Scene uit Friends: Rachel kwetst Ross met een opmerking over een erectiestoornis.“It’s NOT that common, it DOESN’T happen to every guy, and it IS a big deal!” Aldus Rachel tegen Ross in Friends, tijdens een fikse ruzie. Als je een man onzeker wilt laten voelen, val hem dan aan op zijn piemelprestaties. Gelijk succes. Maar wist je dat erectieproblemen (ook wel erectiestoornis) bij 1 op de 10 mannen regelmatig voorkomen? Dat is waarschijnlijk vaker dan je dacht. En dan zijn de mannen die het ‘wel eens’ hebben gehad niet eens meegeteld.
Bij Euphoria krijgen we regelmatig klanten in de winkel die hier een oplossing voor zoeken. Maar voordat je de beste oplossing kunt kiezen, moet je weten waar de oorzaak ligt.

Wat is een erectie en wanneer heb je een erectiestoornis?

Wanneer je penis stijf wordt, heet dat een erectie. Soms heb je moeite om je penis volledig hard te krijgen. Of hij wordt halverwege de seks, voordat je bent klaargekomen, alweer slap. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je afgeleid bent of als het standje niet genoeg stimuleert. Maar het kan ook ‘zomaar’ gebeuren. Krijg jij je penis ook wel eens niet omhoog? Dat gebeurt bijna elke man wel eens en dat is heel normaal. Het kan natuurlijk wel vervelend zijn! En als het vaker (te vaak) voorkomt, dan is het zeker een probleem. Het wordt gezien als een stoornis als je over een langere periode problemen hebt met het krijgen of vasthouden van een erectie.

Oorzaken van een erectiestoornis

Een erectiestoornis kan lichamelijke en psychische oorzaken hebben. Word je ‘s ochtends wakker met een stijve penis? Dan weet je dat hij het nog doet. Yes! De oorzaak van de stoornis is dan waarschijnlijk psychisch en/of seksueel.
Bijvoorbeeld, je:

 • bent onzeker over je lichaam of seksuele prestaties;Mannelijk symbool. Suggereert een erectiestoornis.
 • bent ontevreden over je relatie;
 • kunt je eigen seksuele voorkeur (geaardheid, fetisj, of iets dergelijks) niet accepteren;
 • partner wordt niet nat (genoeg) en je wilt haar niet zeer doen;
 • hebt last van stress;
 • hebt eerder een weigerende penis gehad en bent bang dat het weer gebeurt.
 • Enzovoort, enzovoort.

Kun je helemaal geen erectie krijgen? Dan heb je kans dat de oorzaak lichamelijk is.
Zoals, je:

 • hebt een chronische ziekte, zoals astma, diabetes of hart- en vaatziekten;
 • gebruikt medicijnen;
 • wordt ouder;
 • hebt een ongezonde leefstijl. Roken, alcohol en weinig lichaamsbeweging vergroten de kans op erectieproblemen.

Hoe kan ik mijn erectiestoornis oplossen?

Allereerst: Neem contact op met je huisarts.

Hier hoef je je niet voor te schamen. Voor een huisarts is dit een heel normaal probleem. Je bent niet de eerste en zeker niet de laatste die met piemelproblemen bij de huisarts aanklopt. De huisarts zoekt samen met jou uit wat precies de oorzaak is, en werkt met jou aan een oplossing.

Ten tweede: Bespreek het met je partner.

Seksuele problemen heb je niet alleen. Dit heeft invloed op je relatie. Zorgt je angst voor een falende piemel er bijvoorbeeld voor dat je je partner afwijst als die met je naar bed wil? Als je niet vertelt waaróm je dit doet, dan kan hij of zij zomaar denken dat je hem/haar niet meer aantrekkelijk vindt. Dan heb je naast een erectieprobleem, ook meteen een relatieprobleem. Ben je nog verder van huis.
Dus blijf niet rondlopen in de hoop dat het over gaat, of dat je het alleen kunt oplossen. Er is hulp beschikbaar. Maak daar gebruik van.

Tot slot: Leg er geen druk op.

Ik zei het al eerder: Angst dat het opnieuw gebeurt, is één van de redenen dat een erectie uitblijft. Dus zet eens in op seks zónder penetratie. Als jij geen druk ervaart dat je moet presteren, ontspan je. Dikke kans dat daardoor die penis ineens keihard overeind staat als je je partner aan het verwennen bent of hij/zij jou een heerlijke massage geeft! Pas wel op, de verleiding is groot om die erectie te gaan benutten. Maar laat hem maar lekker met rust en ga door met wat jullie aan het doen waren. Penetratieseks komt een andere keer wel weer. Bouw eerst langzaam het vertrouwen op dat je penis het gewoon doet. En als je dat vertrouwen weer volledig terug hebt, kun jij je partner weer helemaal rul rijden! :)

Ik kan toch ook een erectiemiddel nemen?Mannelijk symbool. Erectiestoornis wordt verholpen met een erectiemiddel.

Een tijdelijke oplossing voor een weigerende piemel, is om een erectie- of libidomiddel te nemen. Hiermee haal je, in de meeste gevallen, de oorzaak van de erectiestoornis alleen niet weg. Daardoor blijf je afhankelijk van zo’n pilletje of drankje. Ons advies is daarom om te onderzoeken wat de oorzaak is, en probeer die op te lossen. Op langere termijn heb je daar meer aan.
Wil je toch eens een erectie- of libidomiddel proberen? Het kan een steuntje in de rug zijn, om het vertrouwen in je penis terug te krijgen. Wij hebben verschillende opties voor je.

King Active: libidomiddel dat de erectie harder maakt en langer laat aanhouden.

King Active
Dit libidomiddel ondersteunt je seksdrive. Daarnaast wordt je erectie harder en houdt die langer stand.

 

 

Kamagra.One: Natuurlijk libidomiddelKamagra.One
Een natuurlijk libidomiddel. Zorgt gebrek aan zin in seks voor jouw erectieproblemen? Kamagra.One heeft een lustopwekkend effect op zowel hem als op haar. Jullie kunnen je handen niet meer van elkaar afhouden!

 

 

Spaanse vlieg: Eeuwenoud natuurlijk libidomiddelSpaanse vlieg
Deze natuurlijke lustopwekker wordt al eeuwenlang gebruikt.

 

 

Libido Liquid: Natuurlijk libidodrankje. Libido Liquid
Dit erg populaire drankje zorgt ervoor dat jij en je partner een ongeremde avond tegemoet gaan.

 

 

Bronnen:
Thuisarts
Rutgers
Lentis