De voorbinddildo wordt steeds populairder en ik snap wel waarom. Het is DE manier om de rollen eens om te draaien. Met een voorbinddildo kun je als vrouw de gevende en als man de ontvangende partij zijn. Dit kan leuk zijn om een keer te proberen maar kan ook een verdieping geven in je relatie. Waardoor je een hechtere band met elkaar krijgt. Om dit te proberen heb je wat basis kennis over harnassen, dildo’s en pegging nodig. Want je hoeft geen ridder te zijn om een harnas aan te trekken.

Harnas

Voorbinddildo's, het harnas met rood kant

De meeste dildo’s kun je in een harnas zetten. Er zijn verschillende harnassen en dat geeft een heleboel combinatie mogelijkheden. Er zijn hele mooie harnassen met rood kant ook in plus size. Er zijn ook handgemaakte zoals de Strap & Bound van FunFactory, die echt super comfortabel is.

Bij de aanschaf van een harnas moet je op verschillende dingen letten. Het is heel belangrijk dat hij lekker zit en dat hij de dildo goed op zijn plaats houdt. Dus check altijd of je de juiste maat hebt. Ook bij een verstelbaar harnas. Die zijn geschikt voor een aantal maten maar niet voor alle maten. Veel harnassen hebben een verwisselbare ring en soms worden er meerdere ringen bijgeleverd. Check ook deze maten om te kijken of je favoriete dildo er in past.

Dildo

De meeste dildo’s zijn geschikt voor een harnas. Zolang er maar een basis aan zit zodat hij in de ring blijft zitten. Je hebt hele realistische, maar ook met balletjes erin en fantasy dildo’s. Als je een beginner bent is het verstandig om niet te groot te beginnen daarom zijn er ook lieve kleine dildo’s zoals de Limba Flex. Die heeft als bonus dat je hem zelf in de gewenste stand kunt buigen.

Dubbele Dildo’s

Voorbinddildo's, de roze sharevibe van FunFactory

Er zijn ook nog dubbele voorbinddildo’s waarvan je een kant bij je zelf kunt inbrengen en met de andere kant een ander kunt peggen. Het voordeel hiervan is dat je geen harnas nodig hebt maar je moet wel even oefenen voordat je de dubbele dildo onder controle hebt.

Wat is Pegging?

Pegging is het anaal neuken van een man door een vrouw met een voorbinddildo. Maar om nou aan je lief vragen wil jij mij of mag ik jou in je kont neuken met een voorbinddildo is niet erg sexy. Dus stelde een lezer van Savage Love voor dat er een naam voor moest komen. De lezers gingen voor term ‘Pegging’. Hoewel oorspronkelijk alleen bedoeld voor vrouwen die een man doen is het ondertussen ook een geaccepteerde term voor vrouwen die een vrouw doen. Kortom voor alle seks waarbij neuken met een voorbinddildo’s in voor komt.

Wie doen er aan Pegging?

Voorbinddildo's, de Bouncer dildo zwart

Vanaf de jaren 70 begon pegging voor te komen in de mainstream pornofilms. Vanaf de jaren 90 kwamen er steeds meer voorbinddildo’s op de markt en werd het pegging steeds populairder onder hetero jongeren. Tegenwoordig  zijn mannen steeds meer op hun gemak met buttplay en op de hoogte van de gezondheidsvoordelen voor hun prostaat waardoor pegging in populariteit toeneemt. Omdat er veel vertrouwen voor nodig is om je met een voorbinddildo te laten nemen zijn het vaak stellen die al wat langer bij elkaar zijn die aan pegging doen. 

Pegging voor beginners

Peggen moet je leren. Dit betekent dat je het van te voren goed moet doorspreken met je partner zodat je het eens bent over welke materialen je gaat gebruiken, wie wat doet, hoe je aangeeft dat je wil stoppen en hoe je aanwijzingen geeft. Houdt er rekening mee dat je als drager geen gevoel hebt in je kunstpenis en dat je dus extra goed op de signalen van je partner moet letten. Want je kunt niet voelen of je te ver gaat. Gebruik flink wat glijmiddel en begin heel rustig. Ons favoriete woord bij Euphoria is klooien. Want net als bij veel dingen moet je even klooien om het onder de knie te krijgen. Maar als je samen het juiste ritme vindt dan ben je echt een ervaring rijker. Dus trek je harnas aan en trek ten strijde!

Wil je meer te weten komen over anale seks lees dan een van de onderstaande blogs die we hebben gemaakt ter gelegenheid van Anal August.
Anaal: Is anale seks vies en pijnlijk? Waarom zou je het doen?
6 dingen die je moet weten over anaal douches