Glijmiddel, er zijn zo vreselijk veel soorten dat ik me voor kan stellen dat je door de bomen het bos niet meer zien. Want wat ga je gebruiken voor anale seks? Kies je voor één op waterbasis of siliconen basis? Of ga je voor een hybride? Heb je überhaupt een speciaal glijmiddel voor anale seks nodig?

Waarom je anaal glijmiddel nodig hebt

Bij penis in vagina seks is glijmiddel een keuze. Bij anale seks is een glijmiddel noodzakelijk. Dit omdat je anus geen vocht aan maakt. Om te voorkomen dat het pijn doet is het nodig om bij anale seks glijmiddel te gebruiken. Je wilt de dag na je anale sessie wel lekker kunnen zitten, en dat lukt echt niet met een schrale anus. Wees er ook zeker niet te zuinig met het glijmiddel want glijden = niet lijden!

Back Door Relaxing Anal Glide SiliconenHet grootste verschil

In principe zou je elk soort glijmiddel kunnen gebruiken voor anale seks. Het grootste verschil tussen een ‘gewoon’ en anaal glijmiddel is de consistentie. Glijmiddel voor anale seks is een stuk dikker dan een ‘normaal’ glijmiddel. Dit is handig omdat het door de lobbige structuur beter op penis of speeltjes blijft zitten.

Hyaluron, jojoba en laureth-9

Als je op onze site kijkt bij anale glijmiddelen dan is het je vast opgevallen dat er verschillende toevoegingen aan zitten die je niet zo snel ziet in een gewoon glijmiddel. In veel anale glijmiddelen vind je hyaluron, jojoba en laureth-9, maar wat doet het eigenlijk?

Hyaluron
Aan anaal glijmiddel op waterbasis (zoals Pjur Analyse Me) zit veelal hyaluron toegevoegd. Dit middel kan een grote hoeveelheid water binden. Waardoor het glijmiddel nóg veel beter glijdt! Hyaluron zorgt voor een soepele, flexibele en een sneller herstellende huid en slijmvliezen.

Jojoba  
Aan zowel de Pjur Analyse me en de BackDoor Anal Relaxing is jojoba toegevoegd. Jojoba heeft een verzachtende, voedende en ontspannende werking voor een soepele huid en spieren. Dit kan er voor zorgen dat je kringspier makkelijker ontspant waardoor penetratie makkelijker gaat.

Laureth-9
Aan Mister B Fist Extreme en Happy Diva Anal Relax is laureth-9 toegevoegd. Deze stof is de chemische variant van het extract van kruidnagel. Dit zorgt voor een licht verdovende werking, wat anale seks nét een klein beetje makkelijker kan maken.

Water, siliconen of hybride? 

Je weet inmiddels dat je een dik glijmiddel nodig hebt voor anale seks. Ook weet je wat de veel geziene toevoegingen doen. Maar ga je voor een glijmiddel op waterbasis, siliconenbasis of een hybride?

Waterbasis                                                                                                                                                                                                                                                                                                    
Waterbasis is veilig te gebruiken bij al je speeltjes, dus ook die van siliconen. Dus wil je graag een buttplug, anaalvibrator of dildo inbrengen kies dan voor een anaal glijmiddel op waterbasis.

Analyse Me - Comfort Water Anal GlideDare Me Anal Relax glijmiddel

Siliconen                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
Glijmiddel voor anale seks op siliconen basis is nóg dikker en glibberiger dan glijmiddel op waterbasis. Ook is dit geschikt voor massages, je kunt het alleen niet op al jouw sekstoys gebruiken. Wel ideaal om te gebruiken bij penis, vingers, arm in anus seks. Juist doordat het dikker is en langer glad blijft is het uitermate geschikt voor de ruigere anale sessies.

Hybride                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
Keuze stress? Dan is een hybride glijmiddel voor anaal de uitkomst. Dit glijmiddel is een mix tussen water- en siliconen basis glijmiddel. Hierdoor profiteer je van de langdurige gladheid die je vind in een glijmiddel op siliconenbasis. Maar een hybride glijmiddel is wel veilig te gebruiken met al jouw seksspeeltjes. Dus ook die van siliconen.

Anaal glijmiddel

Hopelijk heb ik je een klein beetje op weg geholpen in de wonderlijke wereld van anaal glijmiddel. Vraag je je af wat voor verschillende ingrediënten precies zijn en wat ze doen? Fardau heeft een fucking handige ingrediënten lijst gemaakt! Klik HIER om ‘m te bekijken. Kom je er nog niet helemaal uit welk glijmiddel voor jou geschikt is? Bel, mail of kom gezellig langs. We geven je graag advies!