Vroeger in de speeltuin vond ik schommelen en wippen het allerleukste. Sinds mijn kindertijd is er veel veranderd, maar de liefde voor schommelen is gebleven. De gewone schommel heeft wel plaatsgemaakt voor een seksschommel. Op de wipwap zit ik niet meer, maar wippen doe ik alsnog graag. Toen de vraag vanuit mijn collega Desirée kwam wie er een blog wou schrijven over seksschommels was ik dan natuurlijk ook meteen enthousiast!

Om jullie ook enthousiast te maken voor dit fantastische speeltoestel lees je in dit blog wat een sekschommel is. Maar ook waarom het eigenlijk zo leuk is en wat voor acrobatische standjes je ermee kunt uitvoeren. Ook komen er verschillende soorten schommels aan bod. En (niet geheel onbelangrijk) leg ik uit hoe je zo’n ding eigenlijk ophangt.

Wat is een seksschommel?

Heb je het voorwoord gelezen, maar eigenlijk geen flauw idee wat een seksschommel is? Laten we dat eerst maar eens ophelderen. Een seksschommel is (net als vroeger in de speeltuin) een toestel die je aan het plafond, deur of in een frame hangt. Hierin kun je heerlijk liggen terwijl je partner voor of achter je staat.

Je hebt verschillende soorten schommels, die er allemaal anders uit zien en waar je op een andere manier in ligt of zit. Ook zit er een verschil in het ophangen van de schommel. Welke je kiest is natuurlijk geheel aan jezelf. Om je te helpen met een keuze zal ik hieronder de verschillende soorten uitlichten.

Fantasy Swing

Dit is de meest traditionele seksschommel die er is. Deze schommels hebben een zitting, en een band die je rug (of buik) ondersteunt. Ook zitten er banden aan dit soort schommels die je benen ondersteunen. Over het algemeen zijn alle banden naar wens verstelbaar en gewatteerd voor extra comfort.

De meeste fantasy swings hebben een draagkracht tot 150 kilo. Je hebt deze modellen met of zonder veer aan de bovenkant. Een schommel met veer zorgt ervoor dat de schommel mee veert op het ritme van het stoten van je partner.

Een fantasy swing hang je op aan 1 of 2 bevestigingspunten. De haken voor in het plafond worden er over het algemeen niet bijgeleverd, maar gelukkig verkopen ze dit bij de meeste bouwmarkten. Let bij het bevestigen wel goed op waar je hem neer hangt. Je wilt natuurlijk én veel ruimte om je heen, maar ook gebruik maken van een solide balk in het plafond.

Mocht je het plafond niet vertrouwen óf je vindt het zonde om gaten te boren in je plafond dan kun je ook voor een frame kiezen. Zo’n frame neemt veel vloerruimte in beslag, maar zijn ook makkelijk op- en af te breken. Ook de frames zijn er in verschillende soorten en maten. Let er bij het kiezen van een frame op dat de haken in het frame overeen komen met de bevestigingspunten aan de schommel.

Fantasy Spinning Swing - tot 150kgFrame voor Fantasy Swing

Sling

Een sling is de meest comfortabele seksschommel die er is. Dit komt door het grote lig oppervlak. Dit vlak is vaak gemaakt van leer. Ook hebben de meeste slings een gewatteerde hoofdsteun én een steun voor je voeten. De draagkracht is gemiddeld 150 kilo.

Een sling hang je op aan 4 kettingen. Je kunt er net als bij de fantasy swings voor kiezen om dit in het plafond te doen, maar ook zijn er verschillende frames op de markt waar je sling in kan hangen. Let bij het kopen van een frame voor je sling op dat deze 4 punten heeft om je schommel in te hangen.

Extreme Seksschommel - Leer met voetsteunen

Model X SwingFrame met Tas

Over the door Swing

Een over the door swing is (zoals de naam al zegt) een seksschommel die je over een deur kunt hangen. Een over the door swing geeft je minder bewegingsvrijheid als een sling of een fantasy swing. Een schommel voor over de deur bestaat meestal uit een zitvlak of banden voor je bovenbenen. Wanneer je een schommel hebt met een zitvlak heeft deze ook straps voor je bovenbenen.

Het voordeel van dit soort schommels is dat je geen extra materiaal nodig bent om hem te bevestigen. Aan een over the door swing zitten klosjes die je over je deur heen gooit. Wanneer je de deur dicht doet blijft de schommel hieraan hangen. Deze schommels hebben net als bovenstaande ook een maximaal draag gewicht. Sommige schommels zelfs tot 300 kilo! Hou er wel rekening mee dat je deur dit gewicht ook kan dragen.

Sexschommel voor over de deur - tot 136 kgOuch Door Swing

 

Wat is er leuk aan een seksschommel?

Leerzaam hoor, die uitleg over verschillende soorten schommels. Maar wat is er eigenlijk zo leuk aan? Seks hebben in een sekschommel is een bijzondere ervaring, die (in mijn ogen) iedereen eens een keer moet proberen. Er gaat weinig boven het gevoel van gepenetreerd worden terwijl je boven de grond ‘zweeft’.

Wanneer jij degene bent die in de schommel hangt, lig je eigenlijk totaal vast gebonden. Je kunt er niet zomaar uitstappen natuurlijk. Hierdoor geef je de totale controle uit handen aan je partner. Wel heb je nog bijzonder veel bewegingsvrijheid. De positie van je armen en benen kun je te allen tijde veranderen.

Doordat alle banden naar wens te verstellen zijn neem je met het grootste gemak de meest bijzondere standjes aan. Ook al ben je een stijve hark, het gaat je toch lukken in een schommel. Ook zul je merken dat diepe penetratie hierdoor veel makkelijker gaat dan in bed.

Degene voor de schommel kan jou met het grootste gemak heen en weer, op en neer, en rond slingeren. Een seksschommel kost dus voor beide partijen lichamelijk weinig moeite, terwijl je de meest gekke standjes uit kunt voeren. Al met al is het een enorme win-winsituatie voor alle betrokken ;)

Bijzondere acrobatische standje

Hangen op je rug terwijl je gepenetreerd wordt is dus al heel bijzonder. Maar er zijn uiteraard nog veel meer leuke posities die je in een seksschommel kunt aannemen! Hier een kleine opsomming van fijne, geile, acrobatische standjes:

  • Superman: Je hoeft natuurlijk niet per se op je rug te liggen in een schommel. Ga er eens lekker op je buik in hangen om het zo op z’n hondjes te doen!
  • In de draaimolen: Voor dit standje heb je een schommel nodig die rondjes kan draaien. Degene met piemel (of voorbinddildo) gaat op zijn rug op de grond liggen. Laat de schommel zo ver mogelijk naar beneden zakken en hang je bips zo over de schommel heen dat je partner je al liggend kan penetreren. Je kunt dan op en neer bewegen, maar ook rondjes draaien!
  • Duo-swingen: Degene met piemel (of dildo) gaat op de schommel zitten. Degene die gepenetreerd wordt klimt bij piemel-persoon op schoot. Je zit dan met jullie gezichten naar elkaar toe. Hou wel rekening met het maximale draaggewicht van de schommel! Het is ook niet de bedoeling dat samen schommelen uitmondt in een bezoekje SEH.

Naast deze standjes zijn er natuurlijk nog veel meer leuke kunstjes mogelijk. Weet jij er eentje die ik niet heb genoemd? Laat dan van je horen in de reacties, ik ben benieuwd naar jullie acrobatische uitspattingen!

Dus wil jij ook wippen in een seksschommel?

Onze winkel wordt wel eens liefkozend een ‘speelgoed winkel voor volwassenen´ genoemd. En dat is het eigenlijk ook. We verkopen tenslotte het allerleukste speelgoed voor volwassenen! Naast schommels hebben we ook nog andere leuke speeltoestellen in het assortiment, waar je mee of op kunt wippen. Neem bijvoorbeeld de fuck machines, of het ruime aanbod aan Liberator positiekussens of één van de verschillende seksschommels. De komende periode zullen we door middel van blogjes wat van deze leuke toestellen voor jullie uit gaan lichten!