Waarschijnlijk heb je wel eens van bondage gehoord, gezien of gelezen. Het lijkt je leuk en spannend maar ook een gedoe. Want hoe begin je hier mee. Wat heb je nodig en is het wel veilig? In dit blog ga ik het hebben over bondage voor beginners. Zodat je na het lezen met een veilig en vertrouwd gevoel samen met je partner de eerste stapjes kunt zetten in de spannende wereld van bondage.

Wat is bondage

Furry CuffsDe B in BDSM staat voor Bondage, het is hier dus een onderdeel van. Bondage is een spel waarbij je de vrijheid beperkt van jouw partner. Het meest voor de hand liggende om iemands vrijheid te beperken is natuurlijk door iemand vast te binden. Maar wanneer je iemand blinddoekt doe je al aan bondage: je neemt de vrijheid van het zicht van jouw partner weg. Ook wanneer je partner een ballgag draagt valt dit onder bondage. Met een ballgag in je mond kun je namelijk niet meer praten en valt dus ook onder vrijheid beperking.

Verschillende rollen

Bij bondage zijn er verschillende rollen. Je hebt een Dom en de Sub. De Dom is de dominante, degene die bepaalt wat er gaat gebeuren. De Sub is de onderdanige, degene die alles ondergaat en in het geval van bondage dus degene die wordt vastgebonden. Wanneer je wil beginnen met bondage spreek je natuurlijk met je partner af wie de sub is en wie de dom. Zijn jullie er niet helemaal over uit? Naast een Dom of en Sub zijn is er ook nog een wissel-rol die de ‘Switch’ wordt genoemd. Dit persoon is dus de ene keer onderdanig en de andere keer dominant.

Vertrouwen en veiligheid

Het aller-aller-aller belangrijkste aan een bondage spel is het vertrouwen van je partner. Wanneer je ligt vastgebonden op bed kun je niets meer. Je partner kan dus alles doen met jou wat hij/zij wil. Je moet je partner dus geheel vertrouwen met jouw lichaam en jouw grenzen.

Voor jullie beginnen met spelen is het daarom ook belangrijk om afspreken te maken. Geef van tevoren bij elkaar aan wat wel mag en wat absoluut niet. Wees duidelijk in het aangeven van je grenzen, maar bewaak ook die van de ander erg goed. Blijf ook tijdens het spel toestemming vragen en geven. Alleen omdat iets een keer goed is wil niet zeggen dat het de volgende keer ook zo zal zijn.

Nog veel meer tips lees je in het blog ‘Zo hou je BDSM veilig’. Hierin legt Fardau bijvoorbeeld het gebruik van safewords en over het veilig gebruik van de attributen.

Wat is er nodig voor bondage voor beginners

Ik weet zeker dat je het een en ander al in huis hebt. Er ligt vast wel ergens een sjaaltje dat je kunt gebruiken om de polsen van je partner aan elkaar vast te binden. Geen sjaaltje? Geen nood, gebruik gewoon een theedoek. Een pantykousje kan ook prima dienst doen als gag.

Heb je liever échte bondage spullen? Daar kunnen we je uiteraard aan helpen bij Euphoria!Plush Leren Handboeien

Handboeien

Hand (en enkel) boeien horen thuis in elke bondage speelgoed kist. Ze zijn er in verschillende soorten, maten en prijzen te verkrijgen.

Deze handboeien zijn ideaal voor beginners. Ze zijn gevoerd met zachte stof, waardoor ze zacht zijn voor je polsen en dus niet in de huid snijden. Ze gaan makkelijk open en dicht waardoor je niet een hele tijd loopt te prutsen om je partner vast te binden. De boeien zitten aan elkaar vast door middel van musketonhaken. Hierdoor kun je ze ook los gebruiken en ze Under The Bed Restraintsbijvoorbeeld aan de spijlen van je bed vast binden.

Heb je geen spijlen aan je bed? Wees niet getreurd. Daar zijn Under The Bed Restraints ideaal voor. Je schuift ze onder je matras en haalt ze tevoorschijn wanneer je je partner aan het bed vast wil binden. Doordat ze in grootte zijn te verstellen passen ze onder elk matras en kun je je partner zo strak vast binden als je wilt. Eenmaal klaar met spelen schuif je ze weer terug onder het bed en niemand die ziet dat jouw bed eigenlijk een bondage speelplek is.

 

Zelf hebben mijn man en ik al jaren restraints onder mijn matras liggen. Een aantal jaren geleden hebben we onze slaapkamer verbouwd. Hierbij hadden we de hulp ingeschakeld van mijn ouders. We waren alleen even vergeten dat de restraints nog op de grond lagen, met hand en enkelboeien eraan vast. Mijn vader struikelde hier bijna over waarop mijn moeder zei: “Denk om die kabels op de grond”. Gelukkig hadden ze niet door wat het eigenlijk was, maar ik vond het vrij ongemakkelijk. Sindsdien noemen wij onze under the bed restraints ‘de kabels’

Tape

Bondagetape is perfect voor beginners. Bondagetape werkt snel en makkelijk. Je rolt zo een stuk om de polsen of benen van je partner en hij/zij gaat nergens meer naartoe. De tape plakt alleen aan elkaar en niet aan je huid. Je hoeft dus niet bang te zijn om huid en haar mee te trekken wanneer je de tape verwijdert.

Bondage tape is er in 3 verschillende breedtes. Met de smalste rol bind je makkelijk de polsen aan elkaar vast. De middelste rol biedt al meer mogelijkheden, je kunt bijvoorbeeld de armen van je Sub prima vasttapen aan het bovenlichaam. De breedste rol is maar liefst 30 centimeter breed waardoor je je hele Sub in kunt wikkelen waardoor hij/zij écht geen kant meer op kan.

Let er wel op dat je de tape niet over iemands gezicht heen rolt. Het wordt er niet gezelliger op wanneer je Sub niet meer ademt.

Bondagetape 20 meter - 5,0 cm breedBody Bondage Tape - 30 cm breed

Meer bondage voor beginners!Satin love Mask

Naast spulletjes om elkaar mee vast te binden is het ook een hele ervaring om het zicht van je partner te ontnemen. Dit doe je met een sjaaltje of met een oogmasker. De meest eenvoudige oogmaskertjes zijn zacht en zitten achter het hoofd vast met een elastische band. Werkt makkelijk maar zeker effectief.

Vind je dat je Sub te veel praat? Snoer je subje dan de mond met een gag. Een beginners vriendelijke gag is er eentje met een kleinere bal die voorzien is van gaatjes. Een kleine bal is minder belastend voor je kaken. De gaatjes in de bal zorgen ervoor dat je door je mond kunt blijven ademen.

Dit is te veel keuze..

Last van keuze stress na het zien en lezen van al deze verschillende soorten attributen? Ook daar hebben we aan gedacht. We verkopen namelijk verschillende complete sets, zodat jij niet hoeft te kiezen. Hierdoor heb je in één keer een mooi start pakket in huis en kan het experimenteren beginnen!

Bondagekit voor Beginners