De Zumio… Als er een speeltje is waar ik extreem veel lovende berichten over heb gelezen (naast de Womanizer uiteraard) is het wel de Zumio Spirotip “Vibrator”. Ik zeg vibrator tussen haakjes, omdat de Zumio’s niet vibreren, maar oscilleren, wat betekend dat ze heel snel rondjes draaien! Een speeltje dat dus echt revolutionair is op de markt tussen alle vibrerende speeltjes. En revolutionaire speeltjes die interesseren mij wel! Ik was dan ook benieuwd of ik net zo enthousiast zou zijn als alle andere testers over de hele wereld. Gelukkig wilde Euphoria mij een exemplaar van de nieuwste Zumio, de Zumio E (ze hebben ook een X – de originele Zumio en de S – een zachtere Zumio), toesturen om uitgebreid voor jullie te reviewen. Het is dus tijd voor een Zumio E review!

Je kent Candy misschien al van haar eerdere reviews. Zo heeft ze bijvoorbeeld een review geschreven over de Fun Factory Miss Bi en Pjur Toy Lube.

Wat zit er in de doos?

Verpakking voorkant
V

Euphoria stuurt jouw bestelling altijd op in een blanco doos met een anonieme afzender. Er staat nergens erotiek of SEKS af te lezen, wat erg fijn is als je houd van wat privacy. Ook fijn in het geval dat je nog thuis of met huisgenoten woont. Of in het geval dat het pakketje bij de buren afgeleverd moet worden!

De verpakking van de Zumio E zelf is erg mooi. Stijlvol en strak, wit met holografische designs erop. Op de verpakking staat een duidelijke uitleg over wat het product doet en hoe het werkt. Altijd fijn als je niet eerst een gebruiksaanwijzing hoeft te lezen, maar meteen aan de slag kan met je speeltje. En dat kan je, want in tegenstelling tot veel andere seksspeeltjes, is de Zumio E van tevoren al een beetje opgeladen. Je kunt hem dus meteen uitproberen zodra je hem in huis hebt! In de doos zitten de Zumio E met beschermdop (zodat je hem makkelijk kan opbergen en/of meenemen), het opladerbakje met usb kabel en de gebruiksaanwijzing.

Verschil tussen de Zumio X, S en E

Zumio E met dop

De Zumio E is gemaakt van een mix van ABS plastic, siliconen en metaal. De body waar je de Zumio E vasthoud is voor de onderste helft van ABS plastic gemaakt en voor de bovenste helft van siliconen, wat erg fijn vasthoud en een goede grip geeft. Gebruik hierdoor wel altijd een glijmiddel op waterbasis, want het siliconen stuk kan poreus worden door gebruik van glijmiddel op siliconen basis!

Het staafje dat beweegt is gebogen en van metaal gemaakt. Daarin is de Zumio E uniek, want de voorgaande 2 Zumio’s hadden een flexibel, recht staafje gemaakt van plastic. Ook is er een verschil tussen de Zumio X/S en de Zumio E wat betreft het puntje. De Zumio X/S hebben een rond bolletje als puntje (waarbij de S een extra siliconen laagje daaromheen heeft zitten voor extra zachtheid), terwijl de nieuwste Zumio E een druppelvormig/platter puntje heeft. Hierdoor voelt de E (volgens Zumio) altijd anders, afhankelijk van hoe je hem vasthoud, terwijl de X en de S door hun ronde vorm altijd overal hetzelfde aanvoelen!

De Zumio E beweegt anders

Close-up bewegend topje

Nog een verschil tussen de Zumio E en de Zumio X/S is dat de X en de S rondjes draaien, en de E ellipsen. Dit zijn meer ovaaltjes dan rondjes (hiernaast zie je een foto die ik heb gemaakt met een lange sluitertijd, zodat je een beetje kan zien dat hij heen en weer beweegt, dit zie je door de grijze waas die om de punt heen hangt). 

Of dit ook echt anders voelt kan ik niet zeggen, omdat de Zumio E mijn eerste Zumio is, maar Zumio adverteert hier enorm mee dus ik vond het het wel even waard om het ook in deze Zumio E review te vermelden. Wat ook fijn is om te weten: de Zumio E is volledig waterproof! Dus hij is heel makkelijk schoon te maken EN mee te nemen in bad of onder de douche, mocht jij een grote fan zijn van masturberen op deze manier.

Wat kan de Zumio E?

Zumio E oplader 2

Dit doe je door middel van de Zumio E in het witte bakje te plaatsen en deze doormiddel van een USB kabeltje in een adapter en stopcontact of pc te steken. Deze manier van opladen ziet er precies hetzelfde uit als het opladen van een elektrische tandenborstel, en dat vind ik pluspunten waard, want dit zorgt ervoor dat de Zumio E een heel discreet uiterlijk heeft als je bijvoorbeeld op reis bent en hem op je nachtkastje laat staan. Het staat ook gewoon heel chique!

De Zumio E heeft 3 knoppen (harder, zachter en aan/uit) die verwerkt zitten onder het siliconen. Dit vind ik niet zo handig, omdat je tijdens het masturberen niet goed kan voelen waar ze zitten, en daardoor druk je dus soms perongelijk op de uit knop, wat heel frustrerend kan zijn als je er net lekker in zit. De Zumio E heeft 8 steady standjes, dus 8 standen die de Zumio E steeds harder laten bewegen. Geen patronen dus, wat ik ook niet zo erg vind aangezien de Zumio E al genoeg beweging heeft van zichzelf dankzij het oscilleren.

Close-up bediening

Testen maar!

Ik was echt een beetje zenuwachtig van tevoren, omdat mijn verwachtingen zo hoog gespannen waren door alle verhalen van anderen. En ja hoor: de Zumio E is een toppertje! Binnen 1 a 2 minuten zat ik op mijn hoogtepunt, iets wat ik nog nooit eerder heb meegemaakt. De sensatie van het ronddraaien van de Zumio E voelt echt anders dan normale vibraties.

Anders dan een normale vibrator

Hoe anders kan ik niet precies uitleggen. Het is een apart gevoel, alsof er iets zoemt tussen je benen, zoals hele snelle kleine mini klapjes ofzoiets. Het is een heftige, pin point stimulatie, waar je absoluut van moet houden en waar niet iedereen fan van is. Recht op je clitoris is ook niet echt prettig, maar er vlak naast of er net boven… wauw! Het voelde soms alsof er een soort koude elektriciteit van mijn clitoris door mijn hele lijf ging, zo bizar. Wel kon ik hiermee door blijven gaan en zo orgasme na orgasme creeëren, mijn clitoris raakte geen moment over gestimuleerd en ik hoefde tussen de orgasmes door nooit langer dan een minuutje te wachten voordat mijn clitoris er weer tegenaan kon.

Hoe voelt een orgasme met de Zumio E?

Close-up topje 2

Wel vind ik de orgasmes van de Zumio E minder “bevredigend”. Als ik mijzelf normaal gesproken vinger, zonder hulpmiddelen, dan voel ik echt dat opbouwende gevoel. Ik voel dat mijn lijf steeds meer opgewonden raakt, dat mijn clitoris opzwelt, dat ik nat wordt, en vervolgens krijg ik echt dat “ja… ja… ja… JAAAAAAAA” explosieve gevoel, inclusief trillend lijf. Dat voelt echt enorm “bevredigend”. Hierna kan ik echter niet door voor een 2e orgasme en is het klaar voor die dag.

Super snel!

Met de Zumio E gaat het super snel en is het meer een “oh lekker! ja… ja… WOOOOW… oh dat was het al!”. Dat klinkt misschien negatief maar dat is het niet, want ik was daarna wel meteen in een staat van blijheid. Ik kon nog amper op mijn benen staan, en smacht nu alweer naar mijn volgende avontuurtje met mijn Zumio E. Het is gewoon een ander soort gevoel, waardoor je de Zumio E er waarschijnlijk vooral bij pakt in andere situaties dan een normale vibrator.

Heb je echt goede, langdurige me-time nodig met een uitermate bevredigend einde? Dan gebruik je gewoon je vingers, of een andere vibrator die je er meer voor laat werken en je vervolgens een explosiever orgasme geeft. Ben je NU geil of wil je graag snel een staat van blijheid? Dan pak je de Zumio E erbij en ben je binnen 1 a 2 minuten op hoogtepunt na hoogtepunt na hoogtepunt! Beide situaties wisselen zich bij mij vaak af, dus ik kan beiden goed gebruiken.

Fluisterstil

Zumio E met chapstick vergelijking

Ik was ook enorm verrast door het feit dat de Zumio E echt amper geluid maakt. Je hoort een zacht soort gezoem, alsof er een vlieg voorbij vliegt, maar verder niks. Ik denk dat dit het stilste seksspeeltje is dat ik in mijn bezit heb! Super fijn dus als je huisgenoten hebt of als je afgeleid raakt door irritante harde geluiden van sommige seksspeeltjes. Ik wou dat alle speeltjes zo fluisterstil waren. Dat zou zoveel schelen om mijzelf in de juiste stemming te krijgen en te houden!

Conclusie

Eerlijk is eerlijk, hoewel ik de orgasmes van de Zumio E misschien niet altijd even bevredigend vindt, als ik alleen al denk aan de Zumio E wordt ik gewoon meteen geil. Zo bizar wat een magisch effect zo’n “simpel” seksspeeltje kan hebben! De Zumio E verdient wat mij betreft gewoon een dikke 10, want ALLES is goed aan dit ding. Hij zit mooi verpakt, ziet er mooi uit, heeft een fijne beschermdop en is oplaadbaar. De Zumio E is van veilige materialen gemaakt, is waterproof en ligt lekker in de hand. Hij heeft een revolutionaire techniek, geeft mega snelle en goede orgasmes en is ook nog eens fluisterstil. Het enige nadeel vind ik de knopjes, maar dat valt echt in het niet bij wat de Zumio E allemaal WEL goed doet. Ook ik ben dus om, en verliefd op de Zumio!

De Zumio Spirotip E koop je hier voor €119,90

Wil je na deze Zumio E review nog meer reviews lezen? Hier vind je alle reviews van Candy.

Zumio E in open doos