Anale seks is populair, veel mensen doen het al of willen het wel eens proberen. Wanneer je begint met buttplay is het van groot belang dat je weet dat niet alle speeltjes geschikt zijn voor anale consumptie. Waarom je niet alles in je anus kunt stoppen, inclusief horrorverhalen lees je in dit blog. En natuurlijk ook hoe je weet welke speeltjes wel veilig zijn voor in jouw anus!

Wat kan er gebeuren?

Misschien heb je het verhaal over de dominee die aan het schilderen was wel eens gelezen. Hij was in zijn blootje aan het verven, viel van het keukentrappetje af precies op een aardappel. De pieper schoot naar binnen. Hij kreeg hem er zelf niet meer uit: de aardappel moest operatief verwijderd worden.

Of het inmiddels klassieke Jackass filmpje. Ryan Dunn schuift voor een mooie röntgenfoto een speelgoed autootje naar binnen. Wat je niet in Jackass ziet is dat ook dat autootje operatief verwijderd is.

Ook ging er een aantal jaar geleden een filmpje rond met de titel ‘One man, One jar’. In dit filmpje is te zien hoe een meneer over een glazen potje hurkt. In plaats van het beoogde anale genot blijkt dat het glazen potje niet sterk genoeg is. Deze knapt. Hierna verandert het geil bedoelde filmpje in een grote bloederige horrorshow. De hurkende meneer probeert in paniek de scherven uit zijn anus te halen. Hij heeft het overleefd, maar ik denk dat hij een hele lange poos moeite heeft gehad met zitten.

Laat deze verhalen over aardappels, speelgoedauto’s en glazen potjes alsjeblieft geen inspiratiebron voor je zijn. Laten we er een wijze les uit halen door niet van alles anaal in te brengen. Dus heb je nog een banaan op de fruitschaal liggen en wil je die anaal tot je nemen? Maar vraag je je af of deze wel veilig is voor jouw anus? Lees dan snel verder, dan kun je daarna veilig beginnen aan veilige anale seks met speeltjes.

It’s all about the baseAluminium RUMBA met 2 motors

Je wilt dus niet dat een speeltje naar binnen schiet. Als dit gebeurt is de kans zeer klein dat je hem er zelf weer uit krijgt. Wanneer er een object zoek raakt in je endeldarm zal deze dus in het ziekenhuis verwijderd moeten worden. Of het object woont er voor altijd. Wat ook weer niet goed is. Je loopt namelijk de kans op infecties, beschadiging of perforatie van je darm. Wil je allemaal niet. Wat je dus wel wilt is een veilig speeltje dat niet naar binnen kan schieten.

Wat je wel wilt is een speeltje met een ‘stop’. Deze ‘stop’ kan in allerlei verschillende vormen en maten komen. De regel hierbij is dat de onderkant van het anale speeltje altijd breder moet zijn dan het speeltje zelf. De mooie gekleurde vibrator op de afbeelding hiernaast is recht. Het is een leuke vibrator, maar doordat hij geen stop heeft kun je hem beter niet anaal gebruiken. Je gaat hem namelijk geheid kwijt raken!

Veilige buttplugs

Een veilige buttplug is er eentje met een mooie brede voet en smallere nek. Om te weten wat ik met de voet en nek bedoel volgt hier een kleine anatomie les over de buttplug

  • De Plug
    Dit is het gedeelte wat je in brengt.B-Vibe Snug Plug 4 (XL) - zwart
  • De Nek
    Dit is het smalle gedeelte onder de plug.
  • De Voet
    Dit is de onderkant van de plug, de ‘stop’.

Wanneer je de plug inbrengt, sluit jouw kringspier zich om de nek, deze moet een stuk smaller zijn dan de plug. Op die manier kan jouw kringspier zover mogelijk sluiten. De voet moet altijd breder zijn dan het dikste gedeelte van de plug. Dus niet even breed, nee, breder! Als hij even breed is als de plug dan bestaat alsnog de kans dat hij naar binnenschiet doordat jouw anus al op dat ‘formaat’ is geweest.

Voetjes aan de plug zijn er in verschillende modellen. Je hebt het ronde voetje en het ankervoetje. Het ankermodel is smal maar erg lang, je ziet zo’n plug met ankervoetje op de afbeelding hiernaast. Door de lengte is een ankervoetje veilig. Doordat hij smal is, draagt dit comfortabeler tussen je billen. Het voetje hoort ook van stevig materiaal te zijn. Als het materiaal te zacht en te flexibel is dan kan het voetje ‘omflappen’ waardoor je toch je buttplug kwijt kunt raken.

Een buttplug is bedoeld om op zijn plek te blijven zitten. Hou hem lekker in, maar ga er niet mee heen en weer rossen. Door hem heen en weer te bewegen maak je de kans groter dat je (hoe groot hij ook is) de plug met brede voet en al verliest. Wil je dit wel, dan kun je beter voor een dildo, anaalkralen of vibrator kiezen.

Andere toys die veilig zijn voor jouw anus

Je zoekt dus een speeltje dat je veilig heen en weer kunt bewegen in jouw anus? Dan kun je kiezen voor een dildo of een vibrator. Net als bij een buttplug zijn deze veilig zodra de onderkant breder is dan het speeltje zelf.Le Wand XO | duo- en prostaatvibrator

Als een dildo is voorzien van een brede zuignap of ballen dan is deze dus veilig voor in je anus. Een vibrator is veilig wanneer deze een dwars stukje heeft. Of het speeltje nou ballen of een clitoris-armpje heeft, maakt niet uit. Zolang de onderkant breder is dan is het veilig voor anaal gebruik. De vibrator die hiernaast staat afgebeeld is hier een goed voorbeeld van. De bredere onderkant maakt hem geschikt voor anaal gebruik.

Anaalkralen zijn ook gemaakt om heen en weer te bewegen. Aan het uiteinde van de kralen zit een grote O-ring. Hiermee kun je hem goed stevig beethouden en doordat de O-ring breder is dan de dikste kraal kan deze niet mee naar binnen schieten. Voor je de kralen inbrengt kun je het beste eerst testen of de O-ring sterk genoeg is. Doe dit door er aan te trekken en draaien. Scheurt de ring niet? Dan is hij veilig!

De banaan op je fruitschaal is dus niet veilig om je anus mee te plezieren. Deze heeft geen brede basis of zijstukje. De banaan kan dus naar binnenschieten.

Veilige materialen voor in mijn anus

Naast de vorm van een anaal speeltje is het materiaal ook erg belangrijk. Je wilt niet zo eindigen als de man uit het ‘One man, One jar’ filmpje. Glas is op zich prima voor anaal gebruik. Zolang het glazen speeltje niet hol is en gemaakt is van speciaal veiligheidsglas. Hierdoor kan het speeltje niet knappen waardoor je geen scherven uit jezelf hoeft te vissen.

Kies ook voor een materiaal dat makkelijk schoon te maken is, om infecties te voorkomen. En let erop dat er geen giftige weekmakers zijn gebruikt! Op deze pagina kun je van alles lezen over de verschillende materialen voor sekstoys. Hierin leg ik je haarfijn uit welke materiaal geschikt zijn en welke niet.

Nu snap ik dat je na het lezen van dit blog én het blog over de verschillende materialen door de bomen het bos niet meer ziet. Het is ook heel veel informatie terwijl je de leestijd ook had kunnen besteden aan het verwennen van je kringspier. Maar tsja, dan had je misschien toch die banaan erbij gepakt. Nu weet je in elk geval dat dat geen goed idee is. Mocht je twijfels hebben of iets veilig voor in je anus dan mag je uiteraard altijd contact met ons op nemen via de mail, telefonisch of door gezellig langs te komen in de winkel!