Anale seks, wie houdt er niet van? Veel mensen gebruiken daarom ook anale speeltjes, bijvoorbeeld een buttplug, dildo of vibrator. Deze zijn voor de meeste mensen heel fijn om te gebruiken, maar sommige speeltjes zijn niet zo´n groot succes. Waar ligt dat aan en waar moet je op letten als je seksspeeltjes anaal gebruikt?

De basis

Misschien wel het belangrijkste punt, de basis van het speeltje. Aan de onderkant van een buttplug zit meestal een voetje, vaak in een T-vorm. Het voetje werkt als een stop en zorgt ervoor dat de buttplug niet helemaal naar binnen kan verdwijnen. Als dat wel gebeurt kan het zijn dat je hem er zelf niet meer uit krijgt. Op een ritje naar het ziekenhuis zit natuurlijk niemand te wachten. Zorg er dus voor dat er altijd een voetje op je buttplug zit dat breder is dan het breedste punt van het speeltje. Gebruik dus geen bulletvibrators of trileitjes zonder voetje, zeker met een beetje glijmiddel worden deze zo glibberig dat de kans groot is dat ze naar binnen glippen.

Wat voor seksspeeltjes gebruik je dan wel?

Heel veel seksspeeltjes kun je gewoon gebruiken voor anaal. Een buttplug, dildo of vibrator kun je allemaal gebruiken. Zorg er wel voor dat ze een breder voetje hebben zoals een buttplug dat heeft. Een dildo heeft dan weer geen voetje, maar wel ballen of een zuignap die werken als voetje. Het handvat bij anaalkralen is ook wat breder en bij een duovibrator zorgt het ´clitoris´deel dat de vibrator op zijn plek blijft zitten. Duovibrators hebben vaak ook een gebogen top om de prostaat mee te stimuleren en kunnen natuurlijk trillen. Twee vliegen in één klap dus! Ook een vibrator met een grote ribbel aan de onderkant zou je kunnen gebruiken.

De vorm en grootte

Heb je een speeltje gevonden of uit je nachtkastje gehaald en heeft ie een voetje of brede ribbel dan kun je aan de slag! Wil je net dat beetje meer comfort? Sommige speeltjes voelen comfortabeler om in te brengen dan anderen.
Je kunt deze tips in je achterhoofd houden:

  • Zorg dat je speeltje taps toeloopt en niet heel breed begint
  • Bouw de breedte van je speeltje op, begin klein en ga steeds groter in stapjes van 1 centimeter doorsnede.
  • Wil je een buttplug om een tijdje te dragen (bijvoorbeeld onder je kleding), kies dan een buttplug met een dunne ´nek´, dat is het stukje tussen het voetje en de rest van de plug.
  • Een voetje in de vorm van een T is het meest comfortabel om lang in te houden.

Ready, set, go!

Je hebt een speeltje gevonden in je nachtkastje of een nieuw exemplaar aangeschaft. Waar moet je dan beginnen?

Ten eerste: glijmiddel is je beste vriend! Omdat je anaal geen vocht aanmaakt is het met een seksspeeltje of tijdens anale seks des te fijner dat je een goed glijmiddel (op waterbasis) gebruikt. Wij zijn fan van glijmiddelen zoals de Pjur Analyse Me. Met een beetje (of een hoop) glijmiddel zul je zien dat het een stuk comfortabeler is. Smeer je seksspeeltje dus goed in met glijmiddel, maar smeer jezelf ook goed in. Breng wat glijmiddel aan op je vingers en smeer dit goed uit over én in je anus. Je kunt ook een lubeshooter gebruiken. Met een lubeshooter spuit je glijmiddel een stukje naar binnen. Dan ben je van binnen en buiten glibberig.

Warm ook jezelf goed op. Natuurlijk door genoeg glijmiddel te gebruiken maar ook door je anus (en jezelf) te ontspannen. Breng bijvoorbeeld eerst één, twee of drie vingers naar binnen zodat het straks gemakkelijker gaat met een speeltje. Ben je bang dat je viezigheid tegenkomt? In deze blogpost kun je tips lezen over het gebruiken van een anaaldouche.

Als je genoeg opgewarmd bent kun je met het speeltje aan de slag. Pak het bij je eerste keer voorzichtig aan en luister naar je lichaam. Doet het pijn? Stop dan en probeer het eerst met een kleiner speeltje of je vingers. Voelt het fijn dan kun je verder gaan. Gebruik je fantasie en doe vooral wat jij fijn vindt.

Nog wat ideeën om je op weg te helpen

Heb je nog wat inspiratie nodig? Misschien zijn de volgende dingen wel wat voor jou:

  • Draag ook eens een buttplug tijdens de seks met je partner, of juist onder je kleding naar de supermarkt.
  • Vaginaal én anaal twee dildo´s, vibrators of buttplugs tegelijk? Bring it on!
  • Wil je een stapje verder gaan? Wat dacht je van een XXL dildo of een anaalhaak?
  • Probeer een van de beste dildo´s uit de winkel, de Njoy Pure Wand. Perfect voor prostaatstimulatie.

Tot slot: vergeet niet te genieten! Anale seks is heerlijk, of je dit nou met een partner, penis, vingers of speeltjes doet.