Reviewer: Candy
Naam product: Silver Star
Merk: Dorcel
Prijs: €19,90
Formaat: Totale lengte – 18 cm
Score: 5/10

De Dorcel Silver Star kwam bij mij aan in, zoals altijd, een mooie, stevige, anonieme doos. Oeh een klassieke vibrator! Dit zijn de vibrators waar het vroeger allemaal mee begon, zo’n simpele staaf met een motortje erin. Ik had erg veel zin in het testen en ging snel aan de slag.

De Silver Star staafvibrator zit erg simpel verpakt. Geen mooie doos maar zo’n simpele uitscheur verpakking. De vibrator kost ook maar €19,90 dus daar kun je natuurlijk geen super fancy verpakking van verwachten maar goed, wat mij betreft had het wel iets aantrekkelijker gemogen! Dit soort producten zou ik in de winkel al snel laten liggen namelijk.
Het materiaal is 100% ABS. Al lijkt de vibrator haast van staal door de kleur, hij is dus van kunststof. Hij is erg licht en hard, dus totaal niet flexibel. Persoonlijk vind ik dit een minpuntje. Je vagina loopt namelijk niet recht net als de staaf maar loopt in een kromming van binnen. Een penis vormt mee met deze kromming. Daardoor maakt een goede vibrator dat hij net als een echte penis flexibel genoeg is om mee te buigen. Deze voelt erg koud, hard en oncomfortabel aan.
Uittesten maar! Met mijn gebruikelijke Easyglide waterbased glijmiddel en een handdoek maakte ik het mezelf gemakkelijk en begon ik aan deze geweldige taak, het leukste van sextoy tester zijn! ;)
De vibrator werkt op 2 AA-batterijen en de bediening is heel simpel. Aan de onderkant zit een soort draaiknop, daarmee draai je hem aan en uit. Hij heeft dus niet echt meerdere standjes, ook erg jammer.
De eerste keer vond ik meteen oncomfortabel en de paar keren dat ik hem daarna nog een kans wilde geven vond ik het ook niks. Het voelde voor mij totaal niet lekker. Ik ben ondertussen heel wat betere vibrators gewend en daarbij valt deze in het niet. Vooral het punt dat hij hard en koud is vind ik vreselijk. Ook kon ik met deze vibrator niet klaarkomen. Voor een vaginaal orgasme heb ik hardere trillingen nodig, voor een clitoraal orgasme een zachtere buitenkant en voor een gecombineerd orgasme constante trillingen zowel van binnen als op mijn clitoris en dat kan natuurlijk niet bij een staafvibrator… het is natuurlijk geen rabbit.
Ook schoonmaken is bij deze vibrator opletten. Hij is namelijk niet waterdicht. Haal dus ALTIJD eerst de batterijen eruit voordat je hem schoonmaakt en zorg dat er geen water in het batterijen vak terecht komt. Het beste is wat toycleaner erop sprayen en daarna met een vochtig washandje of ander doekje deze verwijderen.
Al met al zijn de pluspunten eigenlijk alleen de prijs en het uiterlijk. De prijs maakt het een perfecte vibrator voor beginners die er net instappen en nog niets anders hebben geprobeerd. Verder ziet de vibrator er mooi uit met zijn zilveren spiegel kleur. Stoer en geil!

Maar als je dus al gevorderd bent met seksspeeltjes zou ik deze absoluut niet aanraden. Ik heb me onwijs geïrriteerd aan de batterijen, de sterkte van de trillingen, het materiaal, de vorm etc. Ik zou dan toch liever wat meer uitgeven aan een seksspeeltje maar er zijn ook zeker betere speeltjes voor deze prijs op de markt!
Waarom dan toch 5 punten van de 10? Omdat hij voor de prijs wel genoeg doet en dus zeker voor beginners een goede instap kan betekenen. Maar ik persoonlijk zal hem er helaas niet snel meer bij pakken…
Je koopt de Dorcel Silver Star hier –>