Een vagina bezitten is leuk. Meestal dan. Het hebben van een vagina brengt ook ongemakken met zich mee. Vaginale schimmels of menstruatie zijn niet bepaald leuk. Maar ook kutscheetjes, ofwel queefen kan ongemakkelijk zijn. Maar wat is zo’n vaginaal scheet eigenlijk? Is het te voorkomen en hoe ga je ermee om als je er eentje laat?

Wat is die lucht?

Een vaginaal scheet is een totaal andere soort scheet dan de welbekende anale scheet die iedereen wel laat (ja, ook vrouwen laten scheetjes). Een ‘gewone’ scheet wordt veroorzaakt door ingeslikte lucht of koolzuur en een mengsel van bacteriën en gisten in je darmen. Hierdoor ontstaat darmgas. Dit gas komt via je anus naar buiten. En zoals iedereen weet kan dit enorm stinken. Je vagina staat niet in verbinding met je darmen, dus zal ook nooit darmgassen aanmaken. Queefen bestaan uit niks anders dan lucht.

Erin

Je vagina is eigenlijk een soort koker. Er past van alles in die koker. Niet alleen een penis, seksspeeltje, vingers etc. maar ook lucht. Als je opgewonden raakt reageert je hele lichaam. Je tepels worden stijf, je vagina wordt vochtig, je schaamlippen en clitoris worden groter. Maar ook binnenin gebeurt er van alles. Je vagina wordt langer en je baarmoeder gaat iets anders liggen. Doordat je vagina langer wordt is er meer ruimte voor lucht. Ook is je vagina niet glad, maar bestaat deze uit allerlei rimpels en plooien waar ook lucht tussen kan gaan zitten. Zodra er een penis of seksspeeltje naar binnengaat kan er lucht mee gepompt worden.

Eruit

Als het erin gaat moet ‘t ‘r ook weer uit. Via dezelfde weg als dat het erin is gekomen. Zodra je van standje wisselt of een pauze neemt ontspannen je spieren waardoor de lucht ontsnapt. En tsja, dat hoor je nou eenmaal. Ruiken doe je het niet, aangezien het lucht is en geen gas. Mocht er wel een luchtje hangen aan jouw queefs dan is het aan te raden om er mee naar de huisarts te gaan. Dit kan wijzen op een schimmelinfectie of ander onderliggend probleem.

Om je kapot te schamen!

Het is niet raar dat je je een beetje voor je queef schaamt. Het geluid klinkt bijna hetzelfde als een gewone scheet, wat best wel een mood killer kan zijn. Ook tijdens het sporten kan het gebeuren dat je er een laat vliegen. Sport of seks gewoon lekker verder. Lach erom, maak er een grapje over of geef je partner voorlichting. Het is iets waar je geen controle over hebt. En je bent heus niet de enige die ze laat, dus wees gerust! Shit (uuuh queefing) happens. Zelfs uit fleshlight, tenga’s en andere leuke speeltjes voor mannen willen wel eens scheet geluidjes ontsnappen!

Kut kutscheetjes

Vind je je kutscheetjes echt ontzettend vervelend? Er is een aantal trucjes waardoor je minder vaginaal scheetjes gaat laten. Zo zou je je benen wijder kunnen houden waardoor de S8 CBD Cannabis Hybrid Lubricantgevangen lucht er tijdens het batsen uit kan glippen. Of hou je benen juist dichterbij elkaar zodat de kans kleiner is dat er überhaupt lucht in je vagina komt. Maar wil je dit? Wil je niet veel liever genieten tijdens je vrijpartij dan dat je constant bezig bent met hoe je een queef kunt voorkomen? Als je het echt enorm gênant vindt zou je glijmiddel kunnen gebruiken. Neem bijvoorbeeld S8 cannabis glijmiddel. Je wordt er niet stoned van, maar het helpt je wel te relaxen als je gespannen bent. Ook helpt een glijmiddel om alles wat soepeler te laten verlopen met minder wrijving waardoor er minder lucht in je vagina terecht kan komen. Maar blijf je vooral goed beseffen dat je een kutscheet niet binnen kunt houden. Het is volkomen normaal. Bij seks horen nou eenmaal allerlei soorten lichaamssappen en geluiden. Dus geniet gewoon van elkaar, en neem je kutscheten voor lief!