Wil jij weten hoe je een anaaldouche gebruikt? Hier lees je de zes beste tips!

1. Hoe werkt een anaaldouche?

Laten we beginnen bij het begin, waar gebruik je een anaaldouche voor? Een anale douche gebruik je om je anus en endeldarm van binnen schoon te spoelen. Dit kan je doen omdat je anale seks wil hebben of aan de slag gaat met anale speeltjes. Veel mensen vinden het fijner om een anaaldouche te gebruiken dan om alleen te wassen onder de douche. Lekker schoon beginnen aan een potje anale seks dus!

Eenvoudige rode anaaldouche

De meeste anaaldouches bestaan uit een reservoir met een tuutje eraan vast. In het reservoir doe je wat lauwwarm water en het tuutje breng je in. Een paar centimeter diep is voldoende. Vervolgens knijp je het reservoir leeg en haal je hem weer uit je lichaam. Het water laat je even zitten en laat je er dan boven het toilet weer uit stromen. Dit kun je een aantal keer herhalen zodat je helemaal schoon bent van binnen. Neem de tijd, je kunt beter vaker met een kleinere hoeveelheid water spoelen dan in één keer heel veel inbrengen.

Is zo’n anale douche echt nodig? Nee. Je hoeft geen anaaldouche te gebruiken. Je anus is prima in staat om zichzelf schoon te houden, zeker als je een half uurtje van tevoren naar het toilet bent geweest. Heb je echter de avond van tevoren Mexicaans gegeten, dan kan het een goed idee zijn om een anaaldouche te gebruiken. Het geeft je net een extra stukje zekerheid dat je (partner’s) penis, speeltjes of vingers schoon blijven.

2. Is het gevaarlijk?

Anaaldouche Booty call

Nee, een anaaldouche is niet gevaarlijk. Je kunt een anaaldouche veilig gebruiken, maar gebruik wel je verstand. Gebruik hem niet elke dag en vul het reservoir alleen met lauwwarm water. Zeep of andere producten zoals laxeermiddelen of olie kun je beter links laten liggen. Deze producten kunnen het slijmvlies van je darmen aantasten.

Er bestaan ook andere vormen van anaaldouches. Sommige kun je ook aan de kraan in de douche bevestigen, maar deze zijn eigenlijk alleen geschikt voor mensen die al wat ervaring hebben. Je kunt namelijk niet zien hoeveel water je al hebt ingebracht en hoe hoog de waterdruk is.

3. Glijmiddel gebruiken

Zoals bij alles wat met seks te maken heeft zeggen we: Graag!

Om je anaal douche makkelijk in te kunnen brengen kan het fijn zijn om glijmiddel te gebruiken. Zeker als je een grote anaaldouche of een met ribbels wil gaan inbrengen is dit veel fijner en comfortabeler. Als je glijmiddel gebruikt, gebruik dan altijd glijmiddel op waterbasis, dit tast het materiaal van je anaaldouche niet aan.

4. Kun je ook zeep gebruiken?

Nee! Gebruik alleen lauwwarm water en geen andere producten. Zeep, olie of laxeermiddelen kunnen je darmflora beïnvloeden.

5. Water dat terugloopt

One Way Valve douche anaaldouche

Als je het reservoir los laat terwijl je het tuutje nog ingebracht hebt kan er ook vies water teruglopen in de ballon. Dat wil je niet, want het is moeilijk om schoon te maken en niet heel hygiënisch, zeker niet als je partner dezelfde anaaldouche ook wel eens gebruikt. Zorg er dus voor wanneer je een anaaldouche gebruikt je het reservoir ingedrukt houdt terwijl je het tuutje uit je lichaam haalt en daarna pas loslaat. Zo stroomt er alleen lucht terug in de ballon.

Je kunt ook eens kijken naar de One way Valve Douche. Die zorgt er met een ventiel voor dat er geen water terug kan stromen in de ballon. Hij werkt dus een stuk makkelijker dan een andere anaaldouche. Superhandig!

6. Verschillende soorten anaaldouches

Bij Euphoria verkopen we verschillende anaaldouches. Dit zijn vooral de anaaldouches met een reservoir en tuutje dat je inbrengt. De meest simpele én goedkope (de prijs is ook belangrijk) is de eenvoudige rode anaaldouche. Wil je anaalspoelen een keer proberen? Dan kan het met deze simpele anaaldouche eigenlijk niet mis gaan.

Anaaldouche met ribbels

Wanneer je niet alleen stimulatie met anale seks of speeltjes wil maar ook van het anaal spoelen een feestje wil maken, kies dan voor de Geribbelde anaaldouche. Deze anaaldouche heeft twee opzetstukjes, één met ribbels en de andere is een klein tuutje en dus makkelijk in te brengen. Heel fijn!

Zie je het al voor je: jij op het toilet, anaaldouche in je hand en dan in allemaal vreemde bochten moeten wringen om dat ding in te brengen en leeg te knijpen? Voor dat soort situaties is er de booty call – gebogen anaaldouche. Ergonomisch gevormd met een kromming, zo kom je overal een stuk makkelijker bij!

Big ass cleanser anaaldouche

Voor de liefhebbers van groot, groter, grootst hebben we de Big ass Cleanser anaaldouche in het assortiment. Een fijne grote anaal douche waar veel water in kan.

Ten slotte is er de Complete douche set. Perfect als je een van bovenstaande anaaldouches al hebt geprobeerd en net een stapje verder wil. De complete douche set kun je aansluiten op een kraan in plaats van de doucheslang. Er zit een slang bij.

Hopelijk heb je wat geleerd over anaaldouches en weet je hoe een anaaldouche werkt. Meer lezen over anaal en anale seks? Misschien vind je onderstaande blogposts ook interessant!
Anale seks, hoe doe je dat?
Anaal: Is anale seks vies en pijnlijk?

Anaaldouche set voor onder de douche