Bijna iedereen die in onze winkel langs de zwepen en floggers loopt zit er even aan. Sommigen laten de leren strengen even door een hand glijden. Anderen pakken een zweep om hun gezelschap er lekker mee te meppen. Bijna niemand loopt er zo maar langs. Hoe komt dat toch? Kunnen we genieten van pijn?

Wat maakt het aantrekkelijk?Rimba Leren Zweep 12 strengen - 90 cm

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar pijnspel. Misschien lijkt het jou spannend om iemand pijn te doen of juist pijn gedaan te worden, maar heb je geen idee waarom. Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen pijnspel fijn vinden. De elementen die het aantrekkelijk maken zijn macht, vertrouwen en liefde.

Macht: De macht over iemand hebben kan opwindend zijn. Het brengt een stuk verantwoordelijkheid met zich mee wat het nog intenser maakt. Je bent compleet verantwoordelijk voor het welzijn en genot van de ander. Daar tegenover staat dat het uit handen geven van de touwtjes ook heel fijn kan zijn. Je hebt geen verantwoordelijkheid en hoeft niets anders te doen dan genieten.

Vertrouwen: Om je pijn te laten doen door iemand anders is veel vertrouwen nodig. De ander moet niet over je grenzen heen gaan. Je stelt je lichaam tot beschikking van de ander en die moet daar respectvol mee om gaan. Voor degene die de pijn toe brengt, is het een manier om te tonen dat het vertrouwen terecht is.

Liefde: Samen deelnemen aan pijnspel kan een ultieme liefdesdaad zijn. Je zet je helemaal in om de ander te laten genieten en dat geldt voor beide kanten. Dit kan je dichter bij elkaar brengen en je relatie hechter maken.

Hoe begin je?Kietelveertje

Begin eenvoudig en let goed op de reactie van je partner. Je kunt in eerste instantie je handen gebruiken. Streel, kietel, duw, por of knijp eens voorzichtig. Wat krijg je voor reactie? Gilletjes, giechels, gekreun of reageert je partner angstig of boos. Als je niet precies weet wat de reactie van je partner is vraag het dan. Je kunt het gewoon vragen maar ook op een plagerige manier. ‘Dat vind je wel lekker hè, stiekemerd.’ Gebruik deze ontdekkingstocht om er achter te komen welke plekjes het gevoeligst zijn en wat de verschillende reacties zoals terugdeinzen, zweten, draaien, blozen, kreunen, adem inhouden en piepen betekenen.

Als jij degene bent die gepijnigd wordt is het handig om zo duidelijk mogelijk te laten merken of je iets fijn vindt of juist niet. Die reacties kan je partner als gids gebruiken. Zo kun je de ander uitnodigen om op de juiste manier verder te gaan. Niet alle vervelende dingen hoeven vermeden te worden want dit kan ook plezierig vervelend zijn. Spreek het spel na afloop samen door. Wat wil je erin houden, wat niet en wat zou je nog meer willen proberen.

Experimenteer verderBondage Sjaal - Blinddoek

Als jullie genieten van het experimenteren met pijn is het tijd om een stap verder te gaan. Kras eens met je nagels over de huid van je partner, knijp eens wat harder of gebruik je tanden om te bijten. Sla eens met je vlakke hand op de rug of billen.

Door een blinddoek te gebruiken worden de aanrakingen onvoorspelbaar en nog spannender. Als iemand erg beweeglijk is, kun je ook voor bondage kiezen. Dan is er geen ontsnappen aan de pijn meer mogelijk. Met bondage kun je ook ongemak creëren door iemand in een ongemakkelijke houding vast te zetten.

Door de pijn af te wisselen met strelen of kietelen maak je het onvoorspelbaar. Je kunt de pijn ook voorspelbaar maken door het aan te kondigen. ‘Je krijgt nu 6 slagen met de zweep.’ Geef gerust je partner de opdracht om hardop mee te tellen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Geniet jij echt van pijn?

Een beetje teasen met pijn kan een hele lekkere aanvulling zijn op je seksleven. Het is ook prima als het daar bij blijft. Maar wat als blijkt dat je echt kan genieten van pijn. Dan is het belangrijk om eerst met je partner te overleggen of die zich daar ook in kan vinden. Als dat het geval is dan wordt het tijd om je eens goed te gaan verdiepen in bdsm en het bijbehorende speelgoed aan te schaffen.