Je hebt ze vast wel eens gezien bij ons in de winkel of op de webshop: de anaalkraal, ook wel analbeads genoemd. Ze zijn er is allerlei verschillende maten, kleuren, soorten en materialen. Wil je nou weten hoe je anaalkralen gebruik? Wil je weten of ze wel veilig zijn voor in je anus, of vraag je je af ze voor beginners zijn of juist voor mensen met anale ervaring? Lees dan snel verder om antwoord te krijgen om al je anaalkraal gerelateerde vragen.

Laten we bij het begin beginnen: wat zijn anaalkralen?Amp - Anaal Kralen

Anaalkralen zijn kleine bolletjes die aan elkaar verbonden zitten, het heeft wel wat weg van een kralenketting. Bij de meeste anaalkralen zitten er verschillende groottes op één streng. Het eerste bolletje is klein en langzaam wordt het formaat opgebouwd. Aan het einde van de ketting zit een handvat. Met dit handvat kun je ze gemakkelijk beethouden en de kralen in en uit bewegen.

Anaalkralen komen in allerlei verschillende formaten. Net als bij alle speeltjes voor anaal gebruik kies je de kleinste soort uit wanneer je een maagdelijke anus hebt. Mocht je al enige of heel veel ervaring hebben kun je voor grotere anaalkralen kiezen. Hierdoor zijn analbeads geschikt voor beginners maar ook voor mensen met ervaring.

Zijn deze anaalkralen veilig?

Veiligheid gaat boven alles natuurlijk! Je wilt niet hebben dat de kralenketting in je anus verdwijnt. Aan veel anaalkralen zit een handvat in de vorm van een ring. Deze ring dient groter te zijn dan de grootste kraal, en stevig genoeg zodat hij niet dubbel klapt tijdens gebruik. Test de ring voor gebruik daarom goed. Dit doe je door eraan te trekken en te draaien. Wanneer de ring niet dubbelklapt en niet scheurt dan is hij veilig. Ook zijn er anaalkralen zonder zo’n ring maar met een handvat. Ook hier geldt dat het handvat breder moet zijn dan de grootste kraal.

Zoals bij elk seksspeeltje is het materiaal belangrijk. Kies daarom voor een niet poreus en makkelijk schoon te maken materiaal. Speeltjes van siliconen zijn voor anaalkralen erg geschikt. Siliconen is niet poreus en daardoor het makkelijkste schoon te maken. Ook is PVC geschikt, maar let er goed op dat er geen giftige weekmakers zijn gebruikt. Op deze pagina kun je van alles lezen over de verschillende materialen voor sekstoys. Hierin leg ik je haarfijn uit welke materiaal geschikt zijn en welke niet.

Voorbereiding treffenBasic rode anaaldouche

Back Door Relaxing Anal Glide SiliconenJe hebt inmiddels veilige anaal kralen uitgezocht, je kunt ze nu in je anus stoppen! Oh nee, wacht: eerst nog even wat belangrijk voorbereidend werk!!

Wanneer je anaalkralen gebruikt heb je altijd de kans dat er iets mee naar buiten komt. De kans is echter klein. Vooral bij kleine anaalkralen is het genoeg om van tevoren even naar het toilet te gaan en jezelf goed te wassen tussen je billen. Wil je er helemaal zeker van zijn dat je geen strong aan je anaal krikkers krijgt? Gebruik dan een anaaldouche. Wil je weten hoe een anale douche werkt? Lees dan even dit blogje.

Je anus is schoon, je bent er klaar voor? Nou niet helemaal. Wanneer je iets anaal inbrengt dan is het aan te raden om (lekker veel) glijmiddel te gebruiken. Je anus maakt immers van zichzelf geen vocht aan. Zonder glijmiddel kan het dus allemaal stroef verlopen waardoor je pijn en ongemak kunt ervaring. Niet heel plezierig dus. In principe kun je elk soort (water)basis glijmiddel gebruiken bij je anaalkralen. Maar een glijmiddel speciaal voor anale bezigheden is zeker aan te raden. Dit soort glijmiddelen zijn dikker waardoor ze én langer blijven glijden én het beter op zijn plek blijft zitten.

Nu is het alleen nog een kwestie van ontspannen en je anus voorbereiden op de komst van de kralenketting. Neem een ontspannen positie aan en ga eerst op verkenning met je vingers. Breng eerst één of meer vingers naar binnen zodat het straks met de kralen makkelijker gaat. Op deze manier wennen jij en je anus vast aan het gevoel dat er straks een speeltje wordt ingebracht.

Zo gebruik je anaalkralen!Funky Bum Beads

Je anus is schoon, ingesmeerd met glijmiddel en ontspannen. Je gaat zo je anaalkralen gebruiken!

Het spreek denk ik wel voor zich, maar je brengt de kleinste kraal als eerst naar binnen. Breng deze een paar keer naar binnen en haal hem er weer uit, zo kun jij aan het gevoel beginnen. Hierna kun je steeds een stapje verder door steeds een grotere kraal naar binnen te brengen. Blijf in goed luisteren naar je lichaam. Wordt het ongemakkelijk of zelfs pijnlijk, stop dan en probeer het op een later moment weer.

Of je de kralen juist langzaam of wat sneller eruit haalt is natuurlijk geheel aan jezelf. Wat voor de ene fijn voelt kan voor de ander minder lekker zijn, er zit niets anders op dan uitproberen en kijken wat voor jou het lekkerste voelt!

TIP: Probeer de anaalkralen eruit te trekken vlak voor dat je klaarkomt. Dit geeft namelijk bij vrouwen én bij mannen een heftiger orgasme. Zeker het proberen waard dus ;)