Het uitzoeken van een seksspeeltje kan heel wat keuze-stress met zich meebrengen. Helemaal als het om je eerste gaat. Ik kan me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn zoveel verschillende vormen, maten, materialen. En dan heb je ook nog de keuze tussen een oplaadbare versie of een één op batterijen. Maar wat is nou beter, een vibrator op batterij versus oplaadbaar? Om je een klein beetje op weg te helpen ga ik het vandaag hebben over de voor- en nadelen.

 

Vibrator op batterij

 

Laten we beginnen met de vibrators die werken op batterijen. Het grootste voordeel hiervan is de prijs. Een toy op batterijen is goedkoper in aanschaf dan een oplaadbare. Voor een zachtere prijs kun je er achter komen of vibraties überhaupt iets voor je zijn. Maar hou er wel rekening mee dat vibrators op batterijen een stuk minder krachtig zijn dan zijn oplaadbare vrienden. Heb je een speeltje op batterijen gekocht en doet dit niks voor je? Het kan goed zijn dat de vibraties voor jou niet intens genoeg zijn. Misschien heb je gewoon meer stimulatie nodig dan dat een speeltje op batterijen jou kan bieden.

 

vibrator op batterij

 

Ook een voordeel van een vibrator op batterij is dat je hem overal kunt gebruiken. Ga je op vakantie naar een hutje op de hei zonder stroomvoorziening, of naar het buitenland waar ze andere stekkers hebben? Geen probleem, je neemt gewoon reserve batterijen mee in je koffer. Hierdoor kun je overal genieten van speeltje om je extra te ontspannen tijdens je vakantie. Bijvoorbeeld van je Romp Switch, een erg fijne luchtdruk stimulator op batterijen!

 

Oplaadbare toys

 

De meeste vibrators die wij bij Euphoria verkopen zijn oplaadbaar. En dat is niet zonder reden. De speeltjes zijn krachtiger en trillen een stuk dieper. Wat meer plezier op kan leveren. Ook heb je geen gedoe meer met batterijen. Stel je voor dat je zin krijgt in een date met je vibrerende maatje en de batterijen zijn leeg. Dan is het te hopen dat je nieuwen in huis hebt, anders gaat het feestje niet door. Je oplaadbare speeltje kan ook leeg raken, maar daarbij ben je niet afhankelijk van nieuwe batterijen. Je hangt je toy even aan de stroom, en hij is klaar voor een paar goede sessies! Een oplaadbare toy blijft tot de batterij leeg is op volle kracht doorgaan. Een vibrator op batterij neemt naarmate de batterij leeg loopt af in kracht.Niet fijn als je bijna tot je hoogtepunt komt en je hebt ineens een slap trillend ding tussen je benen..

 

batterij versus oplaadbaar vibrator

 

Het nadeel voor sommige mensen is de aanschaf prijs. Ze zijn nou eenmaal duurder. Ook is het niet overal mogelijk om het speeltje op te laden. Weer terug naar het hutje op de hei, of vakantie in het buitenland. Hier heb je niet zoveel aan je USB-kabel. Die je natuurlijk ook kwijt kunt raken.. Maar niet getreurd, bij Euphoria verkopen we losse oplaadkabels.

 

Een beter milieu begint in je slaapkamer

 

Of we het nou over oplaadbare accu’s hebben, of je gebruikt oplaadbare batterijen. Beide zijn minder belastend voor het milieu dan wegwerp batterijen. Om de simpele reden dat je er minder van gebruikt. Dat scheelt energie, grondstoffen en CO2 uitstoot.

 

Overweeg je een speeltje op batterijen, overweeg dan ook om oplaadbare batterijen te gebruiken. Om op die manier toch een beetje bij te dragen aan een beter milieu. Nu is het niet zo dat oplaadbare batterijen altijd beter zijn. De batterijen en lader zijn duurder in aanschaf. Ook verliest een oplaadbare batterij meer capaciteit per jaar dan de wegwerp variant (10-20 % v.s 1%). Volgens onderzoek haal je de kosten en hogere milieulasten van de oplaadbare batterij er niet uit bij apparaten die weinig stroom gebruiken.

 

Maar guess what, een vibrator valt hier niet onder aangezien die toch aardig wat stroom verbruiken. Je laad de batterijen voor je speeltje nou eenmaal vaker op dan die van je klok of afstandbediening. Doordat je de batterijen voor je speeltje vaker moet laden heb je ook minder last van het capaciteit verlies. Na gemiddeld 6 keer laden heb je de investering van de lader en batterijen alweer terug verdiend. Een win-win situatie dus; minder belastend voor het milieu en het scheelt jou uiteindelijk kosten!

 

Vibrator op batterij versus oplaadbaar

 

Niemand kan voor jou de beslissing maken. Het is geheel afhankelijk van je eigen voorkeuren. Waar en wanneer je het speeltje wil gebruiken, of je genoeg hebt aan minder sterkte vibraties en hoeveel geld je eraan uit wilt geven. Wel kan ik mijn persoonlijke voorkeur met je delen. Bij de keuze vibrator op batterij versus oplaadbaar, ga ik voor de oplaadbare versie. Nu heb ik persoonlijk niet hele intense stimulatie nodig om tot een climax te komen. Mijn overweging is echt gemak en duurzaamheid. Minder afval en geen nieuwe batterijen kopen. Iets wat mijn chaotische brein toch vergeet. Maar gewoon aan de lader, en klaar is kees (nou ja, klaar kom ik ;)).

 

Heb je nog steeds last van keuze-stress? In de onderstaande blogs hebben we een top 10 gemaakt van de meest leuke speeltjes voor de vrouw en voor de man. Mocht je graag meer informatie of advies willen hebben? We hopen je snel te kunnen helpen in een van onze winkels. Tot die tijd helpen we je graag telefonisch of via de mail!

 

https://euphoria-erotiek.nl/blog/advies/top-10-cadeautjes-voor-de-man/

 

https://euphoria-erotiek.nl/blog/advies/top-10-cadeaus-voor-de-vrouw/