Blue monday zou de somberste dag van het jaar moeten zijn. Daar zit wel wat in want: Het nagenieten van de feestdagen is echt wel voorbij. Het voorjaar laat nog een tijdje op zich wachten. En de dagen zijn kort en de avonden lang. Dus een prima blauwe maandag voor een blauwe film en blauwe speeltjes

Blauwe filmFun Factory Lady Bi G5 duovibrator

Blue Movie is een Nederlands-Duitse speelfilm uit 1971. Het is een van de succesvolste Nederlandse films en de eerste Nederlandse film waarin seksscènes en zelfs een erectie te zien waren. Hij kwam dan ook niet door de filmkeuring heen. Pas toen Wim Verstappen, de regisseur,  een verweerschrift indiende werd het vertonen van de film alsnog toegestaan.

Kopje suiker

Hugo Metsers speelt Michael die als hij vrijkomt uit de gevangenis in een flat in de Bijlmer wordt geplaatst. Hij komt daar in contact met de buurvrouw en na een kopje koffie beland hij met haar in bed. Het gaat er in de hele flat lekker losbandig aan toe. Er worden erotische feesten georganiseerd en zelfs een soort particuliere seksclub opgezet. Het beroemde kopje suiker lenen bij de buurvrouw komt uit deze film. Een kopje suiker lenen is in deze film al genoeg om met iemand in bed te belanden.

Vrije seksWe-Vibe Chorus - Nieuwste We-Vibe

De film is uitgebracht in een tijd dat de seksuele moraal losser werd. Dit kwam onder andere omdat begin jaren 70 de pil makkelijker toegankelijk werd. Je hoefde dus niet meer bang te zijn dat je zwanger werd van seksueel contact. Daarnaast kwamen er steeds betere medicijnen tegen seksueel overdraagbare ziektes. Ook kwam de hippie-beweging steeds meer in beeld en vrijblijvende en anonieme seks werd steeds normaler. Eind jaren 60, begin jaren 70 begonnen er ook parenclubs te verschijnen in Nederland. Werd dit eerst nog in huiselijke sfeer gedaan nu kon men gelijkgestemden ontmoeten in een parenclub.

Magic Wand

In 1968 bracht het Japanse Hitachi de Magic Wand uit. Dit werd commercieel de meest succesvolle vibrator ooit. Hij werd aangeprezen als massage apparaat en kon mooi mee liften op de vrijer wordende seksuele moraal. En hoewel ik deze wit met, jawel, blauwe Magic Wand met stekker in mijn nachtkastje heb liggen, zijn er tegenwoordig betere en compactere varianten te koop. Zoals de Doxy, die heeft een kop van siliconen en de Palm Power Extreme die een flexibele siliconen kop heeft en ook nog eens oplaadbaar is.

Juke - vibrerende penisring

Blauwe speeltjes

Gelukkig is het taboe er tegenwoordig grotendeels af en kun je gewoon naar onze winkel komen voor je speeltjes. We noemen ze geen massage apparaat meer maar gewoon vibrator. En natuurlijk hebben we zo ook in het blauw. We hebben niet zo heel veel blauwe kwam ik achter. Deze kleur is dus bij de seksspeeltjes een beetje ondergewaardeerd maar ik heb er toch een paar voor je kunnen vinden. De Fun Factory Lady Bi is er in een mooie donkere kleur blauw. De We-Vibe Chorus is er in het prachtig hemelsblauw en de Romp Juke is een vibrerende penisring in een gezellig kleurtje blauw met een geel accent. Dus we hebben voor iedereen iets blauws om warm te blijven op de blauwe maandag en misschien ook wel de rest van het jaar.

 

 

 

Bronnen:
Quest.nl
Wikipedia.nl Blue Monday
Wikipedia.nl Blue Movie