Happy Diva! De naam zegt het al. Ze zien er erg happy uit en je wordt ook nog erg happy als je ze gebruikt. Voor deze blog heb ik de oprichtster van dit merk, Danny Linden, geïnterviewd. In 2020 is ze begonnen met het merk It’s Diva Time, maar ze zit al 26 jaar in de wereld van erotiek. Danny vertelt waarom ze een nieuwe lijn glijmiddel heeft ontwikkeld en wat deze anders maakt dan andere glijmiddelen.

Happy Diva glijmiddelen: hoe het allemaal begon

Mijn naam is Danny Linden en ik ben dit jaar 26 jaar werkzaam in de erotische industrie. Ik begon 26 jaar geleden met de eerste erotische lifestyle winkel, Absolute Danny. We verkochten niet alleen erotische/fetisj kleding/lingerie maar ook speeltjes, SM accessoires, erotische kunst, literatuur en meubeltjes.
Na 3 jaar kregen we de unieke mogelijkheid om naar de Red Light District te verhuizen. Daar was ik de eerste vrouwelijke ondernemer en heb het concept omgezet naar een Erotic Fetish Fashion Boutique. Naast Amsterdam openden we ook een Boutique op de Reeperbahn in Hamburg. Achteraf bleek dat niet de juiste beslissing te zijn geweest. Ook de timing was niet de juiste. Na veel tegenslagen besloot ik in 2012 de deuren dicht te doen. Een jaartje rust nemen. Echter, ik kwam weer terug op de Wallen als manager van de erotische Pure Lust Boutiques. Ze hadden er twee maar met hard werken hebben we er vier van kunnen maken.

Euphoria interviewt Danny Linden van Happy Diva

In 2019 kreeg ik de kriebels en wilde toch weer zelf een bedrijf opstarten. Door mijn jarenlange ervaring op de werkvloer wist ik dat op het product glijmiddel een taboe rustte. Taboes doorbreken was ik gewend want in 1995 ging het er heel anders aan toe dan nu. Dat taboe gedeelte fascineerde me. Ik begon meer research te doen naar het gebruik van glijmiddelen, waarom de één het nodig heeft en de ander met trots zegt het niet nodig te hebben. In april 2020 begon ik officieel weer voor mezelf. Lekker in de heat of Covid-19. Door deze bizarre periode had ik wel de tijd om alles goed te organiseren.

Het bedrijf dat ik nu opgestart heb, heet It’s Diva Time! Daaronder vallen diverse labels. Ons eerste label heet Happy Diva Lubricants, ons tweede label Happy Diva Pleasure Toys en ons derde label Kinky Diva BDSM Chic. We hebben niet stil gezeten! Voor Happy Diva Lubricants hebben we gezocht naar een laboratorium dat hoge kwaliteitseisen heeft met de juiste certificaten. Al onze producten zijn getest, goedgekeurd en hebben de hoogste certificaten.

Waarom nog een glijmiddel, er zijn toch al genoeg glijmiddelen?

Ja klopt, iedereen verklaarde me ook voor gek. Maar mijn insteek was toch anders, ja het product moet goed zijn maar ik wilde ook vrouwen triggeren die zeggen het niet nodig te hebben. Tijdens mijn research las ik dat vrouwen het zo ontzettend jammer vonden dat ze nooit geweten hebben hoe lekker het is om een glijmiddel te gebruiken. Nu ze het inderdaad nodig hadden, door hormoonwisselingen, medicijngebruik, stress et cetera ervoeren ze ook de sensualiteit ervan. Ik ben daar zelf ook een voorbeeld van. Ik gebruikte het nooit, door mijn interesse in het product ben ik het ook gaan gebruiken en ik vind het heerlijk.
Daarom heb ik verpakkingen ontworpen die niet het gevoel geven van ‘ik heb het nodig’ maar die alleen maar vrolijkheid uitstralen. Ze zeggen ‘je bent stom als je dit niet een keer probeert’.
Al met al was het de bedoeling om meer vrouwen bewust te laten worden van hun lichaam en het plezier dat het hen kan geven door o.a. de juiste intieme (verzorgings-)producten te gebruiken

Stimulerende clitorisgel van Happy Diva

Welke glijmiddel is jouw favoriet en waarom?

Ik heb twee favorieten. De eerste is de Stimulatie Gel.
Ik ben nogal vaak aan het werk in mijn hoofd en moet me ertoe zetten om de knop om te draaien naar de relax modus. Als ik een beetje stimulatie gel gebruik, dan zet mijn lichaam en daardoor ook mijn geest meteen die knop om en wil ik absoluut meer.
De tweede is het siliconen glijmiddel. Deze is zo super silky en zacht. Zo sensueel.

Waar staat Happy Diva voor jou voor?

1995: “It all started with believing in the absolute joy of female empowerment.” En daar is niets aan veranderd. Het woord Diva staat voor mij voor zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Een vrouw die weet wat ze wil. En een beetje extra Happiness kunnen we allemaal wel gebruiken. Happy staat voor positiviteit. Goeie combi dus.

Wat vind je belangrijk in een glijmiddel?

Sensualiteit, comfort en hoogwaardige kwaliteit.

Welk glijmiddel is jullie bestseller en waarom?

After sex gel van Happy Diva

De Stimulatie Gel, de Siliconen en de After Sex Gel. De laatste is een unieke gel die afkoeling biedt na penetratie. Na langdurige penetratie of condoomgebruik kun je na de seks weleens een bijzonder onprettig branderig gevoel ervaren. Ons product met Aloë Vera biedt verzachting en verkoeling voor de vaginale wand. Heel bijzonder. Ik was gisteren bij een winkel in België die onze producten verkoopt en de After Sex was daar de absolute bestseller.

Wat zou je willen zeggen tegen de mensen die geen glijmiddel gebruiken?

Jammer want nu weet je nooit hoe sexy en sensueel een glijmiddel aanvoelt. Voorbeeld: Maak je lippen nat met je tong. Ga er dan met je vinger overheen…..
Of… Smeer een zachte gel op je lippen en ga er dan met je vinger overheen. Dat voelt en ervaart geheel anders. Veel lekkerder. Ik vind eigenlijk ook dat het adviseren van goede glijmiddelen in de opvoeding niet misplaatst zou zijn. Je leert je lichaam beter kennen, zeker met masturberen. Ook voor jongens.