Masturberen is fijn en lekker! Om het nog lekkerder te maken kun je tijdens het aftrekken ook een masturbator gebruiken. Je gebruikt een masturbator om mee af te trekken. Er zitten meestal ribbels en nopjes in om je nog meer te stimuleren. Het is dus net wat leuker en spannender dan je eigen hand zullen we maar zeggen. Maar toch komt er meer bij kijken dan je denkt. Zeker als je voor de eerste keer een masturbator aanschaft. Dan weet je misschien niet hoe een masturbator werkt. Past het wel en welke voelt nou eigenlijk het lekkerst? Wat moet je allemaal weten voor je een masturbator koopt en hoe gebruik je zo´n ding nu eigenlijk?

Masturbator aanschaffen

Allereerst, wat voor soort masturbator wil je? Het lijkt alsof er heel veel keuze is, maar eigenlijk valt het reuze mee. Je kunt masturbators namelijk in twee categorieën onderscheiden. Realistisch en niet-realistisch. Wil je een masturbator die er zo veel mogelijk uitziet als een vulva en dus wat meer realistisch is, kies dan een masturbator zoals die van Fleshlight, Pipedream of Private. Realistische masturbators geven je wat meer het gevoel en vooral het uiterlijk van ´The real deal´. Ze hebben de vorm van een vulva, anus of mond. Daar tegenover staan masturbators die juist niet realistisch zijn. Gewoon een gat van boven, met goede ribbels aan de binnenkant. Niet-realistische masturbators lijken dus niet op een lichaamsdeel, maar maken dat meestal dubbel en dwars goed door het materiaal en de ribbels, nopjes en randjes aan de binnenkant. Het beste merk voor niet-realistische masturbators is Tenga.

Past het wel?

Misschien ben je wel groot geschapen en ben je bang dat het niet past. Zijn er ook verschillende maten masturbators? Lang verhaal kort: Nee, er zijn geen verschillende maten. Kom je een masturbator tegen, dan pas je er waarschijnlijk wel in. Waarom waarschijnlijk? Er zijn een paar goedkopere modellen zoals deze die wat kleiner zijn en waarschijnlijk bij groot geschapen mannen niet passen. Maar alle normale masturbators passen voor (bijna) iedereen. Mocht je toch nog twijfelen dan mag je ons altijd om advies vragen. We vinden het leuk om over seksspeeltjes te vertellen en je te helpen kiezen.

Welke voelt het lekkerst?

Dat is een hele persoonlijke vraag. Sommige mannen vinden heel strak lekkerder, anderen houden meer van ribbels op een bepaalde plek of juist van vibraties tegen hun toompje of eikel. Er zijn zoveel verschillende mensen en meningen dat we daar moeilijk één antwoord op kunnen geven. Wat we wel kunnen doen is advies geven over wat voor de meeste mensen werkt of hoe die masturbator in elkaar zit. Misschien is het ene model strakker dan de ander, is een bepaald merk makkelijker schoon te maken of heeft een bepaalde soort masturbators betere ribbels. Dan kun je zelf beslissen welke masturbator voor jou het beste is.

Zo heeft Tenga een goed systeem bedacht. Veel modellen van Tenga komen namelijk in twee of drie verschillende kleuren: wit en zwart (en soms rood). Hierbij is de witte variant de meest zachte en subtiele. De zwarte variant heeft wat stugger materiaal en geeft dus een wat heftigere stimulatie. Is er ook nog een rode? Dan zit die ertussenin.

Lees in ieder geval goed de beschrijving op de website of vraag ons (in de winkel) om advies. Maar soms moet je ook gewoon wat verschillende masturbators uitproberen om erachter te komen welke jij het fijnste vindt. Pieker niet te lang over je keuze, want welke je ook kiest, hij is altijd lekkerder dan je rechterhand.

Eerste keer een masturbator gebruiken

Er zijn een paar modellen masturbators zoals (onder andere) de Tenga Flip Zero Vibration die (ook) kunnen trillen. Dat is weer een persoonlijke voorkeur. Veel mannen vinden het wel een stuk lekkerder, omdat de vibraties nog meer stimuleren dan alleen de ribbels en nopjes. Het nadeel is wel dat ze vaak wat duurder zijn dan de versie zonder vibraties.

Goed, je hebt dus een masturbator besteld of gekocht in de winkel en bent klaar om hem te gebruiken. Pak er ten eerste een goede fles (waterbasis) glijmiddel bij, want dat heb je echt nodig als je wil dat het lekker aanvoelt. Smeer je penis en de masturbator zelf in met glijmiddel. Die van Tenga kun je zelfs openklappen, supermakkelijk! Zodra je alles hebt ingesmeerd kun je beginnen. Hoe je dat doet moet je zelf weten, maar experimenteer erop los! Probeer eens het verschil tussen snel en langzaam, beweeg met de ribbels over gevoelige plekken zoals je frenulum/toompje of corona (Huh? Corona? Ja! Dat is het randje onder de eikel en vaak ook heel gevoelig). Het is vaak wel even wennen in het begin, heb dus niet te hoge verwachtingen. Als je nog nooit een masturbator hebt gebruikt moet je echt even wennen aan het gevoel. De stimulatie is heel anders dan met je hand. Het voelt meestal wel gelijk lekker, maar het is anders dan je gewend bent. Probeer je nieuwe masturbator dus eerst een paar keer uit om aan het gevoel te wennen.

Schoonmaken en opbergen

Schoonmaken en opbergen is niet het meest spannende onderwerp, maar wel een hele belangrijke. Het zorgt er namelijk voor dat je nog langer plezier kunt hebben van je masturbator. Als je glijmiddel hebt gebruikt (aanrader!) en bent klaargekomen in je masturbator (lekker!) dan is ie binnenin plakkerig en vies. Afhankelijk van je masturbator kun je hem op verschillende manieren schoonmaken. Maak je masturbator altijd goed schoon met water en milde zeep. Daarna nog een keer schoonmaken met toycleaner werkt goed tegen schimmels en bacteriën. De masturbators van Tenga kun je makkelijk openklappen en onder de kraan schoonspoelen. Bij die van bijvoorbeeld Fleshlight moet je eerst de zachte binnenkant uit de plastic buitenkant halen. Deze kan je dan ook binnenstebuiten keren en zo schoonmaken. De bilpartijen van Bangers zijn dan weer meer geschikt om met de douchekop door te spoelen. Het is even uitproberen wat het makkelijkste voor je werkt, maar zolang je je masturbator goed schoonmaakt en niet een week op je nachtkastje laat liggen is het goed.

Misschien wel de belangrijkste stap in het schoonmaakproces is drogen. Je wil deze stap echt niet overslaan! Laat je masturbator na het schoonmaken altijd goed drogen van binnen en van buiten. Maak hem eerst droog met een (stofvrije) doek, ook van de binnenkant. Daarna laat je hem goed drogen om al het vocht eruit te krijgen. Vocht in een masturbator zorgt namelijk voor schimmels en bacteriën en dat wil je natuurlijk niet. Berg hem dus niet te snel op, maar laat hem drogen op je nachtkastje. Sommige masturbators van Tenga hebben een houder waar je hem op kunt zetten om te drogen. Bij grotere masturbators zoals die van Bangers heb je wat meer geduld nodig.

Poederen is stap 3. Door je masturbator na het drogen in te poederen met onderhoudspoeder wordt hij weer lekker zacht. Daarnaast gaat je masturbator door het poederen langer mee.

Tips voor gevorderden

Weet je alle hierboven genoemde tips al, dan zijn er nog steeds een paar dingen die jouw masturbatiesessie naar een hoger niveau kunnen tillen of het schoonmaken makkelijker maken.
Allereerst zijn er apparaten waardoor je handsfree gebruik kan maken van je masturbator, zoals bij deze automatische masturbator (let op de maat van je masturbators, deze kan bijvoorbeeld niet met Fleshlights). Dat is een apparaat dat de masturbator voor jou beweegt. Je kunt hem ook verbinden met een app of website. Hij beweegt dan precies op het tempo van het filmpje dat je aan het kijken bent.

Ook zijn er verschillende accessoires te krijgen om je masturbator op te warmen, of apparaatjes waar je je masturbator op kunt zetten om te drogen.

Heb je nog vragen, laat ze dan achter in de reacties of neem contact met ons op. We geven je graag advies en helpen je graag bij de keuze (en vinden het ook gewoon heel leuk om te praten over seksspeeltjes).