Over de oorsprong van Valentijn gaan de wildste verhalen. Degene die het vaakst verteld wordt vind ik de mooiste van alle wilde Valentijns verhalen.

Priester Valentijn

Valentijn zou een Christelijke priester zijn die in het oude Rome woonde. Vanwege een oude Keizerlijke wet zou het soldaten verboden zijn om te trouwen. Want een vrijgezel zou meer bereid zijn zijn leven te geven voor de Keizer. 
De priester Valentijn was het hier niet mee eens. Volgens hem overwon de liefde alles en zou hij soldaten en hun geliefde in het geheim hebben getrouwd. Toen Keizer Claudius II dit ontdekte liet hij de priester op 14 februari in het jaar 269 executeren. Om hem te herdenken is 14 Februari de dag van de liefde.

Vanaf de 14e eeuw komen er steeds meer wilde Valentijns verhalen voor in de literatuur. Geoffrey Chaucer is de eerste die ernaar verwijst in zijn gedicht ‘Parlement of Foules’ (1382) Daarna wordt er in de romantische literatuur steeds meer verwezen naar Valentijn en Valentijnsdag. Zelfs Shakespeare verwerkt een verwijzing in zijn toneelstuk Hamlet.

Vier de liefde

Alleen al vanwege het verhaal over Priester Valentijn, maar ook omdat het ook heel gezond voor je is, maakt Valentijnsdag DE dag om de liefde te vieren. Ik ga mijn lief verwennen met een fijne massage met lekkere olie of een heerlijk geurende massage kaars

Misschien maken we daarna wel ons eigen wilde Valentijns verhalen met een satijnen bondage sjaal of een van onze andere spannende spulletjes. Wat ga jij doen om de liefde te vieren?

Bron: Is Geschiedenis

LEES MEER: Sperma = gezond –>