Prostaatstimulatie kan heel plezierig zijn, maar wist je dat het ook nog heel gezond is? In deze blog ga ik je precies uitleggen wat de prostaat nu eigenlijk is, wat je ermee kan en waar het goed voor is.

Wat is de prostaat?

De prostaat is een klier ter grootte van een walnoot. De prostaat bevindt zich rondom de plasbuis, onder de blaas. Tussen de blaas en de prostaat bevindt zich een sluitspier van de blaas. De tweede sluitspier zit onder de prostaat. De prostaatklier produceert vloeistof: het prostaatvocht. Het prostaatvocht komt tegelijkertijd met het zaad (dat in de bal wordt gemaakt) tijdens de zaadlozing naar buiten (sperma). Het houdt de zaadcellen in leven tijdens hun tocht naar de eicel.

Taboe.

Er heerst nog best een taboe als we het hebben over prostaatstimulatie. Voor de een is het een uitgang en geen ingang en andere zeggen dat het alleen door homoseksuelen wordt gedaan. Persoonlijk vind ik dat erg jammer! Elke man kan er namelijk heel veel plezier en genot aan beleven. Naast dat het heel prettig kan zijn is het ook nog erg gezond.

De prostaat stimuleren.

De prostaat is super gevoelig. Het wordt ook wel de clitoris van de man genoemd. Door deze te bevredigen kan je nog intenser klaarkomen. Je kan op verschillende manieren de prostaat masseren. Dit kan je doen door je eigen vingers te gebruiken of door de vingers van je partner. Het is belangrijk om ontspannen te zijn. Je kan de prostaat vinden op ongeveer 5 cm diepte aan de buikzijde. Daar zit een verhard stukje ter grootte van een walnoot. Door een goede glijmiddel te gebruiken gaat dit nog makkelijker.

Je kan ook naar een medisch specialist gaan of een masseur die gespecialiseerd is.

Speeltjes.

Mocht je dit allemaal niet aanspreken zijn er ook nog speeltjes die je kunt gebruiken. Zo kun je gaan voor een prostaatvibrator of een prostaatstimulator. Al deze speeltjes zijn speciaal gemaakt voor de prostaat. Heel handig, maar ook zeker heel plezierig.

 

Gezond.

Naast dat je er dus enorm veel genot aan kunt beleven is het ook nog eens heel gezond om je prostaat te masseren. Dit kan ontstekingen of andere ziektes voorkomen zoals bijvoorbeeld prostaatkanker.

Genoeg redenen dus om dit avontuur alleen, of met je partner aan te gaan!