In de nieuwbrief zei Mark: ’September staat in het teken van sexappeal en zelfvertrouwen. Eigenlijk zijn dat 2 dezelfde dingen. Sexappeal komt wanneer je tevreden bent met jouw eigen lichaam en zelfvertrouwen hebt. Ok… en je moet nog een beetje warmlopen voor seks en andere spannende dingen.’ Hij noemt hier even snel 4 dingen die zeker niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn.

Sexappeal 

Massagekaars

Wat is dat eigenlijk? Op wikipedia wordt sexappeal omschreven als het vermogen om de seksuele of erotische interesse van een andere persoon op te wekken. Dit is natuurlijk een heel leuk gegeven om mee te spelen. Want door de erotische interesse te wekken van een ander kun je er achter komen wat die ander aantrekkelijk vindt. Vaak denken wij dan gelijk aan uiterlijk, maar seksuele interesse kan ook worden opgewekt door het stimuleren van andere zintuigen. Dus denk ook eens aan een aanraking, een geur, bepaalde muziek of zelfs een smaak. Hier kun je eindeloos mee experimenteren.

Tevreden met jouw eigen lichaam

Als ik informatie zoek over tevreden zijn met je eigen lichaam valt me op dat het vooral over de buitenkant gaat. Hoe je lichaam eruit ziet. Terwijl je lichaam zoveel meer is. Je zintuigen zijn bijvoorbeeld ook een onderdeel van je lichaam. Besef dat het bij je lichaam niet alleen om de buitenkant gaat. Hoe meer je weet over het functioneren hoe meer waardering je voor je lichaam krijgt. Je hebt er uiteindelijk maar 1 van en daar zul je het mee moeten doen. Het is goed om je eigen lichaam te leren kennen en uit te zoeken wat je lekker vind. 

Tevreden zijn met je eigen lichaam kan je sexappeal vergroten maar is daar zeker niet van afhankelijk. Want ook als je niet tevreden bent met je lichaam kan het best zijn dat je partner je lichaam wel heel mooi vind. Dan heb je dus sexappeal zonder dat je het zelf in de gaten hebt. Het is natuurlijk wel zo dat als je tevreden bent met je lichaam je houding zelfverzekerder is en dat maakt je aantrekkelijker. 

Zelfvertrouwen

Siliconen glijmiddel van Pjur

Als je je eigen lichaam goed kent en je weet wat je lekker vind zal je zelfvertrouwen groeien. En als je zelfvertrouwen groeit dan zul je steeds beter in je vel zitten. Dus ga op verkenning pak eens een handspiegel en bekijk je lichaam eens goed. Kijk eens achter je oren maar ook eens tussen je benen. Bekijk en bevoel je penis of vulva eens goed. Deze is van jou en hoort ook bij je lichaam. Onderzoek wat je fijn vind en waar je opgewonden van wordt. Is dat een bepaalde geur of aanraking of misschien wel een bepaalde stem. Probeer eens wat glijmiddel, een vibrator of een masturbator. Leer jezelf ook lichamelijk kennen en accepteer en waardeer jezelf. Ik weet het, dit is niet makkelijk, maar als je van je lichaam leert genieten zal dit je zelfvertrouwen zeker goed doen. Als je je eigen lichaam niet goed kent weet je niet alleen zelf niet wat je prettig vind, maar kun je dat ook niet aan een partner aangeven.

Warmlopen voor seks

Kamagra one 4 love tabletten

Het is fijn als je warmloopt voor seks. Veel mensen denken dat dit vanzelf gaat. Wat vaak niet het geval is. Er zijn genoeg mannen en vrouwen die minder of helemaal geen zin hebben in seks. Dat is natuurlijk prima. Maar er zijn ook mensen die graag wat meer zin in seks zouden willen hebben. Hier zijn libido middelen voor, wat een goede snelle oplossing kan zijn. Maar door met seks bezig te zijn kun je ook steeds meer zin krijgen. Alles wat je aandacht geeft groeit, zo werkt het ook met seks. Besteed er tijd en aandacht aan en je krijgt meer zin. En als je meer zin hebt krijg je ook meer sexappeal. Dus ga lekker zelf op ontdekkingsreis of samen met een partner.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Seksuele gezondheid hoort bij de fundamentele en universele rechten van de mens. De World Health Organisation heeft het niet voor niets opgenomen in de rechten van de mens (WHO, 2010). Je hebt dus het recht om een bevredigend, veilig en plezierig seksleven na te streven.

Bron: Standards for sexuality education in Europe

Wil je meer lezen over seks en gezondheid? Lees dan ‘Gezonder leven? Veel orgasmes!’