We horen sommige mensen wel eens zeggen dat ze geen glijmiddel nódig hebben. Ok ok, je kunt glijmiddel gebruiken wanneer je lichaam zelf tekort komt of voor anale seks… Maar wist je dat glijmiddel gebruiken niet alleen handig, maar ook ontzettend leuk kan zijn?! Net als seksspeeltjes is glijmiddel een perfecte toevoeging aan vrijwel iedereen zijn/haar seksleven. Naast de voor de hand liggende redenen, geven we je een aantal gouden tips om seks/masturbatie leuker te maken met glijmiddel.

Gouden Tip 1: Aftrekken met glijmiddel

Voor alle mannen ‘out there‘ en natuurlijk/vooral hun partners is dit de eerste gouden tip! Aftrekken is op zich al fijn voor de man, maar geloof me: met glijmiddel wordt het nog 10x fijner. Of je het nou zelf doet, of juist wanneer iemand anders het doet. Gebruik gewoon flink wat glijmiddel en maak die staaf spekglad. Je kunt nu de eikel comfortabel stimuleren met je gladde hand en het voelt meteen heel anders aan voor de man. Begin met hele zachte stroken en sla zeker het toompje (frenulum) niet over – het gevoeligste plekje van de penis. Tips bij een tip: gebruik een cockring voor een extra intens gevoel en extra dikke, geaderde penis. Blijf (jezelf) zo lang mogelijk teasen en stop steeds vlak voor het grote moment daar is. Dit uitstellen wordt ook wel edging genoemd en zorgt voor intense orgasmes.

Gouden Tip 2: Vingeren met glijmiddel – clitorisstimulatie

Jazeker, ook de dames kunnen zelf (of met hun partner) extra genieten van glijmiddel bij een handjob! Neem een gewenste hoeveelheid glijmiddel en breng het aan op je vingertoppen, schaamlippen en clitoris. Glijmiddel geeft een andere sensatie aan het stimuleren van je clitoris dan je eigen vocht. Het is extra zacht en daardoor kun je extra stimuleren. Bovendien zorgt het laagje glijmiddel ervoor dat het lijkt alsof iemand anders het doet. Lastig te omschrijven, niet langer over nadenken – pak NU je glijmiddel erbij – en gaan met die banaan! Tip: Ook hier geldt: Blijf (jezelf) zo lang mogelijk teasen en stop steeds vlak voor het grote moment daar is. Dit uitstellen zorgt voor een intens orgasme.

Gouden Tip 3: Masseren met glijmiddel

Masseren met glijmiddel KAN heel fijn zijn! En het mooie is dat je tijdens je ‘back rub‘ niet bang hoeft te zijn om langzaam van de nek en de rug, via de billen, vervolgens de vagina, penis, ballen en/of anus te stimuleren. Daar is glijmiddel geschikt voor! In tegenstelling tot massageolie of vetten – daar zitten parfums in – die intiem voor behoorlijk wat problemen kunnen zorgen. Bovendien is olie en vet schadelijk voor condooms.
Voor een (intieme) massage kies je het best voor een glijmiddel gebruiken op siliconenbasis zoals Pjur Original Bodyglide. Dit blijft heel erg lang glad en kun je veilig gebruiken in je intieme zones. Tip: Gebruik daarbij niet de Durex Massage Glide 2-in-1. Die masseert niet lekker, dus laat die alsjeblieft links liggen.

Gouden Tip 4: Glijmiddel gebruiken tijdens penetratie

Glijmiddel gebruiken tijdens penetratieVergeet dat je het ‘niet nodig’ hebt. Glijmiddel voegt ook een extra gevoel toe tijdens penetratie! Voor zowel de ontvangende als de gevende partij en zowel vaginaal als anaal. Alles wordt spekglad, gladder dan ooit en afhankelijk van de hoeveelheid die je gebruikt wordt het één groot soppend festijn. Supergeil, superlekker – gewoon doen! Probeer eens een beetje en probeer ook zeker eens een hele grote lading glijmiddel van goede kwaliteit! Tip: breng het aan op zowel penis als vagina/anus!

Gouden Tip 5: Speeltjes en glijmiddel gebruiken

Glijmiddel gebruiken bij speeltjesOok bij het gebruik van speeltjes voelt alles anders aan met glijmiddel. Of het nou alleen een clitorisstimulator is, een g-spotvibrator of een anaalspeeltje: Glijmiddel maakt alles beter. Of in elk geval anders en makkelijker. De betere glijmiddelen (zoals
Pjur) blijven erg lang glad en plakken niet. Glijmiddel gebruiken kan het makkelijker maken om speeltjes in te brengen en daardoor kleine wondjes (fissuren) voorkomen. Het werkt beter dan spuug en glijdt vaak beter dan vaginaal vocht. Bovendien blijft het tijdens gebruik optimaal glad. Die extra gladde ervaring is ook bij speeltjes erg opwindend.

Gouden Tip 6: Glijmiddel gebruiken op andere plekken dan je intieme zone

Heb je wel eens gehoord van ‘op zijn Russisch’ neuken? Juist ja, tussen de borsten neuken. Als je tussen de borsten of zelfs in de oksel, knieholtes, billen of tussen de voeten (tip voor de voetfetisjisten) wilt penetreren is glijmiddel je beste vriend! En ook dat kan zeer verrassend lekker aanvoelen. Klinkt suf? Toch zijn er veel mensen die het doen en het ontzettend opwindend vinden. Het hele lichaam is immers een paradijs voor seksueel genot!

Gouden Tip 7: Gebruik het juiste glijmiddel voor ‘the job’

Er zijn echt slechte glijmiddelen op de markt die seks niet leuker maken, maar juist minder leuk. Sommige drogen snel op, plakken heel erg of vormen zelfs viezige balletjes (net als lijm). Daarom adviseren wij je graag de glijmiddelen van Pjur. Die zijn allemaal van de allerbeste kwaliteit, worden gemaakt in Duitsland en plakken nooit. Bovendien heeft Pjur een prachtig assortiment voor uiteenlopende doeleinden en zodat iedereen zijn/haar perfecte glijmiddel kan vinden.

Pjur glijmiddel – onze aanraders:

  • Glijmiddel gebruiken voor siliconen speeltjes: Pjur Toy Lube (hybride: waterbasis + klein beetje siliconenbasis) of Pjur Aqua (waterbasis)
  • Glijmiddel gebruiken voor speeltjes van metaal, glas, pvc etc.: Pjur Original Bodyglide
  • Glijmiddel gebruiken voor aftrekken/vingeren: Wij vinden Pjur Aqua hier het fijnst voor voelen. Maar kan met elk gewenst glijmiddel.
  • Glijmiddel gebruiken voor (intieme) massage: Kies hiervoor iets op siliconenbasis zoals Pjur Original Bodyglide of Woman Bodyglide (nog zachter!)
  • Glijmiddel voor anale seks/speeltjes: Pjur Analyse Me met handige toevoegingen die de huid en spieren soepel maken en houden.
  • Overgevoelig voor bepaalde bestanddelen van glijmiddel? Kies dan voor Pjur Woman Nude – op waterbasis, met zo min mogelijk toevoegingen die de balans in je vagina kunnen verstoren.
  • Heb je soms last van zeer kleine wondjes rondom je vagina, schaamlippen, anus of penis? Dat is vervelend! Pjur Repair Glide helpt de huid sneller te herstellen en helpt het voorkomen door de huid soepel te houden.

Bekijk hier al ons glijmiddel –>

Wil je meer weten over de Pjur Med glijmiddelen lees dan: 10 dingen die je moet weten over Pjur Med