Er zijn zoveel soorten en maten cockringen dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. En als je dan eenmaal een keuze hebt gemaakt, staat er ook nog bij: 45 mm, 50 mm, 55 mm. Welke maat moet je dan hebben? En hoe ga je kiezen tussen alle soorten en maten? In deze blog helpen we je op weg. Welke soorten penisringen zijn er en hoe weet je dan welke maat cockring je moet hebben?

Soorten cockringen

Als eerste is het slim om na te denken welke soort cockring je wil. De naam ´penisring´ wil namelijk niet altijd zeggen dat de ring alleen om je penis moet. Er zijn meerdere varianten en de soort die alleen om je penis gaat, komt inderdaad veel voor. De variant voor om je penis én ballen is ook heel populair. Die zijn dan ook een stukje groter, houd daar rekening mee als je een cockring wil kopen. Zie je een cockring en denk je bij het formaat ´Zo´n grote penis heb ik niet!´ dan is ie waarschijnlijk voor om je hele zaakje.

Het is aan jou of je een cockring voor alleen je penis wil of voor om je penis en ballen. Dit is een persoonlijke keuze, sommige mannen vinden het één lekkerder aanvoelen dan het ander. Probeer het eens uit en ervaar welke soort jij het prettigst vindt zitten. Er zijn daarnaast ook andere soorten, bijvoorbeeld een vibrerende penisring of een cockring met buttplug, maar dat zijn allemaal varianten op de twee soorten hierboven. Ook zijn er ´ballstretchers´ die alleen om je ballen gaan.

Materialen

Nu heb je vast een soort cockring in je hoofd die jij eens wil uitproberen, maar naast de verschillende soorten komen cockringen ook nog in verschillende materialen. Het meest flexibel zijn ringen van zachte materialen zoals TPR en TPE. Die zijn heel rekbaar en kun je zowel als ring om je penis dragen als om je hele zaakje. Ze komen daarom vaak in één maat omdat ze eigenlijk altijd passen, hoe groot je ook geschapen bent. TPR en TPE is helaas wel poreus en wat fragieler, ze gaan wat sneller stuk dan solide ringen of ringen gemaakt van siliconen. Ze zijn wel het goedkoopst van alle opties, dus leuk om eens uit te proberen.

Iets steviger zijn penisringen van siliconen. Siliconen voelt nog wel zacht aan en is een beetje buigbaar, maar niet zo ver uit te rekken als de variant van TPR/TPE. Siliconen gaat niet snel stuk en blijft heel lang goed. Demomodellen van siliconen dildo´s in de winkel hebben we inmiddels al meer dan 7 jaar in de winkel staan en die zien er nog steeds uit als nieuw. Wil je een goede ring om langer te dragen, kies dan voor siliconen.

De hardste ringen zijn gemaakt van RVS/metaal of hard plastic. De meeste harde ringen zijn geschikt om langer te dragen, in tegenstelling tot flexibele rekbare ringen. We raden aan om normale rekbare cockringen maximaal een half uur te dragen (of totdat het oncomfortabel gaat aanvoelen natuurlijk), maar metalen of hard plastic ringen kun je veel langer dragen. Dat komt omdat wanneer je erectie afzwakt er weer nieuw bloed je penis in kan stromen. Bij een rekbare ring is dat niet zo, door de elasticiteit blijft die altijd ´op spanning´ en kan er niet zoveel vers bloed in. Daarom wil je een rekbare ring maximaal een half uur dragen en kan je een harde ring wat langer om houden.

Je penis opmeten

Laten we het niet moeilijker maken dan het is, de beste manier om de juiste maat cockring te kiezen is het opmeten van je penis. Meet met een touwtje of meetlint de omtrek van je penis wanneer deze stijf is. De lengte maakt voor het kopen van een cockring niet uit. Het touwtje mag best een beetje strak zitten, probeer hem net zo strak te meten als je de cockring wil hebben. Zoek je een cockring voor je penis én ballen, dan meet je natuurlijk je hele zaakje op.

Vervolgens deel je dit getal door 3,14 (pi) en kom je uit op de maat cockring die je moet hebben.

Bijvoorbeeld:

Je meet de omtrek van je penis, deze is 11 cm. Je deelt 11 door 3,14, dat is ongeveer 3,5 cm. Nu kun je dus op zoek naar een cockring met een doorsnede van 3,5 cm. Wil je hem wat strakker of is het een hele flexibele ring, neem hem dan een beetje kleiner.

Meet je je hele zaakje, dan meet je bijvoorbeeld 15 cm. Deel 15 door 3,14, dat is ongeveer 4,8 cm (48 mm). Je kunt op zoek naar een ring van 47,5 mm. Houd je van strak, neem dan bijvoorbeeld 45, of kies voor een van 50 mm als je hem wat losser wil.

De maat inschatten

Moet je per se je penis opmeten om een goede cockring te kunnen kiezen? Nee, je kunt ook een heel eind komen met het schatten van een maat, zeker bij ringen die om je penis en ballen gaan. Je weet namelijk vaak wel hoe groot je geschapen bent. Heb je een wat kleinere penis (en ballen), kies dan voor een ring van 45 mm of (nog kleiner) 40 mm. Is je penis juist wat groter, ga dan voor 55 mm. De gemiddelde maat cockring in Nederland is ongeveer 50 mm. Bij sommige merken zijn er ook tussenmaten, bijvoorbeeld 47,5 mm of 52,5 mm.

Ben je bang voor een miskoop? Dat kan natuurlijk altijd gebeuren, maar maak je geen zorgen, vaak hebben mannen die bij ons in de winkel komen ook penisringen in meerdere maten. Soms heb je namelijk zin in een wat strakker of losser gevoel. Ook heeft hoe hard en opgewonden je bent invloed op de maat. Dat kan ervoor zorgen dat een maatje groter wat fijner zit.

Conclusie

Welke maat cockring je moet kiezen kan lastig zijn, maar we hebben je met deze blogpost hopelijk een beetje op weg geholpen. Je weet nu meer over de verschillende vormen cockringen en welke materialen er zijn. Je kunt de maat opmeten met een touwtje, maar ook schatten. Kom je er echt niet uit? Dan helpen we je graag verder via de mail of kom gezellig langs in de winkel.