Fijne condooms voor de grootverbruiker ;-)

Durex, misschien wel een van de bekendste merken op het gebied van condooms en glijmiddel. Relatief goedkoop, in elke supermarkt en drogist te koop en verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Daarom ga je er al snel van uit dat de kwaliteit ook goed is, maar dat valt in de praktijk helaas tegen. Plakkerig glijmiddel en naar latex stinkende condooms zijn eerder regel dan uitzondering bij goedkopere merken. Vandaag nemen we jullie daarom mee in goedkoop VS duur(der) glijmiddel en condooms. Wat is het verschil tussen goedkope merken van de drogist en duurdere merken van een erotiekwinkel? We kijken naar de ingrediënten, maar nemen ook de ervaringen van onszelf en klanten uit de winkel mee.

Minder veilig

Veel mensen denken dat goedkopere condooms minder veilig zijn. Dat ze sneller stuk gaan bijvoorbeeld. Gelukkig klopt dat niet! Alle condooms die in de winkel liggen moeten een CE-keurmerk hebben. Condooms met zo´n keurmerk zijn uitvoerig getest en dus veilig. Of je nou Durex, huismerk, Secura, Mr. Size of Skyn condooms koopt. Goedkope condooms (en dan neem ik Durex even mee als ´goedkoop´, hoewel ze ook best duur kunnen zijn) zijn soms wel minder fijn. Waarom?

Latexlucht bij condooms

Glijmiddel zonder glycerine van pjur, pjur woman nude
Pjur woman nude

Je bent een weekendje weg aan de andere kant van het land, maar helaas de condooms vergeten. Dan maar tijdens het boodschappen doen een pakje condooms in de winkelwagen. ‘s Avonds heb je er gelijk spijt van, want bij het openmaken van de verpakking stijgt er een latexwalm omhoog van het condoom. Ook tijdens de penetratieseks voelt het ongemakkelijk, eerst voelt het een beetje branderig, maar hoe langer jullie doorgaan hoe erger dat gevoel wordt tot je liever stopt omdat het zó ongemakkelijk voelt. Dit horen we regelmatig van klanten in de winkel en is ook onze eigen ervaring met ´goedkopere´ merken.

Glijmiddel: het verschil tussen duur en goedkoop

Op die condooms zit een laagje glijmiddel. Glijmiddel is natuurlijk heel fijn, maar in glijmiddel op waterbasis zit vaak glycerine. Glycerine werkt goed om je huid te bevochtigen en om het glijmiddel dikker te maken, maar helaas zorgt het vaak voor bovengenoemde branderige gevoel. Veel vrouwen zijn er gevoelig voor en het zit in veel goedkope glijmiddelen. Grote kans dat je bij een glijmiddel van de drogist dus een te pakken hebt met glycerine. Dit kan ook de reden zijn dat je een branderig gevoel krijgt van condooms.

Parabenen en glycerine

Glijmiddel zit vaak in een pompflesje, tube of transparante fles. Fijn om in te bewaren en makkelijk te gebruiken, maar wist je dat ze daarom ook veel toevoegingen bij het glijmiddel moeten doen? Denk aan conserveermiddelen omdat het bij een pompfles wordt blootgesteld aan de lucht en zo bacteriën sneller kunnen groeien. Ook in glijmiddel in een transparante fles of tube worden ingrediënten gebruikt om de houdbaarheid te verlengen, omdat het wordt blootgesteld aan uv-licht. Glijmiddel zoals dat van Pjur zit daarom in een niet-transparante fles. Zo kan er geen zonlicht bijkomen. Het zit daarnaast ook niet in een pompfles, maar heeft een speciale dop om ervoor te zorgen dat er geen lucht bij kan komen. Daarom zijn er minder conserveermiddelen nodig.

pjur original, alternatief voor 2-in-1 glijmiddel van de drogist
Pjur original

Meer nodig van goedkoop glijmiddel

2-in-1 massageglide, iedereen heeft het wel eens gekocht om er daarna achter te komen dat het heel snel opdroogt als je ermee masseert. Daarom heb je er veel meer van nodig dan van normale massageolie. Twee vliegen in één klap goedkoper? Uiteindelijk niet dus. Ook glijmiddel op waterbasis dat snel opdroogt of plakkerig wordt is niet fijn. Daar heb je ook meer van nodig en het is daarom nog duurder.

Glijmiddel van drogist duur?

Heb je wel eens naar de prijzen van glijmiddel gekeken? Je betaalt bij de drogist al snel 9 euro voor een flesje van 50 ml glijmiddel waar je uiteindelijk niet helemaal tevreden over bent. Wat wel fijn is, is dat het overal verkrijgbaar is. Bij de drogist, in de supermarkt of op het station kun je makkelijk een flesje kopen. Heb je wat meer tijd, ga dan eens naar een erotiekwinkel en laat je adviseren. Bij ons heb je al een flesje glijmiddel vanaf 7 euro. Nog steeds niet heel goedkoop, maar wel heel goed en zeker de prijs waard. Als je dan bedenkt dat je minder nodig hebt, is het al helemaal een goede deal.

Wat dan wel?

Glijmiddel dat ik vaak aanraad, is Pjur Woman Nude. Dat is een fijn glijmiddel op waterbasis. Er zit geen glycerine in, je hebt dus geen last van irritaties of een branderig gevoel. Zoek je een glijmiddel wat superlang glad blijft en je dus ook als massageolie kunt gebruiken, dan is Pjur Original Bodyglide een uitkomst. Op siliconenbasis (dus geen plakkerig waterbasis glijmiddel), je gebruikt hem dus beter niet met sekstoys, maar als normaal glijmiddel en voor masseren is hij ideaal. Een glibberig alternatief voor glijmiddel van de drogist!

Standaard condooms van Secura zijn fijne neutrale condooms. Geen gekke maten, nopjes, ribbels of kleurtjes maar gewoon prima rechttoe rechtaan condooms. Ze ruiken niet naar latex en zijn nog steeds heel voordelig. Wil je wat leuks en spannends, dan hebben we ook condooms met een smaakje.

EXS_Mixed_Flavoured_Condooms
Condooms met een smaakje

Bron: https://euphoria-erotiek.nl/blog/glijmiddel/wat-zit-er-in-glijmiddel/