Je hebt het misschien al gelezen in onze vorige nieuwsbrief of op Facebook. Ik laat het ook weten wanneer bepaalde artikelen niet veilig zijn om te gebruiken. Het ging om losse, metalen kegel-, ben wa-, geisha- of hoe-je-ze-maar-wilt-noemen -balletjes zonder terugtrek-koord. Deze waarschuwing heb ik ook op social media geplaatst en doorgespeeld aan al onze leveranciers. Natuurlijk om iedereen een negatieve ervaring te besparen. Daarom wil ik jullie wat meer vertellen over deze veilige en leuke vaginaballetjes.

Daarom de vraag: Wat weet jij over vaginaballetjes?

Vaginaballetjes zitten doorgaans aan een koordje en zijn bedoeld om Je Joue Ami - Vaginaballetjes setvaginaal in te brengen. Ze zijn bedoeld om de bekkenbodemspieren te trainen. De kunst is om deze vaginaballetjes binnen te houden voor opbouwende tijden. De balletjes nemen toe in gewicht, maar nemen af in diameter. Zo wordt het moeilijker om grip te houden op de vaginaballetjes en moet je de boel goed aanspannen. Door het aanspannen ben je jouw bekkenbodemspieren aan het trainen.

Wat zijn bekkenbodemspieren en waarom zou je ze trainen met vaginaballetjes?

In eerste instantie zorgen je bekkenbodemspieren ervoor dat je inwendige organen in het bekken ook inwendig blijven. Dus ja: alles van je endeldarm tot je inwendige geslachtsorganen wordt tegengehouden dankzij de bekkenbodemspieren. Daarnaast zorgen deze spieren ervoor dat je je urine niet verliest. En ze zorgen voor een sterk bekken en een strak aan te spannen vagina. Bovendien zorgen goed getrainde bekkenbodemspieren voor meer plezier in bed. Zowel voor jou als voor hem. Dat is het leuke seksuele aspect!

Je kunt deze spiergroep ook voelen door ze aan te spannen. De makkelijkste manier om dit te doen is te doen alsof je je plas ophoudt. Daarmee spant een groot deel van de bekkenbodemspieren ook mee. Dames (en heren) die al lange tijd paardrijden hebben door hun constante sta/zit-beweging vaak zeer sterke bekkenbodemspieren.

Bekkenbodemspieren Vrouw - Vaginaballetjes

De complexe, sterke spiergroep loopt van het stuitje tot de voorzijde van het bekken en bevat dus meerdere spieren. Door de spieren aan te spannen tijdens de seks maak je de ingang van de vagina kleiner. Dat voelt strakker aan voor hem, maar ook zij heeft een intenser gevoel. Je kunt deze ring van spieren goed voelen als je een vinger in je vagina doet en de bekkenbodemspieren aanspant. Is het een smalle/dunne ring? Door het trainen van deze spieren met vaginaballetjes wordt de spierlaag dikker. Je krijgt ook een dikkere, strakke rand.

Trainingsprogramma’s voor je bekkenbodemspieren met vaginaballetjes

Het trainen van je bekkenbodemspieren is niet moeilijk om te doen. Het is ook helemaal afhankelijk van hoe jij het wilt. In de handleiding van de Je Joue Ami vaginaballetjes staat een voorbeeld van een trainingsprogramma. Je kunt ook andere voorbeelden opzoeken of zelf wat bedenken. Het gaat om tijd & intensiteit. En dat kun je rustig opbouwen. Sommige dames kiezen ervoor om een licht balletje uren te dragen. Anderen om een zwaar balletje 15 minuten te dragen. Ik denk dat afwisseling je beste vriend is. Zorg voor een duidelijk schema waarbij je jezelf blijft uitdagen.

Het dragen van de vaginaballetjes geeft ook een bepaalde seksuele spanning. Bij de meeste vaginaballetjes voel je jouw eigen bewegingen zeer goed dankzij losliggende balletjes in de ronde vormen.

Bevalling & herstel na een bevalling

Vaginaballetjes en andere kegeltrainingen kunnen je bekkenbodemspieren niet alleen sterker maken, maar ook soepeler. Bovendien word je je erg bewust van de spieren dankzij deze trainingen. Daardoor kun je ook leren de spieren bewust te ontspannen. Soepelere, ontspannen maar getrainde spieren kunnen zorgen voor een makkelijkere bevalling. Vaak herstellen ze  ook sneller herstellen na een bevalling. Ben je al eens bevallen? Deze vaginaballetjes helpen ook om je spieren weer in het gareel te krijgen.

Urineverlies – Incontinentie tegengaan met vaginaballetjes

De plasbuis loopt tussen de bekkenbodemspieren door. Door de spiergroep te trainen kun je vervelende klachten als urineverlies & incontinentie tegengaan. Als je daar al last van hebt kan het helpen om te gaan trainen met een van onze vaginaballetjes.SmartBalls - Vaginaballetjes van Fun Factory

Vaginaballetjes kunnen verzakkingen helpen voorkomen

Verhelpen van verzakkingen doet het niet, maar voorkomen kan wel. En dat is beter dan genezen. Een vaginale of anale verzakking (prolaps) is erg vervelend. Hierbij komt de vagina of endeldarm dus uit het bekken zakken. De bekkenbodemspieren zijn niet sterk genoeg om de boel op te houden. Hier komen vaak veel andere klachten & ongemakken bij kijken. Door de spieren in conditie te houden met vaginaballetjes kan dit misschien voorkomen worden. Soms komt een verzakking niet (alleen) door bekkenbodemspieren, maar ook door zenuwproblemen.

Bij Euphoria kun je verschillende vaginaballetjes kopen. Wij adviseren je Fun Factory Smart Balls . Deze zijn 100% veilig en leuk!