‘Glijmiddel? Dat heb ik niet nodig hoor.’  Echt wel!! We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Nat is iets heel anders dan glad. Glijmiddel laat al je seks gladder verlopen. Het maakt alle seks lekkerder. Nu kan ik me voorstellen dat je denkt: ‘Ok glijmiddel, maar hoe gebruik je het?’ Dat ga ik je vertellen.

Verpakking Pjur Original Siliconen Bodyglide

Glijmiddel kun je in verschillende soorten verpakkingen krijgen zoals een flesje met een pompje of dopje of een tube. Ze hebben allemaal hun voor- en nadelen.
Pompje: Een verpakking met een pompje is heel handig in het gebruik. Je kunt er goed mee doseren. Maar als het pompje niet afsluitbaar is, blijft de weg naar je glijmiddel open. Daardoor is het glijmiddel minder lang houdbaar. Glijmiddel met een pompje kun je meestal maar 3 maanden gebruiken. Als je het pompje wel kan afsluiten, moet je om het schoon te houden het pompje leeg pompen nadat je hem hebt afgesloten. Dat geeft ook weer gedoe.

Tube: Ok, een tube dan. Want die zie je ook veel. Een tube moet je goed afsluiten voor je hem weglegt. Want als je hem in het heetst van de strijd op je nachtkastje of waar dan ook neerlegt zonder dop, gaat hij geheid lekken. Met als resultaat dat je ergens een kledder glijmiddel tegenkomt. Doseren is ook wat lastiger met een tube want als je te hard knijpt heb je vaak meer dan je bedoelde.

Flesje met dop: Het doseren is wat lastiger met een flesje maar je kunt hem wel makkelijk neerzetten. Het grote voordeel van een dop die goed afsluit is dat je glijmiddel langer goed blijft. Pjur bijvoorbeeld blijft na opening tot een half jaar goed. Denk er wel om dat je het doseerdopje dat vaak in een flesje zit schoonhoud. Als je met je vingers aan de bovenkant van het flesje zit, kunnen er bacteriën in het flesje komen. Dan bederft je glijmiddel.

GebruikLube Launcher - Set van 2

Hoe kun je glijmiddel het beste gebruiken? Als je goed wil kunnen doseren is de handigste manier om de hoeveelheid die je wil gebruiken op je vingers te gieten. Daarna kun je het dan smeren waar je het nodig hebt. Zoals op je speeltje, op je piemel, op je klit, op je anus of waar je het maar ook wil smeren. Als het je niet zoveel uitmaakt hoeveel je gebruikt, of als je van lekker veel houdt. Dan kun je het gelijk uit de fles of tube op de plaats laten lopen waar je het hebben wil. Doseren is dan wat lastiger maar je hebt dan niet je vingers onder zitten. Hoewel het wel lekker is om het daarna uit te smeren met je vingers. Wil je glijmiddel dieper in de vagina of anus inbrengen dan kun je gebruik maken van een Lube Launcher. Dit is een soort injectiespuit die je vult met glijmiddel. Je kunt hem dan inbrengen en leegspuiten.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten glijmiddel die je op verschillende manieren gebruikt. Zoals glijmiddel van siliconen, of met een smaakje, of speciaal voor anale seks.

Siliconenbasis glijmiddel is zo zacht en glad dat je er ook heerlijk mee kan masseren. Je hebt ook maar een klein beetje per keer nodig. Het wordt niet opgenomen door je huid en je kunt het makkelijk weer afwassen. Het kan inwendig geen kwaad want je lichaam voert het vanzelf weer af. Glijmiddel op siliconenbasis is ook heel goed te gebruiken in bad en onder de douche. Het blijft op zijn plek zodat je geen last hebt van de bekende stroeve onder water seks. Het enige nadeel aan siliconen glijmiddel is, dat je het met de meeste speeltjes niet kunt gebruiken tenzij ze van glas of metaal zijn. Taste Me Body Lube Chocola - 50 ml

Glijmiddelen met een smaakje zijn erg leuk in combinatie met orale seks. Ze ruiken en smaken vaak erg lekker en door de verschillende smaken die er zijn zit er altijd wel een smaakje voor je bij. Dit kan van orale seks een heel smakelijk feestje maken. Voor penetratieseks zijn ze wat minder geschikt omdat ze vrij snel plakkerig worden.

Waterbasis glijmiddel is een echte allrounder. Je kunt het echt voor alle soorten seks gebruiken. Als je er eentje van goede kwaliteit gebruikt dan wordt hij niet plakkerig. Het wordt opgenomen door je huid, dus het kan gebeuren dat je af en toe nog wat toe moet voegen om de seks lekker glad te houden.

Anaal glijmiddel dit heb je op siliconenbasis en op waterbasis voor als je speeltjes gebruikt. Het is wat dikker zodat het beter op zijn plek blijft en vaak is er een stof zoals jojoba of hyaluron aan toegevoegd. Dit maakt je huid elastischer zodat je minder kans op scheurtjes hebt. Dit maakt anale seks een stuk aangenamer. Dit glijmiddel is minder geschikt voor vagina’s omdat de zuurtegraad van je vagina anders is dan van je anus.

Glijmiddel, hoe gebruik je het?

Zo nu weet je hoe je, welk glijmiddel kunt gebruiken. Dit maakt als het goed is makkelijker om het juiste glijmiddel te kiezen. Plus dat je weet hoe je het kunt gebruiken. Experimenteer vooral met verschillende glijmiddelen zodat je uiteindelijk weet welke glijmiddelen het beste werken voor jou. Ben je nieuwsgierig wat mijn favoriete glijmiddel is? Dat lees je hier.  Of wil je precies weten wat er allemaal in een glijmiddel zit of kan zitten? Lees dan de blog: Wat zit er in glijmiddel? van Fardau.