De P-spot is een gevoelige plek voor mannen om te stimuleren. In feite stimuleer je dan de prostaat. Hoe dat werkt, waar je hem kunt vinden en waarom dat lekker is lees je in dit artikel. Dus mannen en hun partners: OPGELET.
Bekijk direct onze prostaatspeeltjes of lees verder.
Prostaat - P-spot - De mannelijke g-spot

Over de prostaat – een klier voor sperma

De prostaat is een klier die onder de blaas en achter de erecte penis in het lichaam ligt. De prostaat maakt een deel van het vocht aan dat in sperma zit. In totaal komt zo’n 20% tot 30% vocht van het totale volume sperma uit de prostaat. De iets basische vloeistof helpt de spermacellen makkelijker te bewegen en te beschermen in de zuurdere omgeving van de vagina.
De prostaat is dus actief betrokken bij het orgasme van de man. Naast deze rol  is de prostaat ook nog gevoelig voor aanrakingen. De p-spot is daarom vergelijkbaar met de g-spot van de vrouw. Stimulatie met een (of meer) vinger(s) of speeltje voelt erg plezierig. De prostaat begint vaak vocht af te scheiden bij p-spot stimulatie. Dit wordt ook wel prostate milking genoemd. Het “melken” van de prostaat.
Bij langdurige stimulatie kan zelfs een orgasme worden bereikt dankzij prostaatstimulatie. Opvallend hierbij is dat bij sommige mannen de penis niet eens stijf hoeft te zijn. Ook komt er bij de meeste mannen (veel) meer sperma vrij bij een p-spot.

De P-spot bereik je via de anus – IEEUW GAAAAAYY!!!

Nee. Niet gay. Anale stimulatie bij mannen (of vrouwen) is absoluut niet alleen weggelegd voor homo’s. Er rust een groot taboe op anale stimulatie bij hetero-mannen omdat mensen vaak deze link leggen. Geheel onterecht, want in de praktijk zijn er meer hetero’s die aan anale seks doen dan dat er überhaupt homo’s zijn. En dan doen niet eens alle homo’s aan anale seks: het moet gewoon wel je ding zijn. Dus, schroom niet en ga aan de slag. Anale stimulatie is mede dankzij de p-spot juist voor alle mannen erg stimulerend.
Is het dan niet vies?
Nouja, misschien wel een beetje. Maar toch ook weer niet. Zorg er in elk geval voor dat je naar de wc bent geweest en jezelf goed gewassen hebt. Je kunt extra voorbereidingen treffen door anaal te spoelen met een anaaldouche. Daarmee kun je jezelf dus schoonspoelen met lauwwarm water op het toilet. Maar er is áltijd een klein risico dat je tijdens de seks nog wat ontlasting of slijm kunt tegenkomen. Het is dan aan jou en je eventuele partner om daar “schijt aan te hebben”. Risico van het vak!
Bekijk direct onze prostaatspeeltjes >>
Hoe vind ik de p-spot / Wat is de p-spot

Ok… ik wil het proberen, maar hoe vind ik de p-spot?

De handigste tip die ik je kan meegeven is dat je meestal maar zo’n 2 vingerkootjes hoeft in te brengen. Buig de vinger(s) dan in de richting van de penis en ga op zoek naar een walnoot-achtige structuur. Bekijk ook goed de plaatjes op deze pagina.
Om zelf je prostaat aan te raken kun je het best op je rug of op je zij liggen met je benen opgetrokken. Gebruik altijd glijmiddel om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken.
Bekijk direct onze prostaatspeeltjes >>

P-spot speeltjes in plaats van vingers

Met je vingers kun je de p-spot meestal prima aanraken en zelfs wat druk uitoefenen. Maar het kan ook vermoeiend zijn voor je spieren. Een speeltje biedt dan uitkomst! Die zijn langer, hebben soms een handvat of blijven zelfs op hun plek zitten. Er zijn vibrerende speeltjes, maar ook speeltjes met een kromming die het gewoon makkelijk maken om de juiste plek te vinden en prettig te stimuleren.
Sommige van de speeltjes kun je door je bekkenbodemspieren op-en-neer laten bewegen. Op die manier geniet je van handsfree stimulatie van de p-spot. Het leuke is dat je de speeltjes die op hun plek blijven zitten ook kunt dragen tijdens de seks met je partner. Dat belooft een heftig orgasme te worden!
Wil je meer weten over speeltjes voor mannen lees dan:
Speeltjes voor mannen: Wat is er allemaal?
Wil je meer weten over anale seks lees dan:
Anaal: Is anale seks vies en pijnlijk? Waarom zou je het doen?