Leuk dat je de tijd neemt om mij wat beter te leren kennen. Ik ben Mark Muller en eigenaar/ondernemer/directeur van Euphoria. Ik ben geboren in Drachten en op moment van schrijven 32 jaar oud en 2 meter lang. Samen met mijn vrouw Fardau en onze 2 kinderen van 1 en 3 jaar oud, woon ik in Gorredijk. Daar woon ik al bijna mijn hele leven.

Ik ging naar de middelbare school in Drachten. Daar heb ik een heel leuke tijd gehad. Mede dankzij een leuke vriendengroep. We waren niet de populaire lui op school, maar eerder de wat geeky/nerdy jongelui. Maar toch ook weer niet: we zweefden er in elk geval gezellig en op onze eigen manier doorheen! Op mijn 17e kwam ik er achter dat ik biseksueel ben. Mede dat heeft ervoor gezorgd dat ik een open persoon ben geworden. Ik merkte al gauw dat ik geen moeite had met het praten over seks(ualiteit).

Naast het werk speel ik graag swingend op de basgitaar (met nadruk op swingend) en ben normaal gesproken tenminste zo’n 1x per maand ergens op een podium te vinden. Ik hou van gezellige avonden met vrienden en ben eerder een lieve softie dan een macho. Ik ben impulsief, gepassioneerd, ruimdenkend en een tikkeltje gek. Maar ook recht door zee, ik neem geen blad voor de mond en taboes zijn niet aan mij besteed.

Waarom Euphoria?

Welke Friese knaap begint er nou met een avontuur in de erotische branche? Nou ja, ik dus. Het idee om een erotiekwinkel te beginnen ontstond tijdens het brainstormen over wat ik nou eigenlijk wilde gaan doen in mijn leven: Wat vind ik leuk, wat vind ik belangrijk en wat past er bij mij. En ik wilde zelf iets ondernemen. Op dat lijstje kwamen opvallend veel zaken naar voren die te maken hebben met seksualiteit. In de optelsom van zaken was een erotiekwinkel opzetten toch wel datgene dat er het meest uitsprong. En al snel zette ik daar vol op in.

Het idee kreeg steeds meer vorm, ik zag kansen in Friesland en ik voelde me exact de juiste persoon om dit op te zetten. Een ruimdenkende, duidelijke en vriendelijke goedzak met inmiddels aardig wat ervaring. Ik schuwde praten over seksuele zaken nooit en kijk nergens van op. Dat komt weer door een bepaalde fascinatie om uit te zoeken wat er allemaal bestaat en waarom men het doet. Ik dacht dat iedereen op Google zocht naar de meest buitengewone zoektermen, maar ben erachter gekomen dat lang niet iedereen die interesse heeft.

Wil je weten hoe het allemaal verder verliep? Op onze 5e verjaardag (4 februari 2021) blikken we in een ander blog terug met een “Toen & Nu”.

Fast forward naar 2021…

In 2021 kun je wel stellen dat mijn idee goed werkt. Inmiddels zijn er 2 fysieke Euphoria winkels en kunnen we dus klanten helpen op 3 plekken: in Heerenveen, Leeuwarden en online. Helaas gooit COVID-19 wel roet in het eten. Beide winkels zijn nu tijdelijk gedwongen gesloten en dat raakt ons diep: in de portemonnee, maar vooral ook het missen van het contact met onze klanten. We hopen jullie snel weer te mogen verwelkomen!

De opening van de tweede winkel heeft er wel toe geleid dat mijn werk er anders uitziet dan eerder. Ik ben meer afhankelijk geworden van mijn, overigens zeer fijne en kundige, personeel. Sinds januari werkt ook mijn vrouw Fardau bij Euphoria. Zij zorgt met name voor onze marketingplanning en -strategie. (Houd ons blog in de gaten: ze gaan zich allemaal voorstellen)

Mark Muller, de dictator van Euphoria?

Mark Muller - directeur Euphoria

Ik word af en toe liefkozend ‘dictator’ genoemd door mijn personeel en dat waardeer ik. Het is ontstaan doordat de lijntjes kort zijn en ik een duidelijk beeld heb welke kant we op gaan. De onderlinge communicatie bij Euphoria is laagdrempelig. Het is gezellig, iedereen werkt heel zelfstandig en heeft veel vrijheid. Ik hou me bezig met leveranciers en inkopen, nieuwe producten, uitverkopen, personeelszaken, systeembeheer, marketing, boekhouding en nog steeds help ik klanten in de winkels en online waar ik kan.

Ik kijk met opgeheven hoofd naar de toekomst. De COVID-19 lockdown is een grote hick-up voor ons. Maar we gaan ons hier doorheen slaan. Euphoria groeit ieder jaar qua omzet en we willen ook zeker blijven groeien.

De toekomst staat niet vast, maar ik kan je vertellen dat ik eventuele toekomstige uitbreidingen niet uitsluit. Ik wil nog meer mensen een nette plek bieden voor hun erotische aankopen, ze voorzien van goed advies, goede producten… Zodat iedereen vooral heel veel plezier in de slaapkamer en daarbuiten heeft.

Ik hoop je snel te mogen helpen!
Groet, Mark Muller
Ondernemer/Eigenaar/Directeur van Euphoria.