Een Orgasme, in de volksmond ook wel klaarkomen, cummen, iets van jezelf kwijtraken, kwakken, of spuiten genoemd. Het is een heerlijk gevoel dat eigenlijk met geen woord beschreven kan worden. Vandaag gaan we het hebben over de feiten, maar voor de fabels over orgasmes!

Toch gebeurt er een heleboel wanneer we klaarkomen. Wanneer we klaarkomen maken de hersenen een aantal stofjes aan. Endorfine. Het zorgt ervoor dat je je gelukkig en en voldaan voelt. Oxytocine. Dat noemen ze ook wel het knuffelhormoon’. Het versterkt de emotionele band tussen de partners. En Prolactine. Een hormoon dat je slaperig maakt. Deze stofjes worden zowel bij de man als bij de vrouw aangemaakt.

Omdat iedereen een orgasme anders beleeft, zijn er ook heel veel verschillende verhalen. De één nog heftiger dan de ander. Als we porno kijken zien we dat vrouwen de hele buurt bij elkaar schreeuwen van genot en dat mannen liters sperma spuiten. Hierdoor zijn er ook heel veel fabels ontstaan over het orgasme. Wil jij weten wat er allemaal van waar is? Lees dan snel verder!

1. Vrouwen komen klaar zolang de ander maar lang genoeg volhoudt.

Fabel! Dit is natuurlijk niet waar. Vooral vrouwen hebben vaker problemen met het krijgen van orgasme. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het kan mentaal iets zijn, maar ook lichamelijk. Slechts 20 tot 30% van de vrouwen kan klaar komen van penetratie. Niet zo veel dus. Iedereen werkt weer anders, probeer eens verschillende dingen uit. Een veilige en ontspannende omgeving kan zeker helpen. Neem lekker de tijd voor elkaar en ontdek de gevoelige plekjes. Orale bevrediging kan ook zeker helpen!

2. Sperma is gezond!

Feit! Hoewel de gemiddelde zaadlozing niet zoveel is, zitten er toch 10 tot 30 calorieën in. Sperma bestaat naast zaadcellen en prostaatvocht onder andere uit suiker, magnesium en vitamine B12 en C. En bevat een hele hoop eiwitten. Er is ooit een onderzoek geweest waaruit blijkt dat wanneer vrouwen sperma tot zich nemen, ze slimmer en minder snel depressief worden. Eet, uhhm, drink smakelijk!

3. Een orgasme kun je niet faken.

Fabel! Ja het gebeurt echt. Vooral vrouwen faken hun orgasmes. Waarom? Om er vanaf te zijn, het duurt te lang of ze hebben geen zin meer, maar willen de ander ook niet kwetsen. Uit een onderzoek dat werd afgenomen bij 2.300 vrouwen tussen de 18 en 40 jaar bleek dat 67% van de vrouwen wel eens een orgasme gefaket heeft. Voor mannen is dit moeilijker te faken, maar ook faken mannen soms hun orgasme. Dit kan bijvoorbeeld makkelijk wanneer een condoom in het spel is. Oeps..

Tip! Kijk ook eens op onze website. Speeltjes zoals een vibrator of Womanizer kunnen helpen bij het krijgen van een orgasme. 

4. De clitoris is even gevoelig als de penis van de man.

Fabel! De De clitoris heeft wel 8000 zenuwuiteinden. De penis daarentegen ongeveer de helft.

5. Alleen mannen kunnen een natte droom krijgen.

Fabel! Het kan voorkomen dat ook vrouwen in hun slaap klaarkomen. Volgens psychiater en seksuologe Madeleine Castellanos komt dit soort orgasme voor in je REM-slaap. Hoewel je lichaam zich in een verlamde toestand bevindt, zijn je hersens nog steeds actief en kunnen ze orgasmesignalen opvangen. Maar hoe kan dat dan zonder aanraking? Als je slaapt, vallen je zorgen, angsten en alles wat je ongemakkelijk vindt weg. Daardoor kun je beter focussen op één ding. Wanneer je een erotische droom hebt en je opgewonden raakt, denken je hersenen dat je moet klaarkomen. Slaap lekker!

Ik hoop dat jullie weer een stukje wijzer zijn geworden, maar wil je nog meer weten? Kijk dan even hier!