Fun Factory Manta

Klaarkomen, dat wil je graag op jouw moment en op jouw manier. Te snel klaarkomen is niet fijn, maar heel moeilijk klaarkomen al helemaal niet! Voor sommige mannen is op tijd klaarkomen makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom geven we je in deze blogpost een aantal goede tips voor moeilijk klaarkomen. Hoe komt het dat je moeilijk klaarkomt en wat kun je eraan kunt doen om sneller klaar te komen?

De oorzaak

Om het probleem op te lossen is het slim om de oorzaak aan te pakken. Bij moeilijk klaarkomen kan het probleem liggen bij een mentale oorzaak, denk dan aan bijvoorbeeld prestatiedruk. Toen je voor het eerst seks had was je waarschijnlijk zenuwachtig en lukte het ook niet zo goed om een erectie te krijgen of klaar te komen. Dat kan op oudere leeftijd nog steeds gebeuren, maar dan wanneer je seks hebt met een nieuwe bedpartner, als je iets nieuws probeert of als je het gewoon heel spannend vindt. Naast prestatiedruk kan het ook zijn dat je hoofd vol zit met gedachten, waardoor het moeilijk is om te focussen op de vrijpartij waar je op dat moment aan meedoet. Denk dan aan een drukke periode op het werk, grote stressvolle levensgebeurtenissen, vermoeidheid of gewoon een druk dagelijks leven waardoor het moeilijk is om te ontspannen.

Aan de andere kant kan er naast een mentale oorzaak ook lichamelijk iets voor zorgen dat je moeilijker klaarkomt Veel mannen krijgen, zeker op oudere leeftijd, moeite met het krijgen van een erectie. Je kunt je dan wel voorstellen dat klaarkomen al helemaal moeilijk is. Ook door heel vaak masturberen kan je penis meer stimulatie gewend zijn en dus meer moeite hebben om stijf te blijven of klaar te komen wanneer een partner of jijzelf iets doet wat minder stimuleert.

Denk er dus eens over na, weet jij waardoor je moeilijk kunt klaarkomen?

Tips voor moeilijk klaarkomen

Ontspannen, dat is misschien wel een van de belangrijkste tips. Leg niet te veel druk op jezelf om snel klaar te komen, dat zorgt namelijk vaak voor het tegenovergestelde. Als je de stress in de rest van je leven vermindert, heeft dat vaak ook zijn weerslag op je seksleven. Ook op het moment zelf kun je wat extra ontspanning creëren door het licht te dimmen, je telefoon weg te leggen en ervoor te zorgen dat je niet gestoord kunt worden.

Le Wand Orginal wandvibrator

Soms is afgetrokken of gepijpt worden door iemand anders heel lekker, maar soms kan het ook nét niet genoeg stimulatie zijn. Dan doet je sekspartner het net niet snel genoeg of op de juiste plek. Dat is helemaal niet erg, maar erover praten kan helpen om het net dat beetje lekkerder te maken. Praat over wat jij fijn vindt en in welk tempo. Dat hoeft niet heel serieus aan de keukentafel, je kunt ook tijdens het moment aangeven ´sneller´, ´nog een stukje naar links´ of ´ik vind het fijn als je … doet´. Ook kreunen of geluid maken als het heel lekker is, zorgt ervoor dat je partner dat juist vaker gaat doen.

Seksspeeltjes en andere middeltjes

Samen nieuwe dingen ontdekken kan ook een leuke stap zijn voor een frisse wind in je seksleven. Een sekstoy kan voor wat extra stimulatie zorgen en nee, die vibrators zijn echt niet alleen voor vrouwen ;-). Wat dacht je van een krachtige wandvibrator tegen je toompje? Of de Fun Factory Manta om over de hele lengte van je penis te bewegen? Een van de meest gebruikte seksspeeltjes zijn de (vibrerende) cockringen. Die doe je om de basis van je penis of om je penis en ballen. De cockring zorgt ervoor dat de bloedtoevoer naar je penis een beetje afgekneld wordt. Dit zorgt ervoor dat je erectie groter en dikker wordt, maar geeft vaak ook een fijn krachtig gevoel. En zeg nou zelf, wie wil zijn eigen penis nu niet een stukje ´gevaarlijker´ zien? Neem je een vibrerende cockring, dan zorgt deze met de trillingen ook nog voor wat extra stimulatie, voor jou en je partner tegelijkertijd.

Nös vibrerende cokring

Voor mannen die te snel klaarkomen bestaan er allemaal verdovende middeltjes, maar voor mannen die er wat meer moeite mee hebben is er gelukkig ook genoeg te krijgen. Denk naast de welbekende ´blauwe pilletjes´ die zorgen voor een langere erectie ook aan tintelend glijmiddel of andere lustverhogende drankjes. Zo kan tintelend of verwarmend glijmiddel net dat extra duwtje in de rug zijn.

Seks kan ook lekker zijn zonder orgasme

Ten slotte nog de boodschap om de lat bij jezelf niet te hoog te leggen. Als je moeilijk kunt klaarkomen en het lukt niet, dan maar niet! Wie zegt dat je niet een hele fijne tijd kunt hebben zonder klaar te komen? Je hebt geen orgasme nodig om een lekkere fijne tijd te beleven, maar zit je er toch heel erg mee, dan kunnen bovenstaande tips je misschien verder helpen of kun je eens een bezoekje brengen aan de huisarts.

Conclusie

Moeilijk klaarkomen is voor niemand fijn, maar maak de druk niet te hoog. Weet je waardoor het komt? Bijvoorbeeld stress, prestatiedruk, of een lichamelijke oorzaak? Dan kan ontspannen, stress verminderen, erover praten of seksspeeltjes gebruiken helpen om wat sneller klaar te komen. Ook bij ons in de winkel geven we je graag tips voor moeilijk klaarkomen, kom gerust een keer bij ons langs.