Hoi! Mijn naam is Desirée en sommigen van jullie zullen me kennen als het ‘meisje met de bril’ in de winkel. Ik ben 24 jaar oud en woon in Leeuwarden met mijn vriend en huisdieren. Ik werk inmiddels al bijna 3 jaar met heel veel plezier bij Euphoria. Op dit moment kan je me op zaterdag in de winkel in Leeuwarden tegenkomen. Veel mensen vragen me in de winkel hoe je in ‘zo’n winkel’ komt te werken. Omdat dat bij mijn verhaal hand in hand gaat met mijn eerste keer in een erotiekwinkel ga ik daar vandaag wat over vertellen.

Toch wel spannend zo’n eerste keer

Net als iedereen kwam ik ook ooit voor het eerst in een erotiekwinkel. Ik was toen 20 jaar oud en was nog nooit binnen geweest in een seksshop. Ik had wel al een paar jaar een grote interesse voor seks en seksspeeltjes en had er al veel over gelezen op verschillende blogs. Totdat ik bij Luna van Climaximaal voorbij zag komen dat er een winkel in Heerenveen geopend was. Ik was nieuwsgierig en woonde in de buurt dus dacht: daar moet ik heen!

Samen met een vriend nam ik een paar weken later de stap, ondanks dat ik het best wel spannend vond. Ik had het stereotype beeld voor me van een winkel weggestopt in een steeg. Een winkel waar je gek aangekeken wordt of een winkel met ‘rukhokjes’ achter in de winkel.

De eerste indruk

Toen ik bij de winkel aan de Lindegracht was aangekomen bleek het juist het tegenovergestelde te zijn! Een lichte laagdrempelige winkel gewoon in een winkelstraat. Geen dichtgetimmerde ramen maar een open uitstraling. Zeker toen ik binnen stapte verdwenen mijn zenuwen als sneeuw voor de zon. Het was net of ik in een snoepwinkel was beland. Nu zag ik alle speeltjes waar ik al zoveel over gelezen had ook in het echt!

Het duurde niet lang voordat ik met een kop thee aan tafel zat en een hele lading speeltjes voor me had liggen. Het was heerlijk om zo open te kunnen praten en je zo geaccepteerd te voelen. Voor Mark was geen onderwerp te gek en ik kon honderduit praten over seksspeeltjes. Inclusief alle vibrators in mijn handen houden, knopjes indrukken en voelen hoe ze allemaal trillen.

Dan krijg je de smaak te pakken

Toen ik eenmaal de drempel over was, kreeg ik de smaak te pakken en al snel volgden meer en meer bezoekjes. Mijn nachtkastje werd ook steeds voller en je kon mij toen echt wel een vaste klant noemen. Tot ik op een dag begin 2018 een berichtje kreeg van Mark. Hij stond met de winkel op een beurs in Leeuwarden en hij had nog iemand nodig om hem te helpen. Of ik hem wilde helpen? Leuk!

Drie geweldige dagen volgden waarin ik mensen kon laten zien waar ik zo enthousiast over was. We hebben mensen speeltjes laten zien en ze natuurlijk kennis laten maken met de winkel. Maar vooral: het taboe op seks en seksspeeltjes een klein beetje doorbroken. Dat vind ik zo mooi aan de winkel. Die open, lichte uitstraling en de houding van ‘doe maar normaal over seks’. Een visie waar ik zelf 100% achter sta.

Ga jij ook voor het eerst naar een erotiekwinkel?

Dan wil ik je meegeven: Wees niet zenuwachtig. Seks is leuk en lekker en iets wat iedereen doet, waarom zou je het niet nog leuker maken met seksspeeltjes? Je bent van harte welkom in een van onze winkels om een kijkje te komen nemen. Dan nemen we je mee op ontdekkingstocht en zit jij straks ook met een kopje thee en een stapel vibrators voor je neus bij ons aan tafel!