wij adviseren om een flexibele ring maximaal 20-30 minuten te dragen. Er zijn echter mannen die na 10 minuten een onplezierig gevoel hebben en anderen die een ring veel langer dragen.
Waar je op moet letten is dat het prettig blijft aanvoelen en dat het er gezond blijft uitzien. Een strakke ring zal de penis zeker wat donkerder kleuren, zoals paars. Een beetje is niet erg, maar als het er erg ongezond uitziet en het voelt niet fijn, verwijder de ring dan meteen. Bij een harde ring: stop met de seks, wacht tot je erectie weer afzakt (het is normaal dat dat wat langer duurt) en verwijder dan de ring.

Liquid Silicone Cockring - Cock & Ball Belt

Liquid Silicone Cockring – Cock & Ball Belt

Het risico is dat het bloed niet voldoende ververst wordt in de penis. Dat kan bloedstolsels veroorzaken en dat is gevaarlijk. Nogmaals: als je goed naar je eigen lichaam luistert, gebeurt dit echt niet zomaar. Een iets minder strakke ring helpt ook om de bloedsomloop minder af te knijpen.

Met een harde ring heb je een groot voordeel. Mocht je een ander standje gaan doen en je erectie zwakt weer wat af, dan komt er direct weer vers bloed in de penis omdat de ring niet meekrimpt. Een harde ring kun je als je dat wilt zelfs de hele dag dragen als een soort sieraad voor jouw kroonjuwelen. Je moet dan wel de juiste maat hebben en het moet uiteraard prettig blijven aanvoelen. Nogmaals: gebruik je verstand en you’ll be fine!

Ben je er nog? Lange tekst he… Hier de conclusie!

Waarom een cockring? Een cockring maakt je erectie extra hard, extra dik, extra lang. Oftewel, het geeft je erectie extra oempf. Dat is fijn voor elke man en zijn partner. Hoe ouder een man wordt, hoe lastiger het soms is om zijn erectie krachtig te houden. Dat is heel normaal. Met een cockring breng je die kracht weer terug.
Is het dan alleen voor oude mannen? Nee joh! Juist niet. Het is voor elke man die zijn orgasme wil uitstellen en/of gewoon een geile, harde penis wil! Niet bang zijn, het doet niet zeer. Gewoon een keer een van onze ringen proberen en je bent om! Wedden?
BEKIJK HET HELE AANBOD COCKRINGEN
Wil je weten wat voor speeltjes er nog meer zijn voor mannen lees dan: Speeltjes voor mannen: Wat is er allemaal?