Van trekken krijg je haar op je handen zei mijn pa altijd. Maar ik kom ook de variatie dat je er blind of doof van wordt nog regelmatig tegen. Dat ging altijd over mannen want vrouwen masturberen natuurlijk niet. En zo bestaan er nog veel meer verzinsels. Sommige zijn hilarisch maar de meeste zijn vooral hardnekkig. Ik neem wat masturbatie fabels met je door.

Masturberen is ongezond

Het tegendeel is waar. Masturberen is juist gezond voor je. Daar is uitgebreid onderzoek naar gedaan. Dit heb ik uitgebreid besproken in mijn blog: Is masturberen echt gezond? Het komt erop neer dat het zowel voor je lichaam als voor je hoofd heel goed is. Het ontspant, verhoogt je afweer, verlicht menstruatiepijn en verlaagt het risico op prostaatkanker. Veel mensen vallen er ook makkelijker van in slaap.

Masturberen maakt je onvruchtbaar

Uh, hoe dan? Omdat je teveel zaad spuit? Of te vaak je g-spot of clitoris kietelt?Zwemmend sperma
De Wereldgezondheidsorganisatie laat weten dat zaadcellen het gezondst zijn wanneer een man twee tot zeven dagen geen seks heeft gehad. Als je dagelijks masturbeert, zal je wat minder zaadcellen spuiten. Maar als je te lang geen seks hebt gehad, slaat je lichaam het teveel zaadcellen op in de bijbal, wat ten koste gaat van hun kwaliteit, beweeglijkheid en vorm. 1 Daar begrijp ik uit dat masturberen prima is maar wil je optimaal zaad sla dan minimaal een dag of 2 en maximaal 7 dagen het masturberen over.
Bij vrouwen is er wel een verband is tussen klaarkomen en een grotere kans op zwangerschap.2 Er is echter geen enkele link gevonden tussen masturberen en onvruchtbaarheid.

Elke dag masturberen is ongezond

Waarom? Er is geen normale gemiddelde hoeveelheid. Doe het lekker zo vaak of zo weinig als je wil. Ben je bang voor een verslaving? Check dan of het een moetje is geworden. Als het moet gebeuren voor je verder kan met je dag of als je er geen plezier meer aan beleeft. 3 Dan wordt het tijd om professionele hulp in te schakelen maar als dit niet het geval is mag je er zo vaak van genieten als je wil.

Masturberen verandert je penis/clitorisDoxy wand vibrator

Nee masturberen verandert helemaal niets aan je geslachtsdelen. Het kan wel zijn dat ze de ene keer meer of minder gevoelig zijn. Dit heeft meer te maken met andere dingen zoals bv. je hormonen, je leeftijd en je gemoedstoestand. Het kan ook zo zijn dat het gevoel minder is na het masturberen. Want als je een kwartiertje een Doxy wand vibrator op de hoogste stand tegen je genitaliën aanhoudt voel je waarschijnlijk niet veel meer. Maar dit trekt wel weer weg en alles wordt vanzelf weer gevoeliger.

Masturberen is slecht voor je relatie

Het masturberen zelf verandert helemaal niks aan je relatie maar de manier waarop je ermee omgaat in je relatie heeft wel invloed. Dat kan positief zijn want als je zelf uit ervaring precies weet wat je lekker vindt kan dat de seks met je partner ook fijner maken. Helaas zijn er altijd nog mensen die denken dat iemand masturbeert omdat de seks met de partner niet bevredigend genoeg is. Seks met je partner en seks met jezelf zijn echt twee verschillende dingen. Ze kunnen elkaar versterken en hoeven elkaar zeker niet in de weg te zitten. Praat erover als het je dwars zit. Daar wordt je relatie alleen maar beter van. En misschien durf je het dan wel aan om samen te masturberen.

Abnormale masturbatie

Of je nou op een kussen rijdt, tegen de wasbak aan wrijft, een masturbator of een vibrator gebruikt. Het maakt allemaal niet uit. Of je nou bdsm-porno kijkt of aan een dikke dom denkt, geniet van waar jij blij van wordt. Het is niet abnormaal. Ieder mens is uniek en waar je geil van wordt, is dat net zo goed. Dus doe lekker wat je fijn vindt en trek je vooral niets aan van al die masturbatie fabels.

 

Bronnen:
1  Eoswetenschap
Tandfonline
Spuiten en slikken