Het beste voornemen dat je kunt hebben: meer seks, meer masturberen en meer orgasmes! Door vaker seksueel actief te zijn, samen maar ook zeker alleen, houd je je lichaam én geest gezond. Dus wil je gezonder leven, zorg voor meer orgasmes, want dat is leuker dan fitness.

Maar ook voor meer seks, masturbatie en (dus) orgasmes moet je zelf wel wat investeren. We leven in drukke tijden en als we dan even rust hebben zitten we met z’n allen naar zo’n scherm te staren. Neem daarom de beslissing om hier iets aan te doen:

  • Leg je smartphone vaker aan de kant en zet de TV uit
  • Plan bewust meer tijd voor jezelf
  • Plan bewust meer tijd voor een partner (evt.)
  • Geen ‘smoesjes’, gewoon doen!
  • Houd dit vol!

Anti-stress, betere nachtrust, mooiere huid en nog veeeeeel meer

Aan meer seks zitten zoveel voordelen die elkaar allemaal versterken. Uiteraard is het een fysieke inspanning. Je verbrandt zeker wat calorieën, maar de echte winst zit hem in de hormonen en wat die met je lijf doen.

Orgasmes zijn gezond

Seks (solo of samen) werkt namelijk stressverlagend en geven je een ontspannen gevoel. Er komen na en tijdens seks hormonen vrij als noradrenaline, oxytocine, endorfine en dopamine. Hierdoor zul je je lekker voelen en kun je (ook nadien) makkelijker ontspanning en rust vinden.

Dat heeft een positieve invloed op je nachtrust en dat zorgt op zijn beurt weer voor een gezonder, weerbaarder lijf waarin je je goed voelt. Dat kan ook weer helpen om meer zin in seks te krijgen!

Het is bewezen dat mensen die regelmatig seks hebben meer stralen en een gezondere huid hebben. Kortom: het is een opwaartse spiraal waar je alleen hoeft in te stappen door er wat meer tijd voor te nemen.

Begin zéker met meer masturberen

Voor gezonder leven en meer orgasmes is masturberen minstens zo belangrijk. Hetis vrijwel net zo gezond als seks. Je hebt je eigen lichaam altijd in de buurt. En je kunt makkelijk nieuwe dingen ontdekken. Ook binnen een relatie moet er ruimte zijn voor masturberen (vinden wij). Het is voor iedereen even een intiem ontspanningsmoment voor zichzelf. Je kunt er rust door vinden!

Bovendien houd of maak je jezelf actief. “If you don’t use it, you’ll lose it” is een opmerking die strookt met onze ervaringen en die van onze klanten. Wanneer je minder seksueel actief wordt, zal ook je zin in seks minder worden. Zodra je seksueel actiever bent, zul je vaker zin krijgen. Zo kun je dus positieve invloed uitoefenen op je eigen libido.

Daarnaast helpt ongeremd masturberen je af en toe om spannende, nieuwe dingen te ontdekken. Waardoor je nieuwe inspiratie krijgt voor een volgende keer: alleen of juist om samen verder te ontdekken. Doe niet alleen vluggertjes, maar neem er af en toe echt even de tijd voor.

Tips voor aftrekken
Tips voor vingeren

Meer seks met een partner

Seks hebben met een partner zorgt voor nog meer hormonen. Je kunt je echt verbonden voelen met iemand. Het fijnst is het om iemand te hebben waarbij je 100% jezelf kunt zijn en je geen zorgen maakt over hoe je eruit ziet, wat voor geluiden je (lichaam) maakt, wat je crazy kinks zijn en die je gevoelige plekken direct weet te vinden. Mocht je last hebben van een of andere schaamte of onzekerheid in de slaapkamer: bespreek het met elkaar en laat het los!

Dat hoeft echt niet een partner te zijn waar je jaren bij bent. Als je elkaar maar alles kunt toevertrouwen. Dit geeft namelijk een onwijze boost aan de hormonen die sowieso al vrijkomen.

Dankzij de hormonen als endorfine en dopamine zul je jezelf euforisch voelen na de seks.

Slapen na de seks

Naast de bovengenoemde hormonen komen bij mannen na een orgasme direct hormonen vrij die slaap uitlokken: prolactine, vasopressine en melatonine. Je kunt je daar als man best tegen verzetten, maar het is ook een natuurlijke reactie die zorgt voor stressverlaging en ontspanning.

Bij vrouwen komt meer van oxytocine vrij. Dat hormoon is ontzettend veelzijdig. Het wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Het zorgt o.a. voor vertrouwen en is actief tijdens het maken van emotionele connecties.

Word dus niet boos op een man als hij zich overgeeft aan de slaaphormonen. Het is natuurlijk en gezond. Net als knuffelen na de seks!

Knuffelen na de seks - Oxytocine

Voorkom lichamelijke en mentale problemen

Deze cocktails van gelukshormonen en anti-stress hormonen dragen bij aan meer rust, tijd voor jezelf, plezier en uiteindelijk in een gezonder lijf en geest. Ik zal nooit zeggen dat seks of masturberen hét antwoord is op depressies, maar het zal je zeker weten een gelukkiger en gezonder mens maken!

Lichaam en geest versterken elkaar ook weer in een opwaartse spiraal. Heb je dit goede voornemen? Ga er dan ook voor en houd vol.

Naast hormonen, nachtrust en de lichamelijke en mentale voordelen heeft seksueel actief zijn nog een voordeel. Het is gezond voor je lichaam. Je hart en bloedvaten blijven fitter en je lijf en zeker je geslachtsdelen blijven beter doorbloed. Zuurstofrijk bloed in je geslachtsdelen en afvalstoffen die worden afgevoerd. Dat klinkt toch zeker gezond!

Ook is het bewezen dat regelmatig klaarkomen bij mannen helpt de ontwikkeling van prostaatkanker tegen te gaan. Waar wacht je nog op? Aan de slag!

Conclusie: Gezonder leven is veel orgasmes!

Het moge duidelijk zijn dat er aan zowel masturberen als seks veel voordelen kleven. Het begint allemaal met bewust meer tijd inplannen voor jezelf en elkaar. Maar ook zeker nieuwe dingen ontdekken is spannend, geeft inspiratie en intenser plezier.

Nieuwe dingen ontdekken is natuurlijk helemaal ons ding. Wij verkopen de leukste producten om seks én masturbatie makkelijker, leuker en lekkerder te maken. Ook zijn we bereikbaar voor vragen over alles wat met seks te maken heeft.

Shop nu de leukste toys! en kies voor een gezonder leven!