De penis, piemel, jongeheer, lid of lul. Of je er nou zelf een hebt of regelmatig met die van je partner speelt, veel mensen hebben er elke dag mee te maken. Sommige mannen zijn er trots op, anderen zijn er juist onzeker over of maken er gewoon veel plezier mee. Misschien heb jij ook wel vragen over die van jou. Hoe ziet een gemiddelde penis eruit? En is die van jou te klein?

Wat heeft invloed op de lengte?

Laten we beginnen bij het begin. Voor de puberteit was jouw penis waarschijnlijk maar een paar centimeter lang. In de puberteit krijg je door invloed van testosteron een groeispurt, gaat lichaamshaar groeien, kreeg je een zwaardere stem én is ook je penis gaan groeien. Hier heb je geen invloed op, het is genetisch bepaald hoe groot (of klein) je penis wordt.

´Big feet, big meat´ wordt er ook wel eens gezegd. Mannen met een grote schoenmaat zullen wel goed bedeeld zijn. Dit is echter niet waar, als je een grote schoenmaat hebt zegt dat alleen wat over de grootte van je voeten.

Deze dingen hebben geen invloed op de lengte of dikte van je penis:

  • Grootte van andere lichaamsdelen
  • Je lichaamslengte
  • Huidskleur, afkomst of ras
  • Je gewicht of BMI

Hoe meet je de lengte van je penis?

Je hebt misschien een vermoeden dat jouw penis eerder een klein duimpje dan een reus is, maar je weet het niet zeker. Dan zit er maar een ding op: meten dat ding! Hiervoor heb je een touwtje en een liniaal of meetlint nodig. Zorg dat je stijf bent tijdens het meten.

Zo meet je de lengte: Meet met je liniaal of meetlint van de basis tot het topje van je eikel. Meet zo dicht mogelijk tegen je lichaam aan. Als je voorhuid uitsteekt voorbij je eikel meet je deze niet mee.

Zo meet je de omtrek: Meet met het touwtje de omtrek van je erectie, dit doe je het beste aan de basis of halverwege je penis. Zet bijvoorbeeld met een stift twee stippen waar het touwtje zichzelf kruist. Meet vervolgens met de liniaal of meetlint de afstand tussen de twee stippen en je hebt je omtrek. Naast dat het gewoon fijn is om de omtrek te weten, komt het ook van pas als je condooms gaat kopen.

De cijfers

De gemiddelde lengte van de penis is ongeveer 13,12 cm.
De gemiddelde omtrek van de penis is ongeveer 11,66 cm.

Bovenstaande cijfers geven een indicatie over de gemiddelde lengte en omtrek. Alles tussen 11.4 cm en 14.8 cm lengte ligt binnen het gemiddelde, twee derde van de mannelijke populatie heeft een penis met een lengte die hiertussen ligt.

Wat vinden vrouwen fijner?

Cockring penisring

Nu hebben we het over jouw penis en de maat daarvan gehad, maar wat vind je sekspartner er eigenlijk van? Gelukkig kun je zelfs met een maatje minder prima bij alle erogene zones. Bij de vrouw zijn de vulva, clitoris en de g-spot de fijnste plekken. Bij de man is dat (naast de penis) de prostaat. Of je daar bij kunt komen hoef je je dus geen zorgen over te maken. Uit onderzoek is daarnaast gebleken dat vrouwen de lengte van de penis helemaal niet zo belangrijk vinden. Als ze konden kiezen wat ze belangrijker vonden, vonden de meeste ondervraagde vrouwen de dikte zelfs belangrijker dan de lengte.

Kun je je piemel langer maken?

Er zijn verschillende seksspeeltjes en andere hulpmiddelen op de markt die allemaal gouden bergen beloven. Een centimeter per week of van de ene op de andere dag een mega-lul. Wat doen ze allemaal en werkt het echt?

penispomp zwart

Cockring: Met een cockring om voelt het alsof je erectie een stuk groter, harder en ´gevaarlijker´ is. Met een cockring waar je hele zaakje in past zoals de Cocksling 2 (een van onze favorieten) staat alles onder spanning. Het heeft daarnaast als voordeel dat je je orgasme beter voelt aankomen en dus makkelijker kan uitstellen. Draag een flexibele cockring niet langer dan 30 minuten of zolang het comfortabel voelt. Een cockring heeft helaas geen permanent effect, maar prettig voelt het zeker, voor jezelf en je partner. Hier lees je waaarom je een cockring moet dragen.

Penispomp: Een penispomp geeft een beetje hetzelfde effect als een cockring. Groter, harder en ´gevaarlijker´ dus. Daarnaast voelt het ook nog eens geweldig om je penis te zien groeien in de pomp. Voor het beste effect gebruik je een pomp in combinatie met een cockring, dan werkt het nog langer én beter. Een penispomp werkt ook niet permanent maar als je hem voor je vrijpartij gebruikt heb je er zeker plezier van.

Penis extenders: Permanent je penis verlengen kan toch niet? Daar denken de makers van de penisverlengers van MaleEdge anders over. Er is wetenschappelijk onderzoek naar gedaan en je hebt zelfs ´Niet goed, geld terug garantie´. Een penisverlenger werkt niet van de ene op de andere dag, je zult dus een aantal maanden elke dag het apparaat moeten dragen. Door het rekken worden nieuwe cellen aangemaakt waardoor je penis langer wordt. Dit is in tegenstelling tot de cockring en penispomp wél een permanente oplossing.

Penis sleeve voor kleine penis

Penissleeve: Wil je liever niet te veel moeite doen met pompen of verlengers? Dan is een penissleeve misschien wel wat voor jou. Een penissleeve schuif je over je eigen penis en die zorgt gelijk voor extra dikte en lengte. Een echte monstercock om je partner letterlijk een groot plezier mee te doen.

Conclusie

Wat betreft de vraag: Is jouw penis te klein? Waarschijnlijk niet. De meeste penissen hebben geen lengte van meer dan 20 centimeter. Komt die van jou eerder in de buurt van een centimeter of 13? Dan is ie keurig gemiddeld en hoef je je nergens zorgen over te maken. Wil je hem toch iets langer en ´krachtiger´ maken? Dan zijn er altijd nog leuke én spannende middeltjes om je daarbij te helpen, tijdelijk of permanent.

Bronnen: https://www.centrumvoorurologie.nl/ziektebeelden/erectiestoornissen/penislengte, https://www.sciencemag.org/news/2015/03/how-big-average-penis, https://en.wikipedia.org/wiki/Human_penis_size#Size_and_hands, https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/2631831819894110