Flexibele siliconen cockring

Flexibele siliconen cockring

In deze post leggen we je kort uit waarom een cockring gebruiken leuk(!) en zelfs nuttig kan zijn. Er heerst veel onwetendheid en bij sommige mannen zelfs een beetje angst over het gebruik van een cockring. Zo denken sommige mensen dat het pijn doet om een cockring te dragen of dat het erg ongezond is. Niets van dat al! Als je weet wat je doet…!

Waarom een cockring dragen? Wat is een cockring en waar zorgt het voor?Waarom een cockring - zwellichamen penis

Een cockring wordt ook wel penisring genoemd. Ze bestaan al jaren en in allerlei vormen en maten. Maar waar zorgt zo’n cockring nou voor? Daarvoor moet je eerst weten wat er gebeurt als een penis stijf wordt. Wanneer een man opgewonden raakt vullen de zwellichamen in de penis zich met bloed. Daardoor groeit de penis doorgaans in lengte en dikte en spreken we van een erectie. Het bloed in de penis wordt met elke hartslag ververst. Nieuw zuurstofrijk bloed blijft door je penis stromen.
Een cockring dragen zorgt ervoor dat de afvoer van het bloed uit de penis in zekere mate wordt afgeknepen: dit afhankelijk van strakheid en materiaalkeuze (hierover straks meer).  Hierdoor zal er meer bloed in de penis blijven zitten en de zwellichamen dus voller zijn. Dat zorgt dus voor dikkere, langere en hardere erecties. Wil je dat? Ja! Dat wil je! Jij en je eventuele partner zullen versteld staan van die extra manpower. Je erectie krijgt meer oempf en dat voel en zie je beide.

Wat voor invloed heeft een cockring op je orgasme?

Naast deze extra dosis manpower voor je penis ervaren heel veel mannen extra veel uithoudingsvermogen tijdens de seks. Meer controle over hun orgasme. Zoals je misschien wel weet is het in de wereld (gemiddeld) oneerlijk verdeeld – mannen komen vrij snel klaar terwijl vrouwen er vaak langer over doen. De gemiddelde man kan daarom wel een steuntje in de rug gebruiken voor wat extra uithoudingsvermogen.Caucasian man hand grasping on bed. He is alone in bed
En daar blijft het niet bij! Omdat de zwellichamen in je penis dus extra opzwellen wordt ook de plasbuis wat krapper. Hierdoor zullen orgasmes ook een nieuwe dimensie krijgen. Naast dat je een cockring je orgasme uitstelt (wat ook al goed is voor de intensiteit) voelt het nog intenser aan. Dat belooft dus heftig klaarkomen!

Wat is een goede plek voor het dragen van een cockring?

Waar draag je een cockring en waarom?Dat mag je helemaal zelf weten! Veruit de meest gekozen en de meest comfortabele plek (vinden wij) is om hem zo dicht mogelijk tegen je lichaam te dragen achter zowel ballen als penis. Op die manier profiteer je ook het meest van de verbetering van je uithoudingsvermogen.
Maar je kunt een penisring ook alleen om je penis dragen, vlak achter je eikel of zelfs meerdere verdeeld over de schacht. Je kunt sommige cockrings ook goed als ballstretcher dragen. Dan druk je de ballen een beetje omlaag. Ook dat doet geen pijn maar geeft een extra sensatie tijdens je orgasmes. Bovendien wordt het spelen met de ballen extra makkelijk en fijn. Je moet uiteraard wel zorgen voor een goede maat voor de juiste plek. Hierover verderop meer!

Verschillende materialen cockring – wat is het verschil?

Mister B Stainless Steel cockring

Oxballs UltraBalls

Oxballs UltraBalls – set van 2

Er zijn verschillende materialen cockrings. siliconen, TPR, TPE, roestvrij staal, verchroomd zilver, plastic, rubber, leer etc. De twee grootste categorieën  zijn: Flexibel en Hard (Solide) – maar de ene ring is flexibeler dan de andere. Zo is TPR doorgaans mega-flexibel en toch ook strak. Zo kan het zijn dat een heel klein ringetje voor iedereen geschikt is. Een TPR ring is dan ook perfect om mee te beginnen: het is goedkoop, geschikt voor vrijwel elke maat penis en dus ook elke plek om te dragen.
Bij alle soorten cockrings kan het belangrijk zijn om rekening te houden met de maat. Bij een harde ring komt de maat preciezer dan bij een flexibele. Een (te) kleine flexibele ring past vaak alsnog, maar wordt iets sneller oncomfortabel. Een te kleine harde ring krijg je niet eens om of zelfs niet meer af.

Hoe doe je een cockring om?

Bij een flexibele ring kan je de ring omdoen als je al stijf bent. Rek hem op tot een handige grootte en plaats hem over de penis en/of ballen. Laat vervolgens weer voorzichtig los en je bent klaar om te gaan! Afdoen gaat bij een flexibele ring net zo makkelijk.
Een harde ring achter ballen en penis is een ander verhaal. Deze doe je om als je nog slap bent. Trek eerst de huid van je balzak en je ballen er 1 voor 1  zover mogelijk door heen. Daarna prop (ja, proppen) je de slappe penis ook door de ring en trek je de ring zo dicht mogelijk tegen je lichaam. Een harde/solide ring knelt pas af als je een erectie krijgt.
Afdoen is alles in omgekeerde volgorde. Maar je zult even moeten wachten tot je penis weer slap is. Dan kun je de penis er weer uit trekken en daarna je ballen en balzak. Klinkt ingewikkeld? Is het niet, na 1x oefenen lukt het je de tweede keer binnen 5 seconden.

Diameter berekenen voor een cockringDiameter penis opmeten voor cockring

Nadat je hebt bepaald waar je de cockring wilt gaan dragen kan het soms handig zijn om je zaakje op te meten. Dit is echter geen vereiste en vaak helpt het inschatten net zo goed! De maat ring die je vervolgens kiest hangt sterk af van het materiaal. Het meten van je zaakje kun je het best zo doen:
Zorg dat je goed hard bent. Leg vervolgens (niet te strak) een touwtje of veter om de plek waar je de ring wilt dragen. Om de omtrek van je zaakje op te meten is het belangrijk dat je weet waar het touwtje met zichzelf kruist. Je kunt deze plek desgewenst markeren met een stift. De afstand tussen die 2 punten van je veter of touwtje is de omtrek van je zaakje.
Om de diameter te berekenen deel je de omtrek door het getal π (± 3,14). Voor de maat van een harde cockring haal je daar nog maximaal 2 à 3 mm van af. Een flexibele mag nog krapper zijn, maar is ook weer afhankelijk van hoe flexibel je bent.
LET OP: Op school leer je: meten = weten, maar dit is nog altijd geen waterdichte methode. Het is namelijk sterk afhankelijk van waar je meet, hoe hard je bent en hoe strak je het touwtje hebt. Maar het kan je wel een handig inzicht geven in de grootte van je zaakje.

Wat is de perfecte cockring om mee te beginnen?

Flexibele cockring Oxballs Do-Nut 2

Oxballs Do-Nut 2

Ieder zijn meug uiteraard, maar wij vinden de Do-Nut 2 van Oxballs echt een perfect startpunt om een cockring uit te proberen. Voor een klein prijsje heb je een cockring die flexibel genoeg is om iedereen te passen.

Oxballs Ringer 3-pack

Oxballs Ringer 3-pack

De Do-Nut 2 zit comfortabel en geschikt voor élke man! Je kan hem op verschillende manieren dragen: alleen om de penis, achter ballen en penis of als ballstretcher. Wil je eens experimenteren met drie tegelijk? Dat kan ook met deze voordelige set van 3 ringen: De Oxballs Ringer 3-pack.

Dorcel Power Clit

Dorcel Power Clit

Ook populair is een vibrerende cockring zoals deze Dorcel Power Clit. Naast het effect van een cockring is deze ook nog gericht op haar plezier. Je voorziet je eigen penis namelijk van een clitorisvibrator. Leuk! We hebben nog meer vibrerende cockrings in ons assortiment. Wat ons betreft zijn de We-Vibe Pivot of Verge de beste qua vibraties. Ook is de