Rollenspel is vooral bekend uit de BDSM, maar je kunt het ook prima gebruiken om de sleur uit de slaapkamer te verdrijven. Het is een makkelijke manier om de teugels eens uit handen te geven of ze juist in handen te nemen. Er zijn heel veel mensen die fantaseren over totale controle door een ander of over een ander.

Rollenspel is een prima manier om je grenzen te verkennen en nieuwe dingen uit te proberen. Je kunt met een paar attributen en wat afspraken met je partner al een heel leuk rollenspel in elkaar draaien. Zo kun je kijken of jullie het leuk vinden en wat ervaring opdoen. Daarna kun je het het verder uitbreiden met meer en betere speeltjes en ander rollenspel.

Afspraken maken

In bijna elk rollenspel zit een machtsverhouding. Spreek van te voren goed af wie de dominante rol heeft en wie de onderdanige. Geef allebei goed aan wat harde grenzen zijn en welke grenzen opgerekt mogen worden. Lekker nee nee nee NEEEEE roepen hoeft geen nee te beteken maar spreek wel af wat wel echt stop betekent. Dit kan door bijvoorbeeld een stopwoord af te spreken. Om inspiratie op te doen geef ik je hier wat voorbeelden van verschillende rollen en welke spullen je daarbij kunt gebruiken.

Leraar – LeerlingBall Gag Training System

Kleed je als leraar streng, met bijvoorbeeld een colbert en een blouse of overhemd. Zet een bril op en zorg voor een cane of liniaal. Een gag kan ook handig zijn om een opstandige leerling stil te krijgen. Bijna iedereen heeft wel een thuiswerkplek tegenwoordig. Kijk of die dienst kan doen als bureau. Of misschien heb je wel een kantoor dat dienst kan doen als lerarenkamer. Waarom moet de leerling op het matje komen? Bijles seksuele voorlichting, of vanwege vieze spelletjes in het fietsenhok?

Als leerling kan je erover nadenken wat voor soort leerling je wil zijn. Stout, verlegen of juist uitdagend. Kleed je daar dan ook naar. Hoe meer je kleding en spullen afgestemd zijn op je rol, hoe makkelijker je in je rol blijft.

Dokter – PatiëntSpeculum - Chirurgisch Staal

‘Kleed u maar even uit, ik kom zo bij u.’ Wie heeft er geen doktertje gespeeld vroeger? Als je van experimenteren houdt dan is dit het rollenspel voor jou. Medical play is niet voor niets een aparte stroming binnen de BDSM. Met een witte jas, een kleine zaklantaarn en een vibrator kom je al een heel eind. Je kunt ook een speculum aanschaffen voor onderzoek of een cockcage om hem in bedwang te houden. Verder maakt alles waarmee je de patient vast kan binden om hem of haar in bedwang te houden het spannender. Wil je dit spel verder ontwikkelen? Zorg dan dat je voldoende kennis verzamelt want medical play is niet zonder risico. Wij helpen je natuurlijk graag als je hier vragen over hebt.

Agent – GevangenePlush Leren Handboeien

Verzin een aanklacht en sla je geliefde in de boeien. Met een paar handboeien kom je in dit rollenspel al een heel eind. Maar het is natuurlijk nog leuker als je ook een politiepet en badge hebt weten te scoren. Wat moet je geliefde doen om onder de aanklacht uit te komen? Laat je fantasie de vrije loop en buit het feit dat jij het voor het zeggen hebt maar eens flink uit.

Meer rollenspel

Ik heb je nu drie uitgebreide ideeën voor een rollenspel gegeven maar denk bijvoorbeeld ook eens aan:
Keizer/keizerin – Slaaf
Fotograaf – Model
Escort – Klant
Makelaar – Huizenkoper
De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Het is een superleuke manier om je seksleven een boost te geven. En geloof me als je de smaak eenmaal te pakken hebt wordt het alleen maar leuker.

Als je belangstelling is gewekt dan kun je via Soft BDSM meer lezen over bondage en BDSM