Geschiedenis van Fetisjdag

De Internationale Fetisjdag is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk. Het begon op 21 januari 2008 als National Fetish Day. Als een verzet tegen de Britse wet die het bezit van extreme pornografie strafbaar stelt. Vooral omdat het daardoor illegaal was om afbeeldingen te bezitten waarop volwassenen met instemming te zien zijn die deelnemen aan legale seksuele handelingen.

Het jaar daarop werd de eerste Internationale Fetisjdag gehouden op de derde vrijdag van het jaar. De kleur van Internationale Fetisjdag is paars. Daarom dragen we tenminste één paars kledingstuk om te laten zien dat het oké is om een fetisj te hebben en dat het prima is om daar van te genieten.

Definitie fetisj

Bondage Sjaal - Blinddoek

Een fetisj is niet hetzelfde als BDSM. Het kan daar wel een onderdeel van zijn. De definitie van seksueel fetisjisme is: Een seksuele voorkeur waarbij seksuele opwinding wordt beleefd aan een voorwerp of niet-genitaal lichaamsdeel. Billen zijn bijvoorbeeld niet-genitaal. Dat betekent dat iedereen die opgewonden wordt van een lekker kontje een fetisj heeft! Maar niet alleen kontjes zijn populair, ook blinddoeken en handboeien zijn voor veel mensen opwindend.

Is dat nou nodig zo een fetisjdag?

Ja, dat is echt nodig. Het is bedoeld om mensen aan te moedigen opener te zijn over hun seksualiteit. Heel veel mensen hebben een fetisj.
Fetisjisme wordt net als transvestisme en exhibitionisme genoemd in de DSM (Diagnostic and Statistic manual of Mental Disorders). Dit is een boek waarin de criteria voor mentale ziektes in staan. Dus veel mensen zijn opgevoed met het idee dat je een geestelijke stoornis hebt als je je met deze zaken bezig houdt. Daarom houden veel mensen hun fetisj privé. Wat natuurlijk prima is. Zolang je maar niet denkt dat er iets mis met je is als je helemaal opgewonden wordt van bijvoorbeeld een paar mooie voeten of laarzen!

Consent

Zwart kunstleren handboeien

Het is natuurlijk wel belangrijk om de basis voor seksuele activiteit in de gaten te houden. Dit zijn consent, hygiëne en bescherming. Dus seksuele activiteit tussen volwassenen die geïnformeerde toestemming geven, met respect en mededogen voor de andere betrokken persoon of personen. Hygiëne is belangrijk om infecties te voorkomen maar betekent natuurlijk niet dat je geen “vieze” spelletjes kunt doen. Gebruik bescherming om seksueel overdraagbare ziektes te voorkomen.

Vragen?

Gelukkig zijn er ook genoeg mensen, zoals wij bij Euphoria, die weten dat er niets mis met je is als je een fetisj hebt. Wij zijn heel open over onze eigen seksualiteit en vinden het belangrijk om aandacht te besteden aan de internationale fetisjdag. Als je vragen hebt over seksualiteit of op zoek bent naar bepaalde fetisj voorwerpen kun je bij ons terecht.

Dus als je je nog nooit op je gemak hebt gevoeld met je fetisj, is vandaag misschien de juiste dag om dit te veranderen. Het is een goede dag om je gezonde seksualiteit te vieren!

Lees/Luister ook:
Blinddoek populaire fetish in Friese slaapkamers. Het radio interview door Omroep Friesland op Internationale Fetisjdag 2020.

https://blog.euphoria-erotiek.nl/advies/wilde-valentijns-verhalen/