Een Sound als in een liedje? Nee, dat zeker niet. Sounding is het inbrengen van een metalen of siliconen staaf in de urinebuis. De sound, of ook wel dilator genoemd, wordt de plasbuis ingeschoven voor stimulatie. Sommige mensen genieten van het gevoel dat de sound geeft. Het kan door mannen en vrouwen gebruikt worden, echter zijn de meeste sounds ontworpen voor de penis. In de penis zitten veel zenuwen dus dat maakt sounding intens.

Silicone Sound - Beginners Set 2-delig

Hygiëne is belangrijk

Zoals ik net al beschreef gaat de Sound/Dilator de urinebuis in. Dit gebied is extra gevoelig voor ontstekingen en andere ongemakken dus is het van belang om zorgvuldig te werk te gaan. Allereerst is hygiëne in deze zeer belangrijk. Zorg dat je de sound extra goed schoonmaakt, zowel voor als na het gebruik. Was ook je handen en trek steriele handschoenen aan. Voor het schoonmaken kan warm water en antibacteriële zeep gebruikt worden. Je kunt de sound eventueel ook reinigen met alcohol.

Gebruik steriel glijmiddel

Gebruik de sound altijd met een steriel glijmiddel. K-Y is een steriel glijmiddel maar als de tube open geweest is dan is hij niet meer steriel. Ook zijn er wel spuiten (zonder naald) met steriel glijmiddel verkrijgbaar die genoeg inhoud voor 1 keer gebruik bevatten. Als je voor de laatste optie kiest, let er dan wel op dat het geen verdovende werking heeft. Als het gebied verdoofd is dan voel je de pijn niet en kun je veel schade aanrichten aan de urinebuis.

Hoe gebruik je de sound?

Ga bij het inbrengen zeer rustig te werk en forceer niet. Als de sound er niet makkelijk in glijdt moet je stoppen en het een andere keer nog eens proberen. Als het wel lukt dan kun je ervoor kiezen om hem zacht heen en weer te bewegen of rondjes te draaien. Sommige mannen vinden het ook lekker om de penis af te trekken terwijl de sound in de urinebuis zit.

Silicone Sound - Beginners Set 2-delig

Welke sound/dilator kan ik het beste gebruiken?

Als je een beginner bent dan is het advies om een staaf te gebruiken die niet te dik is maar ook zeker niet te dun. Te dikke of te dunne staven kunnen eerder voor beschadigingen aan de urinebuis zorgen dus die formaten zeker niet gebruiken als je onervaren bent. Een goede set om mee te beginnen zijn de Siliconen Sounds van Ouch! Voor de meer ervaren gebruiker hebben wij mooie sets van RVS. De RVS Hegar Sounding set bevat ook wel wat dunnere sounds zodat je ook hiermee op kunt bouwen in dikte van de sound. Bij sounding staan hygiëne en voorzichtigheid voorop, hou hier extra rekening mee als je eraan begint!

8-delige Stainless Steel Hegar Sounding Set 5-12 mm in mooie etui