Jouw eerste keer BDSM. Waar te beginnen?

Een keer BDSM proberen dat lijkt je wel wat. Jij wil wel vastgebonden en geblinddoekt worden. Billenkoek krijgen van je partner of onder handen genomen worden met een zweepje. In deze blogpost lees je waar je allemaal aan moet denken als je gaat beginnen met BDSM. De eerste stappen om je op weg te helpen. Communicatie is een van de belangrijkste onderwerpen. Naast dat het natuurlijk heel spannend en geil is, wil je het ook veilig doen. Bespreek samen met je partner wat je wil uitproberen en wat je grenzen zijn. Ben je er klaar voor? Spreek een stopwoord af, pak je BDSM-toys erbij en geniet ervan!

Je partner

Als je deze blogpost hebt aangeklikt ben je vast al eens met BDSM in aanraking gekomen. Of dat nou door een pornofilmpje, je partner of een bezoek aan Euphoria was, het heeft in ieder geval je interesse gewekt. Een goede volgende stap is je interesse bespreken met je partner of degene met wie je BDSM wil gaan proberen. Je hoopt natuurlijk dat die het ook leuk vindt om jou te domineren of juist gedomineerd te worden door jou. Belangrijk om te bespreken voordat je gaat beginnen, er pas achter komen wanneer je je partner hebt vastgebonden is niet zo´n strak plan.

Je wensen en grenzen

Daarna kun je, alleen of samen, bedenken wat je dan zou willen doen op BDSM-gebied. Onderwerpen als pijn, dominantie, onderdanigheid en vastbinden zijn bekende onderwerpen binnen de BDSM. Bedenk eens wat jij leuk zou vinden om te proberen. Alles is goed, het gaat erom wat jij fijn vindt! Wil je een uitgebreide uitleg over BDSM en alles wat erbij komt kijken? Alles over BDSM lees je in deze blogpost van Hennie. Onthoud dat ieder persoon anders is en niet iedereen hetzelfde lekker vind. Dat hoeft ook niet.

Als jij liever niet gespankt wordt of van pijn houdt, is dat oké. Dan spreekt een van de andere onderdelen zoals dominantie, onderdanigheid of discipline jou misschien meer aan. Het kan natuurlijk ook andersom. Als je liever zelf de controle houdt, maar wel kickt op pijn of met een zweepje of paddle onder handen genomen wil worden door je partner dan is dat ook prima. BDSM is geen ´one size fits all´, je kunt lekker doen wat bij jou past.

Het is belangrijk om dit te bespreken met je partner en aan te geven wat jou lekker lijkt en wat je partner lekker lijkt. Zo ga je niet over de grenzen van de ander heen. Praat dus over je wensen en grenzen. Ben je het eens met wat hij of zij wil proberen? Lijkt dat jou ook leuk? Waar kan je niet op wachten om uit te proberen? En wat zijn echte no-go´s? Zet ze eens allemaal op een rijtje.

BDSM-checklist

Een hulpmiddel wat hierbij kan helpen is een BDSM-checklist. Daar kan je er meerdere van vinden op google. Een BDSM-checklist is een lijst met tientallen handelingen die je op BDSM gebied kan doen. Voorbeelden zijn tepelklemmen gebruiken, een buttplug in het openbaar dragen of geslagen worden met een paddle. Je kunt bij elk onderdeel aangeven of je dat wel of niet zou willen proberen. Handig om in te vullen als je met BDSM wil beginnen, maar voor de eerste keer is het niet per se nodig.

Stopwoorden

Om ervoor te zorgen dat je niet verder gaat dan je grenzen kun je een stopwoord afspreken. Je kunt natuurlijk ´Nee´ of ´Stop´ gebruiken, maar veel mensen spreken juist een ander woord af. Zo kan je tijdens het spel nog een beetje tegenstribbelen. Je kunt een willekeurig woord als stopwoord nemen of het stoplicht-systeem gebruiken. Daarbij gebruik je de woorden groen, oranje en rood. Groen is ga door! Oranje is op het randje, doe een beetje voorzichtig of ga niet verder. Rood is stop nu, dit vind ik echt niet fijn.

Attributen

Je hebt de dingen die je wil proberen op een rijtje gezet, maar misschien heb je daar nog een paar hulpmiddelen voor nodig. Denk aan een blinddoek, zweepje of tepelklemmen. Gelukkig hoeft beginnen met BDSM helemaal niet veel te kosten. Er zijn genoeg huis-, tuin- en keukenattributen die je heel goed kan gebruiken. Een paar voorbeelden:

  • Een riem of pollepel om mee te spanken
  • Een theedoek als blinddoek
  • Wasknijpers als tepelklemmen

Wil je het toch wat professioneler aanpakken en een echte blinddoek, zweep en handboeien aanschaffen? Dan zijn er bij Euphoria ook complete bondagesets verkrijgbaar. Dan ben je in één keer klaar en heb je gelijk een goede starterset in huis.

Je eerste BDSM-sessie

Dan is het eindelijk tijd om te gaan spelen! Hoe dat verloopt en wat je gaat doen moet je namelijk helemaal zelf weten.

Hier zijn wel een paar tips om op te letten.

  • Ga niet te snel. Pak het stapje voor stapje aan.
  • Let goed op de reactie van je partner
  • Laat tijdens het spelen weten of je het fijn vindt of niet.
  • Durf te experimenteren met verschillende handelingen.

Na de seks…

Knuffelen na de seks is eigenlijk altijd fijn, maar na een BDSM-sessie al helemaal. Je kunt je door de heftige dingen die je hebt gedaan namelijk verdrietig of eenzaam voelen. Doe het rustig aan om weer met beide benen op de grond te komen. Dit kun je samen of alleen doen. Smeer de zere billen van je partner in met lekkere crème en knuffel erop los. Neem een lekker warm bad of trek je even terug met een goed boek. Klets met je partner over wat je ervan vond. Misschien heb je wel een tip voor je partner, kan hij of zij dingen beter op een andere manier aanpakken. Of wil jij juist wat harder aangepakt worden. Je kunt ook over alledaagse dingen praten of een warm bad nemen. Zo kun je rustig bijkomen.

Conclusie

Alle tips om te beginnen met BDSM:

  • Bedenk vantevoren wat je wil proberen
  • Praat met je partner over je grenzen
  • Je kunt een BDSM-checklist invullen
  • Gebruik een stopwoord
  • Huis-, tuin- en keukenattributen werken ook prima voor BDSM
  • Geniet ervan!

Bronnen:
https://bdsmenkink.nl