Hmm, Valentijnsdag… De meest romantische dag van het jaar. Een dag waarop jij je partner verwent en je partner jou verwent. Cadeautjes, een lief gebaar, een lekkere massage, bloemen en chocola. Toch? Niet altijd. Niet iedereen heeft immers een vriend, vriendin, man, vrouw of partner om leuke dingen mee te doen. Als je single bent op Valentijnsdag kan het flink tegenvallen. Je ziet overal verliefde stellen om je heen, er zijn speciale aanbiedingen voor koppels in winkels en restaurants. Misschien voel je je eenzaam. Maar dat is helemaal niet gek! Je bent ook zeker niet de enige. Om er toch een leuke dag van te maken geven we je een aantal tips.

Liefde voor jezelf

Hou van je jezelf als single op Valentijnsdag

In plaats van op Valentijnsdag lief voor de ander te zijn is dit de perfecte dag om lief te zijn voor jezelf! Plan wat leuks in voor jezelf, waar jij blij, ontspannen en/of gelukkig van wordt. Geen zin om erop uit te gaan? Breng de dag op de bank door met een bak ijs en een goed boek of een leuke film. Wil je wel de deur uit?  Ga de natuur in en maak een lange wandeling door het bos, ga een dagje naar de sauna, naar een bioscoopfilm of plan een ontspannende massage voor jezelf in. Valentijnsdag is de perfecte dag voor een flinke dosis me-time.

Leuke sekstoys

We zijn niet voor niets een erotiekwinkel dus deze tip kon niet uitblijven. Jezelf verwennen kan ook met een leuk, spannend én lekker seksspeeltje. Natuurlijk kun je er één kiezen die je al in je nachtkastje hebt liggen, je kunt ook even rondkijken op de webshop of in de winkel. Want van een fijn orgasme wordt bijna iedereen blij. Voor inspiratie lees je hier Speeltjes voor mannen, wat is er allemaal? en Hoe kies je de beste vibrator?

Spreek af met vrienden

Liefde voor jezelf

Nee, niet om samen die seksspeeltjes van hierboven mee uit te testen maar juist om andere leuke dingen mee te doen. Die wandeling, bioscoopbezoek, sauna of massage is minstens zo gezellig samen met een goede vriend of vriendin. Of zoek een lieve vriend of vriendin op die je al een tijd niet gezien hebt en gebruik Valentijnsdag om lekker bij te kletsen. Heb je nou echt zin om seksspeeltjes uit te testen dan wil je tinderdate je daar vast wel mee helpen.

Ben ik de enige single op Valentijnsdag?

Denk je nog steeds: verliefde stellen, ze zijn overal! Scroll een paar minuten op Instagram of Facebook en je ziet alweer een stel zoetsappige foto´s voorbij komen. Het voelt misschien alsof je de enige single bent op Valentijnsdag, maar je dat ben je echt niet. Mensen die geen partner hebben delen nou eenmaal een stuk minder vaak ´happy single´ foto´s op Valentijnsdag. Daarnaast lijken de zoetsappige foto´s vaak een stuk rooskleuriger dan dat ze zijn. Misschien heeft dat leuke stel net voordat ze de foto maakten slaande ruzie gehad. Dat zetten ze dan weer niet op instagram.

Bekijk het positief

Misschien vind je het jammer dat je single bent op Valentijnsdag, er zijn gelukkig ook een hoop positieve kanten. Je hoeft alleen rekening te houden met jezelf. Je kunt lekker doen wat je zelf wil en eten wat je zelf wil. De hele dag in je pyjama op de bank zitten? Niemand die erover klaagt. Je hoeft geen moeite te doen om een cadeautje te kopen of je partner in de watten te leggen. Geniet een beetje extra en vier je single zijn op Valentijnsdag!