Wanneer je in een erotiekwinkel werkt krijg je de meest uiteenlopende vragen. Nu kijken wij eigenlijk nergens van op, wij vinden niks raar, of te extreem. We vinden je geen viespeuk en we lachen je niet uit om je seksuele voorkeuren.

Maar soms, heel soms, zijn er toch vragen en vooroordelen waar wij toch wel van op kijken. Deze vragen en vooroordelen doen ons beseffen dat het echt nog nodig is om hier meer voorlichting over te geven. En dat is precies wat ik in dit blog wil gaan doen!

Vrouwen vs mannen dildo’s: wat is het verschil?

Swan - Ylva & Dite

Een typische damesdildo. Door zijn zachte kleuren en ronde vormen.

 

“Ik ben op zoek naar een dames-dildo”.
Wat er nu bedoeld werd met een dames-dildo weet ik nog niet. Maar de klant is tevreden naar huis gegaan. Er zijn natuurlijk geen dildo’s specifiek voor vrouwen of mannen. Of je nu man, vrouw of non-binair bent, iedereen kan een dildo gebruiken. Nu zijn er natuurlijk een shit-load aan verschillende dildo’s op de markt waardoor ik me goed kan voorstellen dat je niet weet welke je moet kiezen. Maar daar kunnen we je natuurlijk bij helpen!

  1. Realistisch of juist niet?
    Je kunt dildo’s in twee categorieën opdelen. De realistische en de niet-realistische soort. Een realistische dildo ziet er uit als een echte penis, met lekkere dikke aderen, soms met flinke ballen en vaak in diverse huidskleuren. Een niet realistische dildo lijkt niet op een fallus. Ja, misschien die van een hagedis als je een fantasy dildo zoekt. De niet realistische dildo’s zijn er in heel veel diverse vormen en kleuren. De eerste vraag die je je zelf moet stellen bij het uitzoeken van een dildo is dus of je een realistische wilt of eentje die niet op een piemel lijkt.
  2. Moet ie in een anus?
    Een dildo kan voor zowel vaginaal als anaal worden gebruikt. Wil je een dildo anaal gebruiken dan moet hij wel aan een hele belangrijke eis voldoen. En

    Conqueror dildo

    Een goed voorbeeld van een mannendildo. Stoer en alleen geschikt voor in mannelijke anussen.

    dat is een ‘flared base’! Zonder een breder uiteinde kun je hem kwijtraken in je hol. Dat wil je natuurlijk niet. Twijfel je of de dildo die jij op het oog hebt geschikt is voor in je anus? Lees dan even dit blog door. Mocht je nog twijfels hebben dan mag je het natuurlijk altijd aan ons vragen.
    Ook zijn dildo’s met een ‘flared base’ geschikt voor in een voorbindharnas. Een dildo met een breder uiteinde is dus zeer geschikt voor in je eigen anus, maar ook om je partner te peggen.

  3. Grote harde jongen of een klein zacht schatje?
    Niet geheel onbelangrijk is de afmeting en het materiaal van je dildo. Hoe groot en dik je hem wilt hebben is natuurlijk helemaal aan jezelf. De een houdt nu eenmaal van XXL dildo’s terwijl de ander juist graag een kleiner model kiest. Qua materiaal is er ook veel keuze. De meeste dildo’s worden gemaakt van siliconen. Wat niet heel gek is aangezien siliconen lichaamsveilig is, goed schoon te maken en lang mee gaat. Siliconen is stevig, maar voelt ook zacht aan en neemt snel lichaamswarmte over. Naast siliconen zijn er ook dildo’s die gemaakt zijn van glas of RVS of PVC. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en voelen tijdens gebruik ook weer allemaal anders aan. Verdiep je voor je een dildo gaat kopen dus eens in de verschillende materialen. Op die manier ga jij met een dildo naar huis die fijn voelt en veilig is om te gebruiken in je lichaam.

Buttplugs zijn voor homo’s

Siliconen Buttplug Small

Deze buttplug is voor niet homo’s

Siliconen Buttplug Small

Een buttplug voor homo’s

“Dit is toch voor homo’s!”.
Ja, jongetjes van een jaartje of 18 (sorry dat ik jullie nu allemaal even over een kam scheer) buttplugs en anaalspeeltjes zijn inderdaad voor homo’s. Maar ze zijn ook voor heteroseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, panseksuelen, non-binaire personen en alles eromheen en er tussen. Kortom, buttplugs zijn gemaakt voor iedereen die een anus heeft!

Het maakt je ook zeker geen homo wanneer je als man zijnde graag iets in je kont hebt. Bij mannen is het namelijk mogelijk om via de endeldarm de prostaat te stimuleren. Wat weer kan leiden tot één of meerdere intense orgasmes. Een vrouw heeft natuurlijk geen prostaat, maar ook zij kunnen klaarkomen van anale seks. Er wordt wel eens geroepen dat je via de endeldarm alsnog gevoelige plekjes zoals de g- of a-spot extra kunt stimuleren. Anale seks kan dus voor iedereen ongeacht geaardheid of gender een heerlijke toevoeging zijn.

Vibrators zijn voor eenzame vrouwen van middelbare leeftijd

Jazz - Oplaadbare duovibrator

Let op! Alleen te gebruiken door eenzame vrouwen van middelbare leeftijd!

“Heb ik niet nodig, ik heb een man!”.
Een van de meest gehoorde uitspraken tijdens de Beurs Vrouw! in Leeuwarden afgelopen jaar. Ook hoor ik dit regelmatig in mijn privéleven. Waarom zou je een vibrator willen hebben als je een goed seksleven hebt? Nou, KAREN, omdat jouw man zijn piemel niet zo knetterhard kan trillen en je ook wel eens wat anders wilt!!

Een vibrator is natuurlijk niet alleen voor eenzame vrouwen. Ook niet alleen voor vrouwen van middelbare leeftijd. Het bezitten van een seksspeeltje heeft dus helemaal niks te maken met je leeftijd en of je vrijgezel bent of niet. Een vibrator is een hele leuke toevoeging aan je seksleven. Het kan er voor zorgen dat je makkelijker een orgasme bereikt. Ook zijn er meer dan genoeg vibrators en anders seksspeeltjes op de markt die je samen kunt gebruiken. In dit blog lees je alles over sekstoys voor (hetero) stellen.

Glijmiddel is alleen voor droge kutten

“Nou, heb ik niet nodig hoor! Ik ben nat genoeg van mezelf”
Als ik een euro had gekregen van iedereen die roept dat ze geen glijmiddel nodig hebben dan had ik inmiddels in een ontzettend mooie auto gereden!

En oké, glijmiddel kun je natuurlijk gebruiken wanneer je van jezelf niet genoeg vocht aan maakt. Bij anale seks is glijmiddel zelfs noodzakelijk. Dit omdat je anus geen vocht aan maakt. Om te voorkomen dat het pijn doet is het nodig om bij anale seks glijmiddel te gebruiken. Je wilt de dag na je anale sessie wel lekker kunnen zitten, en dat lukt echt niet met een schrale anus.

Maar wist je dat glijmiddel naast handig ook ontzettend leuk kan zijn? Net als seksspeeltjes is glijmiddel een heerlijke toevoeging aan je seksleven. Ook wanneer je aan het masturberen bent is glijmiddel een fijne toevoeging. Glijmiddel voelt heel anders aan dan vaginaal vocht. We roepen ook wel eens in de winkel: nat is niet glad. Glijmiddel geeft een andere sensatie aan het stimuleren van je clitoris dan je eigen vocht. Het is extra zacht en daardoor kun je extra stimuleren. Maar ook tijdens het aftrekken, penetratie, of met speeltjes.

Dus. Ook al heb je geen droge kut: smeer er ‘s wat glijmiddel op! Je zult merken dat het nog veel leuker wordt. Doordat er zo verschrikkelijk veel glijmiddel op de markt is snap ik dat je maar moeilijk kunt kiezen. Gelukkig hebben we veel blogs over glijmiddel geschreven, waardoor de keuze voor jou al een stukje makkelijker gaat worden!