silk duovibrator zachte kneedbare vibrator
Intense soft silicone rabbit

Duovibrators, een van de meest klassieke soorten vibrators. Hij wordt ook wel een rabbitvibrator of tarzanvibrator genoemd. In de winkel zijn er regelmatig mensen die aangeven er 30 jaar geleden ook een gehad te hebben (lees: ¨Nou, die vibrators van tegenwoordig zien er ook mooi uit!¨). Er is in die tijd een hoop veranderd, van batterijen naar oplaadbaar en van materiaal waar een luchtje aan hing (letterlijk) naar waterdicht, lichaamsveilig siliconen. Wat niet veranderd is, is de populariteit. Er zijn nog steeds ontzettend veel duovibrators, we hebben er zelf bijna 20 in het assortiment. Daarom nemen we in deze blogpost een duik in de wereld van duovibrators. Je leest hoe je een duovibrator gebruikt, waar je op moet letten bij de aanschaf en de leukste tips voor tijdens het (eerste) gebruik.

Hoe gebruik je een duovibrator?

Een duovibrator bestaat uit twee delen. Het grootste deel (de ´staaf´) breng je in en stimuleert daar de binnenkant van de vagina en de g-spot. Het andere, kleinere, deel trilt aan de buitenkant van je lichaam tegen je clitoris. Veel mensen hebben wel een voorkeur. Trillingen (en stimulatie) tegen de clitoris OF iets inbrengen. Met een duovibrator kan het allebei tegelijk. Dit maakt de stimulatie voor veel mensen vaak nóg lekkerder en het orgasme nog heftiger. Probeer maar eens tijdens het masturberen. Gebruik een toy (of je vingers) vaginaal en met je andere hand een andere toy (of vingers) tegen je clitoris.

fun factory amorino duovibrator met elastiek voor beginners
Fun Factory Amorino

Hoe je een duovibrator gebruikt spreekt voor zich, de staaf kun je vaginaal gebruiken en dan het clitorisdeel tegen je clitoris laten trillen. Doe rustig aan en gebruik glijmiddel bij het inbrengen. Als je nog nooit een vibrator hebt gebruikt kan het even wennen zijn. Zit alles op zijn plek, dan kun je doen wat jij fijn vindt. Op zijn plek laten zitten, zachtjes bewegen of hard stoten. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur, probeer dus vooral dingen uit om te ontdekken wat jij fijn vindt. Je kunt ook nog spelen met de verschillende standjes. Hard trillen tegen je G-spot en zacht tegen je clitoris kan heel lekker zijn. Of wat dacht je van patroontjes (bzz-bzz-bzz)? We kunnen veel tips geven, maar het belangrijkste is dat jij probeert welke duovibrator fijn is voor jou.

Een succes voor iedereen?

Een duovibrator is eigenlijk voor iedereen. Of je nou je één of twintig vibrators hebt, een duovibrator vindt eigenlijk iedereen lekker. Je stimuleert er zowel je G-spot als je clitoris mee. Een duovibrator is niet altijd handig, hij is namelijk minder fijn om te gebruiken tijdens de penetratieseks. Ook als je alleen iets tegen je G-spot wil laten trillen zit het clitorisdeel in de weg. Bij sommige vibrators kun je de twee motortjes niet apart bedienen en dat kan onhandig zijn. Een goed alternatief is dan een kleine vibrator of een staafvibrator.

Een ander nadeel is dat een duovibrator niet bij iedereen past. Iedere vulva is anders en de afstand tussen de clitoris en vagina dus ook. Je kunt je dus voorstellen dat niet iedere vibrator even goed bij jouw lichaam past. Je kent de Lady Bi van Fun Factory misschien wel. Een hele fijne vibrator met goede diepe trillingen, maar je moet de staaf best ver inbrengen voordat hij tegen je clitoris aankomt. Sommige mensen vinden dat geweldig omdat ze houden van diep, andere mensen vinden dat minder lekker.

romp jazz goedkope duovibrator
ROMP Jazz

Bij het merk We-Vibe (die van de op afstand bestuurbare toys) hebben ze daar wat op bedacht. Ze hebben namelijk de We-Vibe Nova 2 gemaakt. De Nova 2 is superflexibel waardoor hij bij iedereen goed past. Zo is de staaf te buigen en is het clitorisdeel zo gemaakt dat die altijd tegen je clitoris aankomt, ook tijdens het stoten.

Duovibrator gebruiken tips

Zoals bij alle vibrators een aanrader is: gebruik een beetje glijmiddel op waterbasis. Sekstoys zijn vaak gemaakt van siliconen. Dat is een fijn materiaal en superzacht, maar het voelt wel een beetje stroef aan als het nog droog is. En een stroeve vibrator, daar zit niemand op te wachten. Een drupje glijmiddel helpt dan om het glibberiger en dus lekkerder te maken.

Wist je dat je een duovibrator ook anaal kunt gebruiken? Misschien heb je een paar weken terug de blog ¨Is dit veilig voor in mijn anus?¨ gelezen. Daar leggen we je uit wanneer een toy veilig is voor anaal. Een van de eisen is een brede ¨voet¨. Dit kan er een van een buttplug zijn, maar een stel ballen onderaan een dildo of een clitorisdeel bij een duovibrator zijn dus ook geschikt. Het clitorisarmpje zorgt er dan voor dat de toy niet helemaal naar binnen schiet. Heb je een duovibrator, dan heb je er dus gelijk een fijn anaalspeeltje bij (let op, wel heel goed schoonmaken voor je van anaal -> vaginaal gaat)!

Euphoria´s aanraders

We doen niets liever dan advies geven aan jullie. In de winkel heb je vast al eens advies van ons gehad, maar ook online doen we het graag. Daarom vind je hieronder een aantal fijne duovibrators en tips over het gebruik. Onze aanraders dus.

Fun Factory Miss Bi kleine duovibrator met handig handvat makkelijk in gebruik
Fun Factory Miss Bi

Romp Jazz. Laten we beginnen met de goedkoopste vibrator. Het is niet de allergoedkoopste in de winkel, maar wel een oplaadbare (en dat wil je). De trillingen zijn niet de beste, maar helemaal prima, ´it gets the job done´. Hij heeft verschillende standen, steady (bzzzzzz) en patronen (bzz-bzz-bzz) om te ontdekken wat jij fijn vindt in een vibrator. De Jazz is gemaakt van lichaamsveilig siliconen, maar voelt helaas wel een beetje hard aan. Wil je dus een keer een prima vibrator proberen zonder te veel geld kwijt te zijn dan is dit een goede kandidaat.

Intense Soft Silicone Rabbit. Hou je van zacht? Dan moet je deze vibrator hebben. De naam van het merk: Silk, zegt het al, deze vibrator is zijdezacht, kneedbaar en squishy. Zoek je dus naar een lekker zachte vibrator dan is dit een aanrader.

Fun Factory Amorino. Wil je gelijk voor de beste kwaliteit gaan en tegelijkertijd een goede beginnersvibrator willen waar je mee kan experimenteren, dan is de amorino een goede vibrator. Van het topmerk Fun Factory, de kwaliteit is dus zeker in orde. Je kent hem misschien wel als ¨de vibrator met het gele elastiekje¨ en dat elastiekje is nou net het leuke aan deze vibrator. De vibrator zelf kun je heel makkelijk inbrengen en tegen je clitoris laten trillen of andersom. Dat elastiekje trilt dan tussen je schaamlippen of tegen je clitoris. Je kunt hem er ook gewoon afhalen natuurlijk.

Fun Factory Miss Bi. Ga je gelijk voor het echte werk, dan moet je de Miss Bi hebben. Waar ik het eerder had over het grote zusje, de Lady Bi, is de Miss Bi een stuk kleiner. Je hoeft hem dus niet ver in te brengen voor hij tegen je clitoris aan komt. Wat helemaal fijn is, is het gat aan de onderkant, daar kunnen je vingers namelijk doorheen. Gebruik je dan glijmiddel of ben je heel nat, dan heb je altijd iets om de vibrator stevig vast te houden.

We-Vibe Nova 2. Hier kunnen we kort over zijn, de Nova is de beste duovibrator die er is. Altijd de perfecte pasvorm en superdiepe krachtige trillingen, als er een duovibrator is die je wil dan is het deze.

we-vibe nova beste duovibrator flexibel gebruiken
We-Vibe Nova 2