Nou, daar gaan we dan! Vrijdagochtend. Het verzoek of ik even een stukje tekst over mezelf wil schrijven. Mijn eerste gedachte is meteen moet dat? Dit betekent overigens niet dat ik met het verkeerde been uit bed gestapt ben of in plaats van koffie azijn gedronken heb. Maar een stukje tekst over jezelf schrijven, dat vind ik best lastig. Wat zet ik er wel in en wat vooral niet? Ik bedoel, ik werk in een erotiek shop dus een simpel ¨hallo ik ben Laura¨ is dan niet voldoende, maar ik wil ook niet mijn hele seksleven en al mijn ervaringen online gooien.

Geen Friezin

Geboren en getogen in Noord-Holland en 7 jaar geleden naar Leeuwarden verhuisd voor de liefde. Die liefde heeft geen stand gehouden, maar ik ben wel in Friesland blijven wonen. Ik vind het hier in Friesland nog altijd een stuk gemoedelijker dan in Noord-Holland en heb er geen spijt van dat ik ben gebleven. Oorspronkelijk ben ik maatschappelijk werkster en heb heel wat jaren in de verslavingszorg/ psychiatrie gewerkt. Na een periode van helemaal niet goed in mijn vel zitten heb ik besloten om het werken in de zorg naast mij neer te leggen.

Werken bij Euphoria

Onze inmiddels ex collega Myneke is mijn buurvrouw geweest en kwam een keer op de koffie en zo kwam het ter sprake dat er een vacature was bij Euphoria Erotiek. Aangezien ik heel open minded ben en seksspeeltjes mij niet onbekend waren besloot ik om te solliciteren. Ondanks het leuke gesprek met Mark en Fardau was de keuze helaas niet op mij gevallen. Een geluk voor mij dat de persoon die wel aangenomen was op het laatste moment afhaakte. Mark belde mij met de vraag of ik alsnog het team wilde komen versterken en dat is nu zo´n 1,5 jaar geleden.

Ik heb het heel erg naar mijn zin hier bij Euphoria. Voorheen werkte ik ook een dag in Heerenveen, maar dat doe ik nu alleen nog als er nood aan de man is. Leeuwarden is mijn stekkie en daar weet ik alles feilloos te vinden. Naast het informeren en adviseren van de klanten zorg ik er ook voor dat de etalages er mooi uitzien en schrijf ik blogs voor de Euphoria website. Regelmatig komen er klanten binnen die het toch wel eng vinden om een erotiekshop binnen te lopen en dan stel ik de persoon op zijn/haar gemak. Het geeft een goed gevoel om dan te zien dat iemand uiteindelijk ontspant en met een tevreden gevoel de deur weer uit loopt. Er heerst toch nog wel veel taboe op seks en seksspeeltjes en door middel van mijn werkzaamheden bij Euphoria hoop ik het taboe meer te doorbreken.

Verkeerd beeld

Een enkele keer zijn er ook weleens klanten die een ander beeld van mij hebben omdat ik bij Euphoria werk. Laat ik dat nu meteen maar even uit de wereld helpen. Nee, ik heb geen seks tegen betaling en nee ik word er niet geil van als je met mij over sekstoys praat. Ik heb weleens aan een klant uitgelegd dat het bijzonder is om in deze branche te werken, dat we de hele dag met toys bezig zijn (niet te letterlijk nemen) de hele dag mensen informeren en adviseren maar dat het voor ons gewoon werk is. Net als dat een bakker brood verkoopt, verkopen wij speelgoed voor volwassenen.

Geen juicy details

Met name over het stukje tekst dat nu komen gaat, ben ik hard aan het nadenken wat ik wel publiceren wil en wat niet. Ondanks dat ik heel open over sex ben en je met mij over van alles kunt praten trek ik wel een grens in de ervaringen die ik online post. Ik deel, als de situatie zich zo voordoet weleens het e.e.a. met klanten in de winkel, maar hou het vrij algemeen en treed nooit tot in de juicy details. Besloten dat ik het nu ook heel algemeen ga houden, maar ik kan met zekerheid zeggen dat ik op seksueel gebied goed geleefd heb. Heb? Ik heb niks te klagen en hou nog steeds van experimenteren, maar het is inmiddels wel een stuk rustiger geworden.

Katten en fotografie

Ik ben een crazy cat lady, ja echt! Mijn hele huis is ingericht met spullen voor de katten en eigenlijk is het zo dat ik bij de katten in woon. Zij zijn de baas! Ik heb mezelf ook in kattengedrag verdiept, dus mocht je in de winkel zijn en heel toevallig ook nog een vraag hebben over je kat…. Ik werk op vrijdag. Verder is mijn grote passie fotografie en dat doe ik al zo’n 15 jaar. Ik fotografeer vervallen panden en zo af en toe exposeer ik ook. Het is een kunst om de schoonheid van het verval vast te leggen.

Nu weten jullie iets meer over mij. Ik hoop tot snel in de winkel!