Staafvibrator – Fun Factory Tiger

 

Of je nou je eerste of tiende vibrator gaat kiezen, het is vaak een hele klus om er een uit te zoeken. Er zijn verschillende dingen waar je op kunt letten, denk aan de vorm, het aantal standen en hoeveel geld je wil uitgeven. Maar misschien is niet elk punt belangrijk voor jou. Om je een beetje op weg te helpen vind je hier een aantal tips voor het kopen van je volgende vibrator.

 

Laten we beginnen. De belangrijkste vraag is: waar wil je je vibrator voor gaan gebruiken? Dat klinkt nogal logisch, je wil diepe vibraties en zinderende orgasmes natuurlijk! Toch vindt iedereen iets anders fijn. Veel vrouwen kunnen alleen klaarkomen door stimulatie van de clitoris, anderen gaan dan weer heel erg lekker op penetratie door een penis of speeltje.

 

Staafvibrator

 

Rechttoe rechtaan en perfect voor beginners, dat is de staafvibrator. Weet je nog niet zo goed wat je fijn vindt, clitoris of vaginaal? Dan kun je met een staafvibrator volop experimenteren. Je kunt de trillingen aanzetten tegen je clitoris of je kunt de vibrator inbrengen. Het enige nadeel van de staafvibrator is dat dat dus niet allebei tegelijk kan. Staafvibrators hebben vaak verschillende standen en patroontjes, op deze manier kan je gelijk kijken of steady trillingen of een patroon meer jouw ding zijn.

 

Een goede keuze: Sassy G-spot vibe

 

De beste keuze: Fun Factory Tiger

 

Duovibrator of rabbitvibrator

 

Duovibrator – We Vibe Nova

 

De klassieke vibrator die iedereen wel kent. Het dikkere en grotere deel breng je vaginaal in. Het kleinere deel trilt dan tegen je clitoris. Het clitorisdeel heeft wel eens de vorm van een konijntje, daarom wordt dit ook wel een rabbitvibrator genoemd. Wanneer je het fijn vindt om een vibrator in te brengen en tegelijkertijd ook wat tegen je clitoris te laten trillen dan kun je het beste een duovibrator kiezen. Het nadeel van een duovibrator is dat je ze wat moeilijker los kunt gebruiken. Als je alleen de staaf wil gebruiken zit er altijd nog dat konijntje aan. Je kunt de staaf en het clitorisdeel vaak wel apart aan- en uitzetten.

 

Een goede keuze: Happiness Rabbit Vibe

 

De beste keuze: We-Vibe Nova

 

Kleine vibrator

 

Weet jij al: mijn clitoris, daar moet ik zijn? Dan is een kleine vibrator wat voor jou. De kleine vibrators zijn perfect voor je clitoris. Om in te brengen zijn ze niet zo geschikt, daar zijn ze vaak te klein voor. Maar laat je niet tegenhouden door het kleine formaat, zeker in de kleine vibrators van Fun Factory, We-Vibe of Palmpower zit een hoop kracht en diepe vibraties.

 

Een goede keuze: Red Hot Sizzle

 

De beste keuze: We-Vibe Touch X

 

Wandvibrator

 

Wandvibrator – PalmPower Recharge

 

Ook wel door onze klanten gekscherend ´de microfoon´ genoemd. Een wandvibrator is een apparaat met een grote kop erop. Perfect voor een flinke dosis POWER, wandvibrators kunnen namelijk ontzettend hard trillen. Ze zijn vooral voor uitwendig gebruik, om je clitoris te stimuleren dus. Het nadeel van een wandvibrator is dat je de grote kop niet kunt inbrengen, maar er zijn wel opzetstukken te koop waarmee dit wel kan. Wil je diepe en intense trillingen tegen je clitoris? Kies dan een wandvibrator.

 

Een goede keuze: PalmPower Recharge

 

De beste keuze: Doxy Original

 

Andere vibrators

 

Dan heb je nog een paar andere vibrators die niet echt in een categorie passen zoals:

 

Partnervibrators zijn vibrators zoals de We-Vibe Chorus die je samen kunt gebruiken. De ene helft van de vibrator breng je vaginaal in, de andere zit tussen je schaamlippen tegen je clitoris. Je kan een koppelvibrator dragen tijdens de seks, er past dus nog een penis (of ander speeltje) bij in. Lekker strak en je partner kan ook meegenieten van de vibraties. Het is leuk om een vibrator voor koppels te kiezen als je er allebei tijdens de seks plezier van wil hebben.

 

Pulsators trillen niet maar stoten! Natuurlijk kan niks tippen aan ´the real deal´ maar zo´n pulsator komt dan toch wel heel erg dichtbij. Voor de mensen die niet zo van vibraties houden maar een stotende beweging wel zien zitten.

 

Trileitjes zijn zoals de naam al zegt vibrators in de vorm van een ei. Ze komen vaak met een afstandsbediening. Geef die eens aan je partner en doe zelf het eitje in als jullie samen uit eten, naar de bioscoop of naar de supermakt gaan. Een nadeel is wel dat niet iedereen interne stimulatie heel lekker vindt, maar spannend is het wel.

 

Kleine vibrator – Red Hot Sizzle

 

Standjes

 

Dan bedoelen we niet de seksstandjes, maar hoeveel standen de vibrator heeft. Niet heel belangrijk denk je dan, maar als er iets niet helemaal lekker loopt kan dit heel irritant zijn. Wat dacht je van de patroontjes die in een andere volgorde zitten dan je verwacht of de knopjes op een hele onhandige plek zitten. Een van de meest gebruikte bedieningen is één knopje die je gebruikt om door de standjes heen te scrollen. Aanzetten, standje 1, standje 2, standje 3 enzovoort. Handig want je hoeft maar 1 knopje te gebruiken, maar er zit wel een groot nadeel aan, je kunt niet meer terug naar het vorige standje zonder het hele programma af te gaan.

 

Veel handiger zijn vibrators met twee of drie knopjes zoals bij de meeste speeltjes van Fun Factory. Een aan- en uitknop en dan nog een + en een – knop, zo kun je ook nog terug in het programma. Weet je ook al wat voor standje je favoriet is? Een steady trilling of juist een patroontje? Probeer een vibrator in de winkel of vraag het ons, sommige vibrators hebben namelijk alleen steady standen. Als je liever een bzz-bzz-bzz patroon hebt is het jammer als dat er niet op zit.

 

Opladen

 

Lijkt vanzelfsprekend, maar hoe wil je dat je vibrator oplaadt? De meeste vibrators bij Euphoria zijn oplaadbaar en dat is niet voor niks. Oplaadbare vibrators zijn meestal krachtiger dan die op batterijen. Wil je er toch een op batterijen, dan heb je vaak een simpele, wat minder krachtige vibrator. Maar ook de manier van opladen kan belangrijk zijn om te weten. Er zijn vibrators die opladen met een magneetje (super handig!), maar ook pinnetjes (of ´piemeltjes´ zoals wij ze noemen) komen vaak voor. Heb je niet zo´n vaste hand of het geduld om een klein stekkertje ergens in te prikken, dan kan je beter kiezen voor een vibrator met een magneetlader.

 

En dan ook nog…

 

Koppelvibrator – We-vibe Chorus

 

Waar je verder nog aan kunt denken is:

 

Wil ik dat mijn vibrator waterproof is? De meeste vibrators zijn waterdicht, maar wil je hem per se in bad gebruiken dan staat het wat hoger op je prioriteitenlijstje.

 

Van welk materiaal is de vibrator gemaakt? Siliconen is awesome, net als abs-plastic. Allebei helemaal lichaamsveilig en niet-poreus. Tip: Let op met siliconen speeltjes en siliconen glijmiddel, dit kan het materiaal aantasten.

 

Hoe makkelijk is het schoonmaken? Een stukje plastic meets siliconen met een randje waar vocht tussen kan komen? Of juist heel. Veel. Ribbeltjes? Dat kan lastig worden als je je vibrator gaat schoonmaken. Heb je geen zin om met een tandenborstel alle randjes te schrobben, kies dan een wat gladder model zonder moeilijke randjes.

 

Budget vs kwaliteit

 

Natuurlijk kun je de goedkoopste vibrator van een Chinese website kiezen, maar vrolijk word je daar waarschijnlijk niet van. Twijfelachtige materialen waarvan je niet weet of ze wel veilig zijn, gaat de vibrator überhaupt aan en kloppen de maten wel? Straks krijg je een XXL speeltje binnen terwijl je een normaal maatje besteld hebt. Maar vooral: Is je vibrator na 2x spelen al kapot. Dat zou heel jammer zijn, daarom gaan wij voor kwaliteit. Speeltjes met vaak 2 jaar (of nog langer) garantie, van betrouwbare merken en van goede materialen. Het prijskaartje is wel wat hoger, maar dan krijg je ook wel een awesome speeltje. Zoals je wel hebt gelezen staat hierboven bij elke categorie een beste keuze, de echte nummer 1 uit die categorie, maar ook een goede keuze. Een goede middenweg waarbij je wel goede kwaliteit, vibraties en materialen krijgt, maar niet de hoofdprijs betaalt.

 

Algemene tips

 

Mocht je toch nog twijfelen over een speeltje, google er eens op los. Toytesters zoals Luna van climaximaal.nl, Tess van Tesstesst.nl en Ruud van Misspoppie.be hebben alledrie een blog waarop ze reviews van seksspeeltjes plaatsen. Grote kans dat er dus ook wel een review op staat van het product dat jij op het oog hebt. Luna, Tess en Ruud testen ook regelmatig producten voor Euphoria en schrijven er een eerlijke review over. Ook als het een slecht ding is zijn ze altijd eerlijk en winden ze er geen doekjes om.

 

Ben je in de buurt van Friesland? Kom dan ook eens langs in een van onze winkels. We helpen je graag op weg met het kiezen van een vibrator en hebben van bijna alle vibrators een demomodel, zo kun je ze gemakkelijk vergelijken.