De parenclub, een mysterieuze plek waar veel mensen van dromen, maar waar ze toch niet heen durven. Waaronder ikzelf. Het roept bij mij, en waarschijnlijk ook bij jullie, zoveel vragen en onzekerheden op. Want wat gebeurt er nou in zo’n parenclub? Ben je verplicht om seks te hebben? En wat voor soort mensen komen er eigenlijk?

In de winkel en met kennissen spreek ik regelmatig mensen die wel heen durven. Onder deze mensen was er één zo lief om mijn vragen te beantwoorden en deze met jullie te delen. Ik hoop dat dit interview veel onzekerheden bij jullie, en mezelf, weg neemt.

Was je voor de tijd zenuwachtig?

Heel erg zenuwachtig. Het is onbekend, je weet natuurlijk niet wat je allemaal te wachten staat. Waar ik mij het meeste zorgen over maakte was het rondlopen in lingerie tussen allemaal vreemden.

Waren die zenuwen ook terecht?

Eenmaal binnen heb ik me geen seconde meer druk gemaakt over het rondlopen in lingerie. Ik zag daar zoveel verschillende mensen rondlopen, van jong tot oud en van dik tot dun. Allemaal in lingerie, dus die zenuwen waren voor niks geweest. Uiteindelijk voelde het ook wel normaal om zo rond te lopen. De zenuwen betreft de rest van de ervaringen in een parenclub waren wat mij betreft wel terecht. Live seksende mensen zien, horen en ruiken is toch wel een hele andere ervaring dan een filmpje via Pornhub. Ik wist ook niet waar ik heen moest kijken en voelde me heel ongemakkelijk.

Wat gebeurt wanneer je binnenkomt in de parenclub?

Bij binnenkomst betaal je, voor mij en mijn partner was dat geloof ik 75 euro, daar zat alles dan bij inbegrepen. De portier vroeg ons of we al bekend waren in de club. Omdat we nieuw waren kregen we een privérondleiding met de nodige uitleg erbij. Het ging er allemaal heel gemoedelijk aan toe, de man die de rondleiding gaf probeerde ons op ons gemak te stellen. Na de rondleiding was het tijd om onze gewone kleding op te bergen in de kluisjes. Van vrouwen wordt er verwacht dat zij lingerie in de club dragen en van de heren een mooie boxershort/string.

Hoe zit het met de kleding voorschriften?

Aan de deur wordt er verwacht dat je er netjes uitziet. Je komt dus niet binnen als je in je joggingpak of oude kloffie verschijnt. Ook was het in deze club zo dat je voor 22 uur in normale kleding aan de bar mocht zitten en daarna moest iedereen zich omkleden. Wij kwamen pas na 22 uur aan dus moesten meteen met de billen bloot. Ik weet niet wanneer lingerie niet mooi genoeg is en of je dan alsnog geweigerd wordt. Ik denk eigenlijk van niet want binnen waren er ook heel veel verschillende soorten lingerie te zien. Van simpele lingerie tot hele sexy outfits.

Ben je verplicht om seks te hebben?

Nee, helemaal niet. Je mag zelf beslissen of je wel of geen seks gaat hebben en ook met wie wel en wie niet. Wat er wel of niet gebeurt in de parenclub is aan jezelf. Je kunt er dus ook heen om gewoon een gezellige avond te hebben met je partner en/of gelijkgestemden.

Wordt er gehandhaafd wanneer iemand zich ongepast gedraagt?

Mij werd al vrij snel duidelijk dat vrouwen de baas in de club zijn. Er wordt ook direct gehandeld als een man vervelend of ongepast gedrag vertoont. Het enige wat je dan hoeft te doen is naar de portiers lopen om er melding van te maken. Daarna kan diegene meteen vertrekken. Ik heb zelf ook wel een hand op mijn bil gevoeld terwijl ik er niet om gevraagd had, maar heb diegene toen zelf duidelijk gemaakt dat ik er niet van gediend was.

Moet je zelf condooms meenemen? En zijn seksspeeltjes toegestaan?

Condooms zijn daar in groten getale aanwezig dus daar hoef je niet om te denken. Misschien wel handig om zelf wat glijmiddel mee te nemen want dat is er niet. Seksspeeltjes zijn toegestaan en die kun je zelf meenemen als de behoefte er is.

Heb je nog tips voor mensen die voor het eerst naar een parenclub toe willen?

Heel cliché, maar laat het gewoon maar op je af komen. Lees van tevoren recensies op internet over de club en lees ook de huisregels van de club, die zijn altijd wel te vinden op de website.

Ondanks dat het zien van live seksende mensen niet jouw ding is, zou je nog een keertje gaan?

Na mijn eerste ervaring dacht ik, het is helemaal niks voor mij zo’n parenclub, maar ondanks die gedachte en ervaring heb ik toch nog 2 andere clubs bezocht en die bevielen erg goed. Er zit nogal wat verschil in de (inmiddels) 3 clubs waar ik geweest ben. Het blijft nog steeds een hele bijzondere wereld, maar ik hoor er wel thuis.

Er gebeurt dus van alles in een parenclub!

Dit anonieme interview heeft, zoals gehoopt, veel van mijn onzekerheden weggenomen. Het maakt dus geen fluit uit hoe je eruit ziet, dik, dun, lang of kort iedereen is welkom. Je hoeft niet per se seks te hebben. Je kunt er ook voor een gewone gezellige avond heen. Dit persoon vond het zien van Live seksende mensen niet een hele fijne ervaring. Of dat voor mij en jullie ook zo zal zijn weet je natuurlijk niet van tevoren. Wie weet ga ik dit jaar toch maar eens een bezoekje brengen, uiteraard in één van deze mooie lingerie setjes!