Om de knopen uit de blog “Bondage Knopen” te kunnen oefenen heb je bondage touw nodig. Er zijn verschillende soorten bondage touw met elk hun voor en nadelen.

Bondagetouw van Hennep

We hebben henneptouw van 9 meter en van 15 meter.
Hennep is het fijnste materiaal voor bondage. De echte riggers (knopers) gebruiken hennep. Het is geschikt voor verschillende soorten ingewikkelde knopen. Het is zacht voor de huid maar voelt stugger aan dan katoen. Het brand niet op de huid zoals nylon dat kan doen. Hennep touw heeft veel draagkracht, tot wel 200 kilo. En het is van hoge kwaliteit en heeft een goede afwerking. Hennep is wordt al gebruikt sinds het ontstaan van Shibari, een oude Japanse knooptechniek. Daar werden gevangenen waarvoor geen plaats was in de gevangenis zo vast gebonden met henneptouw dat ze geen kant meer op konden. Zo is Shibari ontstaan.

Voordelen:  Er zit geen rek in en het brand niet. Het kan in de wasmachine gewassen worden.
Nadelen: Je moet het opgespannen laten drogen. En mag absoluut niet in de droger.

Bondagetouw van katoen

Katoen touw is het zachtste van allemaal. Je hebt katoen bondagetouw met een kern maar wij verkopen de variant zonder kern. Daarmee kun je namelijk hele mooie platte knopen maken. Omdat het touw platter wordt als je het aantrekt zorgt het ook voor minder druk op de huid. Het zit dus lekkerder. Het is ook wat goedkoper dan Hennep. Het is heel geschikt voor beginners. Het kost niet te veel, je kunt het wassen en het is prima touw om mee te oefenen. Het nadeel van katoen is dat er rek in zit. Dus het is niet geschikt om heel strak mee te knopen. Dan kun je beter hennep nemen.

Voordelen: Goedkoop, zacht, wasbaar, geeft mooie platte knopen.
Nadelen: Er zit rek in

Nylon touw

Bondagetouw van nylon

Nylon touw is heel geschikt voor decoratieve bondage. Het is ook goed bondage touw om je partner aan het bed te binden. Maar ook om de polsen en/of enkels bij elkaar te binden. Een fijn touw voor bondage beginners, omdat je er makkelijk ingewikkelde knopen mee kan oefenen. Het is wel wat lastiger om een stevige knoop te maken met nylon touw om dat het glad is.

Voordelen: Mooi glad touw, geschikt voor beginners.
Nadelen: Er zit rek in. Minder geschikt voor stevige knopen. Nylon kan “branden”.

Bondage tape

Bondage tape

Er is ook nog Bondage tape. Tape is een stoere, makkelijke en snelle manier om je partner vast te binden. Er zijn geen knopen nodig. We hebben rollen van 20 meter. Met een lengte van 20 meter kun je heel veel doen. De tape is verkrijgbaar rood en in zwart. Mijn advies is wel altijd een schaar bij de hand te houden. Als er dan iets mis gaan dan kun je de tape snel los knippen.

Voordelen: Plakt niet op de huid alleen op elkaar.
Nadelen: Het is voor eenmalig gebruik.

Bronnen: Wikipedia
Euphoria-Erotiek.nl